Ferda43 Ferda43 komentáře u knih

Obálka knihy Braňte svoje zdraví! Braňte svoje zdraví! Jana Hochmannová

Neslaná, nemastná. Obecné pravdy. Od každého něco a nic z toho:))

30.03.2026

Obálka knihy Jiří z Poděbrad očima šaška Palečka a Jana Žižky Jiří z Poděbrad očima šaška Palečka a Jana Žižky Tomáš Němeček

Pro mě nejslabší díl série. Je to ale mnou, tuto část české historie fakt nemusím. Je to pro mě doba temna a asi i zůstane. Každopádně autor i zde odvedl skvělou práci..

28.03.2026

Obálka knihy Pozpátku Pozpátku Rob Grant

Červený trpaslík.. Bláznivé, geniální, oldschoolové.. A bude pro mě vždycky.. Plus nabalené vzpomínky na dobu dávno minulou, sentimentální, přibarvenou lehkostí a bezstarostností mladí..

24.03.2026

Obálka knihy Jan Hus očima krejčího Ondřeje a panny Anežky Jan Hus očima krejčího Ondřeje a panny Anežky Tomáš Němeček

Ze všech dílů je pro mne tento nejméně čtivý. Tato část historie mě přijde tak temná a ponurá, že mě ani kniha pro dětské čtenáře nezaujala:))

11.03.2026

Obálka knihy Žáci Kopyto a Mňouk opět zasahují Žáci Kopyto a Mňouk opět zasahují Miloslav Švandrlík

Tato kniha mě vždycky přivodí příjemnou atmosféru. Krásný jazyk, osvědčené lumpárny a výprasky, které ještě byly v pořádku :)) Úcta k člověku a slušnému chování, to už je dnes hodně retro. Proto se ke knihám o Kopytu a Mnoukovi ráda vracím:)

03.03.2026

Obálka knihy Jan Amos Komenský - očima Všezvěda Všudybuda a Magického Mámení Jan Amos Komenský - očima Všezvěda Všudybuda a Magického Mámení Tomáš Němeček

Na mě je tento díl hodně dějepisný. Ale to jen dokazuje u čeho všeho Jan Amos byl a jak moc naše dějiny ovlivnil. Nikdy mě nenapadlo, že jsme měli takového vlastního Leonarda Da Vinci, renesančního člověka, který by velmi vzdělaný a všestranný.

26.02.2026

Obálka knihy Božena Němcová očima kluka, který nechtěl číst Babičku - Božena Němcová očima kluka, který nechtěl číst Babičku - Tomáš Němeček

Škoda, že když jsem byla malá, tak podobné knihy nebyly... Nebo to vlastně ani nevadí. Baví mě, i když už jsem velká holka:)))

23.02.2026

Obálka knihy Magický prazdroj Magický prazdroj Terry Pratchett

Tak tento díl moje fantazie nestíhala. Je tak našlapaný dějem, že jsem se chvílemi ztrácela v čase a prostoru. Ještě, že mám v plánu celou sérii po dočtení znovu zopakovat :))))

23.02.2026

Obálka knihy Ájurvédská detoxikace – Jak pročistit a ozdravit své tělo a dosáhnout rovnováhy Ájurvédská detoxikace – Jak pročistit a ozdravit své tělo a dosáhnout rovnováhy Anu Paavola

Nenásilně, věcně, srozumitelně... Pro laika v oblasti ájurvédy výborný začátek. Nalákalo mě to k dalšímu zkoumání tohoto tématu...

22.02.2026

Obálka knihy Zázračná imunita Zázračná imunita Matt Richtel

Obdivuhodně napsaný příběh dějin imunity. Nikdy by mě nenapadlo, že může být populárně naučná literatura tak zajímavá. Určitě stojí za přečtení, doporučuji všem, co mají autoimunitní potíže.

17.02.2026

Obálka knihy Od té doby, co mám rakovinu Od té doby, co mám rakovinu John Robert McFarland

Už dlouho jsem nečetla tak hlubokou a pravdivou knihu.
Úvahy zde uvedené mě oslovily a potěšily, tak jako milé setkání s dávným známým..

11.02.2026

Obálka knihy Hlad naděje. Příběh o nemoci a uzdravení – Deník hladovějícího Hlad naděje. Příběh o nemoci a uzdravení – Deník hladovějícího Rosťa Zabloudil

Klobouk dolů před silou vůle... Věřím každému slovu a tleskám odvaze vzepřít se systému zaběhlého systému léčby. Každopádně chápu, že lékaři tento způsob zavrhují. Ne každý má v sobě takovou odolnost a vůli jako Rosťa. Určitě je ale inspirací a důkazem, že tělo má samoléčebné schopnosti, pokud mu k tomu dáme prostor.. Jen je potřeba individuální přístup a opatrnost. Respekt k tělu a jeho naslouchání je nutností.

10.01.2026

Obálka knihy Nemesis Nemesis Jo Nesbø

Hodně našlapaný děj, napínavý, místy děsivý... Harry se nenudí ani chvilku a my s ním.. Trochu se bojím, že poklidná idylka, která je na konci vykreslena, nevydrží.. Harry mě baví a těším se už teď na další díl!

10.01.2026

Obálka knihy Kříže u cesty Kříže u cesty Jeffery Deaver

Aktuální téma, nečekané zápletky i vývoj děje. Některé věci nadsazené až nepravděpodobné, ale každopádně velmi čtivá kniha. Jsem zvědavá, jak to bude dál a těším se na další díl:)

27.12.2025

Obálka knihy Jediná odrodilá buňka Jediná odrodilá buňka Robert A. Weinberg

Přečetla jsem si úvod, který byl opravdu zajímavý. Dál jsem knihu v podstatě jen prolistovala. Určitě se tu najdou zajímavé informace pro "fajnšmekry". Chtělo by to pokračování, protože dnes už uplynulo od vydání knihy dlouhých a plodných 27 let..

16.12.2025

Obálka knihy Autoimunita: Vnitřní nepřítel Autoimunita: Vnitřní nepřítel Jiřina Bartůňková

Knížku jsem přestala brát vážně, když jsem se dočetla, že autismus u dětí zde řadí mezi autoimunitní choroby:0

16.12.2025

Obálka knihy Stephen King jde do kina Stephen King jde do kina Stephen King

Dřív mě Kingovy povídky moc nebraly. Po letech jsem se k nim vrátila a objevila jejich kouzlo. Srdce v Atlantidě se mi teď prolnula s osobním životem - to je pro mne přidaná hodnota, která mne zas a znovu překvapí a udiví... Napadá mě, že mám občas pocit, že kniha si najde mě a ne já ji...

15.12.2025

Obálka knihy I zázraky se dějí I zázraky se dějí Vít Chaloupka

Něco by se z toho dalo vybrat.. Ale nemohla jsem se zbavit dojmu, že se pan Chaloupka lehce vytahuje a dost machruje:))) Nechci mu ubírat zásluhy, jen říkám, jak to na mě působí. Jídelníček teda taky nic moc, hodně umělých potravin oproti živé stravě. Jediná omluva je starší datum vydání knihy:))

09.12.2025

Obálka knihy Závod s časem Závod s časem Lisa Regan

Nevím, nevím, co budu dělat, až sérii dočtu... Čím dál víc mě baví a u tohoto dílu jsem se několikrát přistihla, že mám otevřenou pusu a čučím jako puk:)))) Za mě teda super a těším se na další díl!

08.12.2025

Obálka knihy Unesli Mňouka, Baskerville Unesli Mňouka, Baskerville Miloslav Švandrlík

Asi nejdrsnější díl mých oblíbených hrdinů. Tohle už je vážně drsné dobrodružství. Pořád mě baví typický humor a příjemně spisovná čeština.

04.12.2025

Zavřít