Nikdy nepovím

Nikdy nepovím https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518015/bmid_nikdy-nepovim-ild-518015.jpg 4 77 15

Když byla Alessia malá, udělaly ona a její kamarádka Sarah něco strašného – ale pykala za to jen ona. Teď, právě když už uvěřila, že navždy unikla starému životu, dostane dopis: Nezapomínám. Neodpouštím. MÁM TĚ. Když byly malé, trávily ona a Sarah každou volnou chvilku na místě, kterému říkaly Panenčí dům. Byla to stará, opuštěná chaloupka v lese za domem, ale jim připadala jako učiněné nebe. Dokud se všechno nezvrtlo. A pak někdo zemřel. Byla to nehoda, aspoň Sarah to tvrdila. Jenže policie tomu neuvěřila. Média se zmocnila příběhu Vraždící dívky a Alessiny fotky byly plné noviny. Byla to ona, kdo stanul před soudem. Teď, o dvacet let později, má Alessia nový život a novou identitu. Má báječného manžela Carla a úžasného synka Jacoba. Navzdory všemu, co prožila v minulosti, je šťastná. Pak přijde první dopis. MÁM TĚ. Zanedlouho následují další výhružky a je jasné, že osoba, která za nimi stojí, má v úmyslu ublížit Alessiině rodině – ublížit Jacobovi – škodit. Je jasné, o koho jde. O dívku, které prošla vražda…... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Baronet
Originální název:

I´ll Never Tell , 2021


více info...

Přidat komentář

edith79
16.04.2024 3 z 5

Knížka s velmi povedenou obálkou, která mi však na to, jak je celkem malá a tenká dala dost zabrat. Ze začátku mě totiž vůbec nebavila, pocity hlavní postavy se neustále opakovaly a i když se děly různé události, děj jako by se nikam neposouval. Snad jen návraty do minulosti dýchaly temnou atmosférou. Chvíli jsem uvažovala, že knihu úplně odložím. Ale nerada nechávám knížky nedočtené, tak jsem pokračovala a dočkala se docela zajímavého, překvapivého konce, který za čas strávený s touto knížkou stál. A musím uznat, že říkanky v knize byly celkem děsivé.

Varjohukka
09.04.2024 4 z 5

Tak tohle byla síla! Po dočtení jsem si říkala, že si budu muset dát od thrillerů zas chvilku pauzu, protože tahle kniha mě docela zasáhla. Je to psychologický thriller s několika nečekanými zvraty a nepředvídatelným koncem. (I když si myslíte, že víte, tak nevíte.)
Hned od začátku chytne a nepustí. Prolíná se tu minulost (dětství hlavní postavy) se současností (kdy je hlavní postava již dospělá a má malého synka), což může čtenáře ze začátku trošku mást. Postupně dostáváme kusé informace, které zprvu nedávají možná úplně smysl, ale později do sebe začne vše postupně zapadat.
Hlavní hrdinky mi bylo dost líto. To, čím vším si prošla, bylo dost šílené. Asi bych také zpochybňovala svoji příčetnost.


baji42
27.03.2024 3 z 5

Konec dobrý, všechno dobré, dalo by se napsat o této knize. V začátku ovšem hrozilo, že knihu odložím jako nedočtenou. Pak se to naštěstí dalo do pohybu a konec byl i překvapivý. Škoda toho nezáživného začátku.

picris
19.02.2024 4 z 5

Vše důležité je popsáno v předcházejícím komentáři, stejné pocity kniha vyvolala i ve mně. Snad jen doplním, že mne trochu štvalo to neustále se opakující: proč si ten či onen myslí to a to, a proč udělal to a to, zkrátka ten úhel z pohledu vypravěče. Mám raději knihy psané v první osobě, tady se navíc omílalo to samé pořád dokola. Jinak slušné a originální.

ArwenAragorn
17.02.2024 3 z 5

60%

"Prší prší, jen se leje, dědek leží u postele, narazil si hlavu, ráno nevyleze."
_____________________________________________________________________
Ke čtení mě nalákala pěkná obálka. Jde o slušný psychologický thriller s temnými překvapivými zvraty, ten významný přichází pochopitelně ke konci knihy a ten nejdůležitější je téměř na konci. Rozuzlení je skutečně po tom všem co jsem zatím v knížce přečetla neočekávané.
V knize se prolíná minulost se současností, pravda se lží.
To, čím si Alessia v životě prošla, bylo děsivé a naprosto nepředstavitelné. O to víc, že tím musela procházet sama. Bez pomoci. Bez lásky nebo podpory lidí kolem sebe. A když konečně najde život, který si vysnila, zase se všechno zhroutí. Bylo mi jí moc líto.
Ke čtení doporučuji, ale první třetina knihy je méně záživná.

Ferda43
28.01.2024 5 z 5

(SPOILER) Tak tenhle thriller mě hodně bavil. Většinou člověk tuší, jak to asi dopadne, ale tady je tolik dějových kotrmelců, že vydechnete až s poslední stránkou. A kupodivu zvítězí spravedlnost a láska, i když to tak vůbec nevypadá...


"Slyšela, jak byl Carlův hlas plný obav. Věděla, že i když k ní pronáší ta slova, i když se ji snaží ukonejšit, ani on sám jim nevěří. Bál se. Bál se jí. Toho, kým ve skutečnosti byla a čeho byla schopná. A bál se právem. "

WaN635
23.01.2024 4 z 5

První třetina knihy mě nijak nezaujala,do čtení jsem se musela nutit.
Přišlo mi to celé takové jakoby zmatené, nakousnuté a prostě mě to nevtáhlo do děje.
Potom přišel zvrat, kdy jsem začala tušit, co se stalo a najednou kniha dostala spád a jela v tempu, které mi na začátku chybělo.
Nebudu lhát, posledních cca 50 stránek nešlo odložit a nakonec se z knihy stal poměrně slušný thriller.
Za závěr nakonec přidávám hvězdičku.

Lily101
14.01.2024 4 z 5

Nesuďte knihu, dokud nedočtete. Vypadá to na tuctový závěr, ale není tomu tak. Kniha je čtivá, jen by možná mohla být o něco kratší, ale dost možná bylo autorovi předem stanovené, jak dlouhá má kniha být.

BARBARRKA
10.12.2023 3 z 5

Je pravda, že jsem se v první části musela do dalšího čtení trochu nutit. Připadlo mi, že mám málo informací. Měla jsem určitá tušení, ale žádná jejich potvrzení ani vyvracení a dost dlouho nebylo jasné, kdo byl zabit. Ale pak náhle bylo všechno jasné, tedy kromě existence Sáry, neboť nám byla nabídnuta myšlenka rozdvojení mysli. Takže největší překvapení bylo rozuzlení této záhady.... i když panenka a zoubek leccos napovídalo. Člověka napadne, že ženy upřednostňující své partnery, by snad ani neměly vychovávat děti, ostatně i v reálném prostředí často vidíme fatální následky v podobných rodinách. Ano, kniha stojí nejen za přečtení, ale i za zamyšlení.

m2056
30.11.2023 2 z 5

Kniha má dobře udělaný konec jinak je to nic moc čtení než pochopíte o co vlastně jde mě se kniha moc nelíbila.

Eliška063
28.10.2023 5 z 5

Kniha předčila moje očekávání.
Neuvěřitelný příběh, nepředvídatelný konec, prolínání přítomnosti s minulostí velmi dobře zpracované.

nada3314
17.10.2023 4 z 5

Já vím obálka strašidelná, ale nic moc!

Kdo ví, co bude uvnitř? A teda! Páááni!

O autorce jsem ještě neslyšela, tak jsem měla mírné obavy, ale hodnocení na Goodreads mi dávalo velkou naději, že zrovna já bych mohla být cílový čtenář. Moc jsem si čtení užila! Nečekala jsem, že to bude až takhle dobré!

Celý příběh odstartuje jedna cihla prohozená oknem, která ukrývá vzkaz – Alessii a Carlovi se změní život. Vyplouvají nepříjemné informace z minulosti. Příběh se odehrává v mém oblíbeném Londýně a je zajímavý tím, že se střídá minulost a současnost – Teď a tehdy – autorka to chtěla udělat napínavé. Obě linky jsou stejně dobré, takže jsem plynule proplouvala kapitolu za kapitolou.
A teď to příjde! Asi se divíte, proč jsem dala jen 4 hvězdičky, když se mi kniha tak líbila. A důvod je ten, že já uhádla konec. (Nestává se mi to často a proto jsem z toho i tak v šoku).

Ale, zážitek ze čtení mi to nezkazilo. Určitě můžu doporučit. Kniha je krátká, takže to bude přečteno raz dva. :-)

Tereza137
27.09.2023 4 z 5

Kniha mě vtáhla hned od první stránky. Byl to neskutečně napínavý příběh plný akce, napětí, a hlavně to bylo celé psychologicky skvěle napsané.

Hlavní hrdinka Alessia mi hodně imponovala. Upřímně jsem očekávala nějakou nevýraznou osobu, ale dostala jsem plně vykreslenou dospělou ženu, která vedla normální rodinný život. To všechno se změnilo v okamžiku, kdy jí někdo hodil oknem cihlu se vzkazem "MAM TĚ". Od té doby se začaly dít velmi zajímavé věci.

Celkově mě kniha neskutečně bavila, i když musím uznat, že některé části knihy nebyly tak pečlivě propracované, a občas jsem se na pár stránkách nudila. Nicméně všechno to napětí a dějové události to vynahradily.

Konec knihy mě dost překvapil, a celé to rozuzlení bylo opravdu skvělé a nečekané. Upřímně jsem zírala.

Knihu fakt moc doporučuji všem, kteří mají rádi nečekané zvraty a napětí.

JustWomen
23.09.2023 5 z 5

Tak toto byl psychothriller, jaký jsem dlouho nečetla. Zpočátku trochu zmatený a nesrozumitelný, ale postupně, jak se informace a vzpomínky doplňovaly, to bylo fakt drsné a až do konce, než vše do sebe zapadlo, nepředvídatelné.

Katulinka69
05.09.2023 4 z 5

Překvapivě mě kniha velice bavila.

Štítky knihy

psychologické thrillery thrillery pro ženy

Autorovy knížky

2023  80%Nikdy nepovím

Kniha Nikdy nepovím je v

Právě čtených3x
Přečtených103x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených6x
Knihotéce93x
Chystám se číst116x
Chci si koupit23x
dalších seznamech2x