evilunicorn evilunicorn komentáře u knih

Obálka knihy Drak Drak Conn Iggulden

Bravurně napsané vyvrcholení téhle historické série! Zrady, války, úklady a smrt na každé stránce, až má člověk ze čtení husí kůži. 30 let příběhu vrcholí bitvou, kde proti sobě stojí poslední Lancaster a poslední York.. Epické až do samého konce a já lituji jen toho, že je téhle sérii konec.. Bravo a smekám před autorem.

28.10.2025

Obálka knihy Dynastie Dynastie Conn Iggulden

Opět výtečné.. Doslova cítíte jak na vás dýchá historie. Strhující, plné zvratů.Bitva u Towtownu mi bude ještě dlouho vězet v hlavě. Strašně dobře se to čte, ale žít bych v té neklidné době opravdu nechtěl.

28.10.2025

Obálka knihy Temný měsíc Temný měsíc David Gemmell

Poslední dobou objevuji krásu klasiků žánru, a tak není divu,že jsem sáhl i po mistru Gemellovi. První zkušenost a rozhodně nelituji, byť mám takový pocit, že je to možná až příliš překotné a možná by tomu slušela spíš dualogie.Nicméně, příběh je čtivý, postavy mají vlastní svébytnost a jsou originální.Místy mi trochu vadilo přílišné filozofování, ale to jen můj pohled.Klasická fantasy, jenž se drží v mezích žánru, ale je výborně napsaná.Žel, jelikož jsem předtím četl Tada Williamse,obávám se, že ostatní knihy s ním budu dlouho srovnávat a porovnávat, čímž se autorovi upřímně omlouvám.. Ale určitě jsem si tenhle příběh užil a k některé sérii se jistě časem vrátím.

Obálka knihy Válka růží 2: Trojice Válka růží 2: Trojice Conn Iggulden

Marná snaha, nejlepší příběhy píše sama historie.. A když se toho ještě ujme takový skvělý autor jako je Iggulden,tak si člověk může být sakra jistý, že se od té knihy nedokáže odtrhnout.Výtečné!

Obálka knihy Hluboko pod kůží Hluboko pod kůží Liz Nugent

Poslední dobou jsem neměl s thrillery moc šťastnou ruku.. O to je ale moje překvapení u téhle knihy větší a příjemnější.Čtivé, ich forma vtáhne čtenáře hned do děje.. Poslední třetina, kdy se začnou objevovat dopisy od syna, je výtečná a zvedá tenhle thriller nad průměr.Velice milé překvapení.

13.10.2025

Obálka knihy Kagen Prokletý (barevná obálka) Kagen Prokletý (barevná obálka) Jonathan Maberry

(SPOILER) Docela zábavnej a svěží týpek, tenhle Kagen. Začíná se z ostra,a i když se hrdina zmítá ve víru výčitek a chlastu pořád je to docela slušná jízda.Trochu mi přijde, že po vystřízlivění se příběh vrací do klasičtějších fantasy kolejí ale třeba taková věž,obětování nebo samotné odhalení bratra na úplném konci jsou moc fajn a díky tomu je tenhle příběh dost povedené dílko. Bavilo!

23.09.2025

Obálka knihy Milovaný vůdce Milovaný vůdce Čang Čin-song

Neskutečný příběh útěku plný spousty zajímavých informací o téhle komunismem prokleté zemi.. O to víc bolí naprosto otřesný překlad, se spoustou pravopisných chyb a dokonce chybějících celých slov.. Doslova dehonestace takové knihy.

23.09.2025

Obálka knihy Válka růží: Bouře Válka růží: Bouře Conn Iggulden

Neskutečný nářez! Tahle kniha vás doslova přiková ke čtení! Jeden z nejlepších historických románů, co jsem kdy četl.. Akční, plné intrik a pletich,vzpoury a války, to chcete prostě! Člověk si až říká.. Není to hřích užívat si knihu, která líčí osudy skutečných postav tak věrně?Nemůžu než doporučit, výtečné!

Obálka knihy Pomsta synů Pomsta synů Lasse Holm

Technicky vzato jsem dostal všechno co jsem od tohoto tématu očekával, jenže.. Prostě mě to nevtáhlo.. Přišlo mi to takové studené,trochu profesorské, a jako historická detektivka to nefunguje už vůbec.Škoda, těšil jsem se, ale v téhle sérii už pokračovat nebudu.

Obálka knihy Vzpoura oceánů Vzpoura oceánů Frank Schätzing

Opravdu výborné! Člověka při čtení místy až mrazí.. První část mi sedla trochu víc, přece jen, ten pseudo vědecký háv je mnohem silnější, než v druhé části, která je už nepokrytě sci-fi.Ovšem to zas kompenzuje více akčnosti. Trochu to připomíná staré dobré akčňáky a sci-fi z přelomu osmdesátých a devadesátých let, ale strašně dobře se to čte.. Samotné vyvrcholení je trochu zvláštní, ale proč ne. Bavilo!

03.09.2025

Obálka knihy Věž zeleného anděla 4 Věž zeleného anděla 4 Tad Williams (p)

Nevím vlastně pořádně ani co napsat.. S poslední přečtenou stránkou na mě padl smutek, že už je konec.Výtečné zakončení série, byť jak už to u epických fantasy bývá, ne všechno je ukončeno ke spokojenosti čtenáře, a ne na všechny otázky je dána odpověď. Ale musím říct, že autorův styl psaní mě naprosto uhranul.. Jeho cit pro příběh,pro osudy jednotlivých postav a vyvrcholení příběhu mi vzal dech..Bravo, mistře,smekám klobouk a děkuji za nádherný příběh.

Obálka knihy Jež se stala sluncem Jež se stala sluncem Shelley Parker-Chan

Šedé,nanicovaté,nafouklé nic.Přirovnávat tohle k Makové válce nebo snad dokonce k Písni ohně a ledu, je nebetyčná drzost. Celou kniha je prosycena pachem YA,postavy ploché, děj plytký, na citové výlevy postav, které jsou co ob odstavec drceny,trhány a jejich nitra trpí, jsem ke konci už ani neměl náladu..Bitvy jsou tu odbyty dvěma odstavci, osobní souboje větami.. Přitom námět je zajímavý, ale to zpracování je hrozné.. Ale moje chyba,měl jsem knihu odložit už po první části v klášteře, můžu si za to sám.

23.07.2025

Obálka knihy Věž zeleného anděla 3 Věž zeleného anděla 3 Tad Williams (p)

Výtečné! Tenhle díl řadím hned za Trůn z dračích kostí.Příběh graduje,z Hayholtu a jeho podzemí je už docela slušně děsivé místo. Nemůžu se dočkat, jak to celé dopadne.

Obálka knihy Vražedná jáma Vražedná jáma Mick Finlay

Podle komentářů jsem to čekal mnohem víc "ugly".Jistě,detektiv Arrowood není úplně ze škatulky, ale zas taková troska také ne.A občas má dokonce i srdce na pravém místě. Příběh samotný a vyšetřování mě bavilo,farma na okraji Londýna se jeví jako perfektní místo pro zločin. Můžu se trochu pozastavit nad odhalením, které proběhlo tak nějak samovolně, ale i tak jsem si atmosféru knihy užil. Rozhodně to nebyl ztracený čas.

Obálka knihy U severní zdi U severní zdi Petra Klabouchová

Českou beletrii čtu pravidelně, ale i tady se občas zjeví něco, co svou kvalitou,zpracováním a tématem vysoce převyšuje ostatní. A U severní zdi je přesně ten případ.Při čtení mi místy vstoupily slzy do očí.. A místy jsem zas vztekem zatínal pěsti.Silná kniha plná krutostí komunismu, jenž zároveň otvírá téma trestu a promlčení zločinů. Nemůžu než doporučit,závěrečný seznam jmen mluví za vše..

Obálka knihy Věž zeleného anděla 1 Věž zeleného anděla 1 Robert Paul Williams

Po druhém dílu Kamene Rozluky,mi tenhle díl přišel trochu slabší.. Jistě, Simon se dostane konečně do boje a cesty se konečně střetávají a slévají ale přesto..něco mi tu chybí.Na druhou stranu, je tu nádherně popsaný zmar a rozklad Hayholtu,a člověk cítí, že se začíná schylovat k něčemu osudovému. Těším se na vyvrcholení celého příběhu

24.06.2025

Obálka knihy Ďáblův hřbet Ďáblův hřbet Honza Vojtíšek

Nevím no.. Od hororu čekám husinu,zrychlený dech nebo tak něco.. Tady nebylo ani jedno z toho. Začátek rozpačitý, průběh neslavný nemastný. Chybí tu nějaké upevnění v rámci legendy a těch tvorů.. Akční konec je fajn, ale i tak to vyznívá spíše jako temnější fantasy než horor.. A ten neustále se opakující prvek zneužívání (znásilnění).. No, to už bylo ke konci dost otravné. Škoda,dost velké zklamání.

24.06.2025

Obálka knihy Děti času Děti času Adrian Tchaikovsky (p)

Nebudu lhát, část na planetě týkající se evoluce pavouků mě bavila víc, než druhá dějová linka na lodi.Není to vysloveně zdlouhavé, ale má to pomalejší tempo a až na konečný střet to není příliš akční.Trochu mi vadily skoky v ději, kdy se Holsten probudil z hibernace a vše bylo náhle jinak. Celkově to nebylo špatné, ale Architekti světů jsou podle mě o level výš.

02.06.2025

Obálka knihy Wager: Skutečný příběh ztroskotání, vzpoury a vraždy Wager: Skutečný příběh ztroskotání, vzpoury a vraždy David Grann

Naprosto skvěle napsané.. Je to literatura faktu? Je to beletrie? A záleží vůbec na tom, když se od téhle knihy člověk nemůže odtrhnout? Za mě zaslouženě plný počet,a jsem vážně zvědavý jak dopadne film.Jediné co nechápu je, že vzhledem k tomu, co posádka vše zažila, že to vůbec někdo přežil. Neskutečný příběh.

02.06.2025

Obálka knihy Asfaltová pustina Asfaltová pustina S. A. Cosby

Uf, tak tohle bylo skvělé. Poslední dobou jsem trochu zanevřel na thrillerový žánr, ale tahle pecka mi dává naději, že se občas najde mezi průměrem i klenot! Vysokooktanová jízda, kde se podělá co jen jde, a jak už to bývá,vše se řeší pěkně postaru. Kolem a kolem, to vlastně je docela přímý a jednoduchý příběh, ale ten styl je vybroušený jak břitva.Násilím se tu nešetří, ale přesto si jak řev motoru pod kapotou tady najdou místo témata jako starost o rodinu, snaha utéct starému životu nebo rasismu přežívajícímu na americkém Jihu. Výborná záležitost!

16.05.2025