EvelynRose EvelynRose komentáře u knih

☰ menu

Pod hladinou Pod hladinou Darcy Coates

Já se přiznám, že se mi do téhle knihy vůbec nechtělo, asi kvůli tomu, kde se děj odehrává. Jsem moc ráda, že jsem jí dala šanci a nevzdala to hned na začátku, protože ten se autorce opravdu nepovedl. Postavy byli příjemné, prostředí zajímavé a napětí se hezky stupňovalo. Po přečtení mě jako první napadlo, že bych si moc přála i filmovou verzi.

24.03.2024 5 z 5


Hned vedle Hned vedle Leah Montgomery

Kniha udělala přesně to co jsem po ní chtěla, zatáhla mě do jiného světa abych chvíli nemusela myslet na ten skutečný. Bylo tam několik nudných i zbytečných pasáží ale ty bych ani neřešila. Co mi ale opravdu vadilo byl nedomyšlený únos Shannon a jejího syna. Matka se synem jednoho dne zmizí, matka se vrátí po několika týdnech bez syna a nikdo se na nic neptá? Rodina? Přátelé? Škola? Tomu mám vážně věřit?

24.03.2024 3 z 5


Domeček pro panenky Domeček pro panenky Phoebe Morgan

Úplně nevím co si o této knize myslet. Kniha byla napsána trochu nesouvisle a hlavně dlouze, kdyby měla o sto stran méně tak by jí to jen prospělo. Zápletka se mi líbila i přesto že autorka odhalila příliš a každému je v první polovině jasné kdo je padouch. Co mi ale opravdu hodně vadilo byla nesympatická, ufňukaná a hysterická Corinne, vážně bylo nutné aby člověku tak lezla na nervy?

06.01.2024 3 z 5


Pomocnice Pomocnice Freida McFadden

(SPOILER) Tato kniha mě docela zklamala, četla jsem ji hned po Poslední paní Parrishové a zjistila jsem, že čtu znova stejnou knihu. Pomocnice a Poslední paní Parrishová se od sebe liší opravdu jen v drobnostech, takže žádná strhující novinka se skutečně nekoná a mě uniká proč je kolem této knihy tolik povyku. Přece jenom opsat to co už napsal někdo jiný není žádné umění.

09.12.2023 2 z 5


Děsy Leigh Harkerové Děsy Leigh Harkerové Darcy Coates

Tato kniha je jiná než na jaké jsme od Darcy zvyklí, je psána v jiné formě i z jiného úhlu pohledu. Od začátku jsem měla podezření že vím o co jde, takže dokud nedošlo k tomu ,, šokujícímu" odhalení tak jsem se celkem nudila. Pak se ale děj začal hýbat a kniha mě zaujala.

30.07.2023 3 z 5


Šílené výčitky Šílené výčitky Liane Moriarty

400 stránek o ničem...

21.06.2023 1 z 5


Žena mého života Žena mého života Tim Weaver

Jsem velmi zklamaná. Kniha má dobré hodnocení ale upřímně nechápu proč. Zápletka je nesmysl, neznámá žena se objeví na policii s historkou která je děravá jak Ementál a policisté jí to baští. Raker se jako ,,úspěšný'' detektiv taky moc nepředvedl, nejspíš proto že měl příliš práce s rozebíráním svých pocitů. Konec mě nepřekvapil ale moc mě potěšilo že mám knihu za sebou.

27.01.2023 odpad!


Terapie Terapie B. A. Paris (p)

Velmi zajímavé čtení, bylo to napínavé a čtivě napsané. Dala bych pět hvězdiček kdyby hlavní postava Alice byla trochu lépe zpracovaná.

26.03.2022 4 z 5


1984 1984 George Orwell (p)

Tato kniha se nečetla snadno a zanechala ve mě spoustu pocitů, nutí k přemýšlení a dokáže čtenáře zasáhnout.

20.02.2022 5 z 5


Matčina hra Matčina hra Sandie Jones

Tak tohle bylo zajímavé. Přiznám se, že prvních dvacet stránek jsem četla třikrát, začátek byl pro mě velká nuda a knihu jsem pokaždé odložila. Nakonec jsem ale úvodní nudu zdolala a příběh byl zajímavý. Konec byl předvídatelný asi od poloviny knihy.

16.02.2022 4 z 5


Hra na vraždu Hra na vraždu Rachel Abbott

Na knihu jsem se těšila, anotace zněla zajímavě ale dostavilo se zklamání. Postavy byli nesympatické, pointa předvídatelná, detektivové hloupí a překladatel se na textu taky pěkně vyřádil.

24.01.2022 2 z 5


Prolhané městečko Prolhané městečko Diane Chamberlain

Krásný a zajímavý příběh. Nebylo to bůhvíjak napínavé ale hezky se to četlo a konec byl pohlazením pro duši.

15.01.2022 5 z 5


Kořist Kořist Darcy Coates

Velice napínavé a dobré čtení.

03.01.2022 5 z 5


Manželova žena Manželova žena Jane Corry

Nedokážu odložit rozečtenou knihu ale u této jsem se ke čtení musela nutit. Opravdu jsem se těšila až to budu mít za sebou. Byla tam spousta zdlouhavého, nicneříkajícího a úplně zbytečného textu. Děj se rozhodně dál pojmout jinak a lépe.

01.01.2022 1 z 5