Prolhané městečko přehled

Diane Chamberlain

Severní Karolína, 2018: Život Morgan Christopherové je vzhůru nohama. Když na sebe vezme vinu za zločin, který nespáchala, ocitne se na tři roky v nápravném zařízení. Její sen o kariéře umělkyně se zdá být navždy pohřbený – dokud se neobjeví tajemný návštěvník s návrhem, který ji může dostat na svobodu. Její úkol zní: obnovit starou nástěnnou malbu. Taková nabídka se nedá odmítnout, a tak pod vrstvami špíny najde obraz, který vypráví příběh malého města plný šílenství, násilí a spiknutí. Severní Karolína, 1940: Anna Daleová, umělkyně z New Jersey, vyhrála národní soutěž a má tu čest vytvořit nástěnnou malbu pro poštu v Edentonu. Je na světě úplně sama a po podobné práci dlouho toužila. Překvapí ji však, když se ocitne na místě plném předsudků, kde lidé za zavřenými dveřmi skrývají tajemství a kde odlišnost může znamenat smrt. Co se Anně Daleové přihodilo? Jsou snad ve vybledlé nástěnné malbě nějaké stopy? A pokud ano, dokáže je Morgan navzdory vlastním démonům rozpoznat?... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: 2021 , Ikar (CZ)
Originální název: Big Lies in a Small Town, 2020

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha od Diany Chamberlain zaujala čtenáře svým poutavým vyprávěním. Děj se odehrává ve dvou časových rovinách, které se postupně proplétají. Obě hlavní postavy, Anna a Morgan, jsou silné a zajímavé ženy. Čtenáři oceňují, jak autorka dokáže skloubit minulost s přítomností a odhalit tajemství skrývající se za obrazem. Kniha je chválena za svou čtivost a emocionální hloubku, i když někteří by uvítali delší závěr. Více v komentářích.

Komu by se kniha Prolhané městečko mohla líbit?

• Čtenáři, kteří mají rádi historické romány
  • Milovníci příběhů o silných ženských postavách
  • Fanoušci Diany Chamberlain
  • Čtenáři hledající napínavé a emotivní příběhy
  • Ti, kdo ocení propojení minulosti a současnosti

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Prolhané městečko. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

knihovna22
19.11.2025

Já jsem rozpolcená, stejně jako dvě dějové linie knížky. Naprosto skvělý námět. Jen ta současná linie mi nějak nesedne. Morgan je 22 let, ale chová se a myslí jí to tak, jako by žila před těmi 80 lety, nebo by jí bylo 50-60 let :-) . Současnost je taková hooodně naivní. To mi přijde škoda, protože jinak se po vlažnějším rozjezdu kniha četla jedním dechem.

všech 100 komentářů

Související novinky - Prolhané městečko (1)

Knižní novinky (41. týden)

10.10.2021

Kniha Prolhané městečko v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně210x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi