evarec evarec komentáře u knih

☰ menu

Máma, táta, děti Máma, táta, děti Carin Gerhardsen

Pokračování série nezklamalo, řekla bych dokonce, že je kniha ješte lepší než předchozí díl. Napínavé zápletky se vztahují k více postavám, takže ani chvíli se nemusíte.

05.07.2020 5 z 5


Perníková chaloupka Perníková chaloupka Carin Gerhardsen

Četla jsem na doporučení a kniha mě nezklamala. Napínavé, děsivé, dej má spád. Hned po přečtení jsem se pustila do další části ze série.

05.07.2020 5 z 5


Spi, děťátko, spi Spi, děťátko, spi Carin Gerhardsen

Zajímavá zápletka, napínavý děj. V knize se sice trochu řeší soukromí detektivů, ale nepřehluší to detektivní zápletku, to se mi líbí.

05.07.2020 5 z 5


Let 305 Let 305 A.G. Riddle

Knížka byla skvělá, byla jsem překvapená, jak moc se mi líbí. Zajímavá zápletka, dějové zvraty, čekání, kdo je dobrý a kdo zlý. A najednou ke konci knihy nuda. Autor se to snažil zachránit na posledních pár stránkách, ale to už jsem měla celkový dojem pokažený.

17.03.2017 3 z 5


Můj kámoš Ježíš Můj kámoš Ježíš Lars Husum

Skvělá kniha. Určitě pro ty, kdo mají rádi mírně depresivní zvláštní styl severského humoru.

17.03.2017 5 z 5


Chatrč Chatrč Wm. Paul Young (p)

Původně jsem si myslela, že se pouštím do napínavého příběhu. I tak jsem pak nebyla zklamaná, kniha mě přivedla k zamyšlení nad určitými životními postoji. Ale poslední třetina knihy je už úplně zbytečná, opakující se myšlenky a nic nového. Kdyby autor knihu zkrátil o tu poslední třetinu, nebylo by to špatné čtení.

20.02.2017 4 z 5


Zelená pro život - O významu zelených smoothies pro zdraví člověka Zelená pro život - O významu zelených smoothies pro zdraví člověka Victoria Boutenko

Nejsem žádný zapřísáhlý vegan, přesto mi kniha dala hodně, zajímavý a trochu jiný pohled na přístup ke zdraví.

26.01.2017 5 z 5


Kouzelník ze Lhasy Kouzelník ze Lhasy David Michie

Knížka se mi moc líbila, v příbězích je všechno: dobrodružství, napětí, láska, poučení. Prolínání příběhů se mi líbí, celý příběh jsem byla zvědavá, jak a jestli se příběhy nakonec spojí. Je to jedna z nejlepších knih, které jsem v poslední době četla. (Samozřejmě, ne každého zajímají myšlenky buddhismu, popisování strastiplné cesty, životní rozhodování zaměstnaného moderního člověka.)

29.09.2016 5 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Skvělá knížka, děj je vyprávěný z pohledu zúčastněných žen. Příběh je napínavý, , hlavní vypravěčka je žena alkoholička, ocenila jsem, jak autorka hezky vystihla její postavu, myšlenky, pohnutky.
Podle mě jedna z nejlepších knížek, jaké jsem četla.

20.06.2016 5 z 5


Běžící Buddha Běžící Buddha Sakyong Mipham

Není to návod ani na běhání ani na meditaci. Přesto mám z knížky dobrý pocit, není nutné hnát se při běhu za dobrým časem, naběhanými kilometry, jde o to užít si běhání s klidnou a vyrovnanou myslí. To asi chtěl autor knížkou říct. Pro neběžce nebo pro ty, kteří se nezajímají aspoň trochu o meditaci, nebude kniha asi zajímavá.

31.03.2016 5 z 5


Člověk Jágr Člověk Jágr Petr Čermák

Jarda Jágr je skvělý hokejista. Bohužel o knížce to říct nemůžu. Některé úseky by napsal do slohovky lépe žák základní školy. Navíc se má jednat o aktualizované vydání, takže jsem předpokládala, že bude aktualizovaná celá knížka. Ale některé údaje jsou staršího data, aktualizované bylo jen něco, takže ani nevíte, které údaje jsou aktuální a které zastaralé.

28.03.2016 odpad!


Noční lovec Noční lovec Chris Carter

Další skvělá knížka tohoto autora. Jak napsali v komentářích čtenáři přede mnou, nespím, nevařím, neuklízím a čtu a čtu. Od děje se prostě nejde odtrhnout.

17.01.2016 5 z 5


Svoboda v exilu - autobiografie 14. Dalajlamy Svoboda v exilu - autobiografie 14. Dalajlamy Tändzin Gjamccho

Krásné a upřímné vyprávění plné optimismu, víry v dobro, v pravdu. Knížka na mě udělala opravdu silný dojem.

06.01.2016 5 z 5


Dalajlamova kočka Dalajlamova kočka David Michie

Krásně a mistrně napsaný příběh kočky Sněžné lvice, který se prolíná s prostými okamžiky života dalajlamy a lidí z jeho okolí. Knížka není žádnou učebnicí buddhismu, obsahuje jen pár základních principů. Jejich výklad je navíc podaný srozumitelně, vždyť příběh vypráví kočka :-)
Z knížky jsem nadšená, pohladila mě po duši kočičím příběhem, ač jsem spíše pejskařka, a ušlechtilými myšlenkami buddhismu. Jak by byl svět krásný, kdybychom každý aspoň část těchto zásad přijali za své.

25.12.2015 5 z 5


Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

Skvělá knížka. Napínavý příběh, nemohla jsem se vždy dočkat, až se dostanu ke čtení.

11.12.2015 5 z 5


Krvavé léto Krvavé léto Jan Bauer

Kniha se mi cetla lehce, dej je napinavy. Vyhovovalo mi, ze v knize neni zbytecne moc postav, takze se ctenar snadno orientuje v deji a ve vztazich.

30.11.2015 5 z 5


Sex, drogy a islám Sex, drogy a islám Martin Konvička

Autorovi chybí jakékoliv odborné znalosti z oblastí, které v knížce rozebírá. Jsou to propagační bláboly pana Konvičky, bojovníka proti islámu. Až budou mít všichni dostatek kvalitního sexu, nebudou konvertovat k islámu, to je shrnutí autorových úvah. Jak prosté.

26.11.2015 odpad!


Běžecký rok aneb S úsměvem se běhá líp Běžecký rok aneb S úsměvem se běhá líp Miloš Škorpil

Oddychovka pro kratke chvile volna. Vtipne napsane postrehy uplne naruby o behani. Kdyz nebudete nic z knizky brat vazne a nebudete hledat zkryte moudro v kazdem radku, docela se pobavite. Tedy pokud behate. Jinak si budete myslet, ze to jsou pekne blbosti.

29.10.2015 4 z 5


Zaklínač duší Zaklínač duší Sebastian Fitzek

Napinavy pribeh do posledniho okamziku. Krasne se cte, doporucuji.

31.08.2015 5 z 5


Nejbližší Nejbližší Kateřina Janouchová

Zajímavá knížka, sice ze začátku trochu rozvleklé, děj se pak rozjede a dočítala jsem zvědavá, jak vlastně příběh skončí. Zajímavý je pohled na problém alkoholismu ze strany partnera alkoholika. Takže celkově se mi knížka líbila.

23.08.2015 4 z 5