DorianaGrey DorianaGrey komentáře u knih

☰ menu

Posedlá Posedlá Lynn Beach (p)

tak trošku inspo od parapříběhu spjatého s panenkou Annabelle. Od té doby jsme se bála panenek. Vůbec první hororová knížka, kterou jsem četla.
Nostalgie.

24.04.2024 4 z 5


Slzotvůrce Slzotvůrce Erin Doom

(SPOILER) Tak to je velmi zajímavá kniha. Je to něco mezi Stmíváním a řadou nešťastných příhod. Dokonce i několik vět evokuje Stmívání. ("Smrt je poklidná."Kde už jsme to slyšeli, hm?).
Plus:otevírá i tabu témata jako je trauma v dětství, syndrom opuštěného dítěte, sebepřijetí,bohatý vnitřní svět postav, výrazné a dobře vykreslené charaktery;děj umí být velice poutavý a temný.
Mínus:někdy je vnitřních pochodů hlavních hrdinů až moc, konec je moc natahovaný(to se mi více líbilo na filmu, kde si s koncem dobře poradili a zkrátili ho), když chybí děj, zapletáme se do stokrát omílaného (on je tak temný -ale fakt pořád nechápu čím, chybí mi činy×ona by mě nikdy nechtěla, jsem pokažený) . Fakt jsem si myslela, že borec trpěl zneužíváním, a pak měl "jen"bolesti hlavy. Přesto všechno ale, je příběh zajímavý a dokáže chytit za srdce. Prostě chcete vědět, jak to s hrdiny dopadne. Prostě slovy Bena Furmana "nikdy není pozdě na šťastné dětství. "-toho mmchdm,doporučuji, kdyby si chtěl někdo rozšířit o psychologickou sondu do duše týraných dětí. Slzotvůrce je však originální romantická kniha,doporučuji.

21.04.2024 4 z 5


Polibek vítězů Polibek vítězů Marie Rutkoski

tahle série od Marie Rutkoski je vlastně trochu příběh Romea a Julie, kde Romeo miluje o trochu víc, nebo to dokáže dávat víc najevo. Spisovatelka ukazuje dobré znalosti technikálií, kloubouk dolů, některé pojmy jsem předtím neznala. Kniha je velmi pěkně napsaná, do hrdinů se dokážeme bez problémů vcítit a porozumět jim. Ráda bych si od ní přečetla i další knihy. Kdo má rád poctivé fantasy s kapkou romantiky, bude nadšen, jako já. Doporučuji.

17.04.2024 4 z 5


Lapeni Lapeni Emily McIntire

já bych řekla, velmi zajímavý a čtivý příběh. Co McIntirová umí, je napětí mezi hlavními postavami. No a dostat se do hlavy bad-boyům. Kdo má rád dark-romance, doporučuju. Jedna z nejlepších děl, co jsem poslední dobou četla.

04.04.2024 5 z 5


Tajemství domu Thornů Tajemství domu Thornů Margaret Rogerson

škoda, že je to jen taková odbočka. Kouzla rodu Thornů by si zasloužila další knihu s plnohodnotným dějem.

21.03.2024 2 z 5


Kouzla rodu Thornů Kouzla rodu Thornů Margaret Rogerson

za mě pecka. je sice škoda,že území, kde se děj odehrává, je omezené ,protože příběh má potenciál a ke opravdu čtivý.

21.03.2024 5 z 5


Magie havranů Magie havranů Margaret Rogerson

za mě tedy super kniha, velice originální romantasy. Knížka má zajímavý a propracovaný svět a velice se mi líbila.
Ráda si ji přečtu znovu.

21.03.2024 5 z 5


Vlk Vlk J. R. Ward (p)

obdivuju. Wardová fakt umí. Chemie mezi hlavními postavami je skvělá a opět je děj na prvním místě. Příběh je čtivý, těžko předvídatelný a zajímavý. Opět se dostáváme do podsvětí, tentokrát k policistce v utajení Rio a drogovému dealerovi Lukovi. Luk je navíc napůl vlkodlak a upír. :). Jak je u autorky zvykem, postavy jsou velice uvěřitelně napsané. Kniha je perfektně přeložená a je vidět, že Wardová je vypsaná. Věty dávají smysl a jazykově úplně super. Lechtivé scény mi opět přijdou docela umírněné a děj je skvělej.

21.03.2024 4 z 5


Šakal Šakal J. R. Ward (p)

Tak já si nemůžu pomoct, ale oproti Armentroutové jsou tady lechtivé scény vlastně docela decentní. Příběh je originální a poutavý. Když si vezmeme, kolikátá kniha autorky už to je, tak člověk musí jen obdivovat. Přijde mi, že tady je příběh na prvním místě, což je super. Ale volně se pohybující vězni mi, jako většině čtenářů, také smysl nedávají .

16.03.2024 4 z 5


Koruna strachu Koruna strachu Rozálie Pražáková

(SPOILER) Dovolím si být konstruktivně-kritická. Čest autorce za to,že si dala s knihou neskutečnou práci. Průběh je dynamický, originální a plyne. Někdy mi to přijde taková česká variace na S.J.Maas a J.Armentrout (bez lechtivých scén). Zajímavé a uvěřitelné postavy, můj favorit:Forrester. O mladém králi Sullivanovi se dozvídáme zoufale málo a je to škoda. Nějak mám problém mu jeho krutost věřit....Kniha by potřebovala proof readera. Je v ní mnoho nelogičností (nejdřív Twain zmiňuje ,že umí lukostřelbu docela dobře, o pár stránek dál je najednou nejlepší lučištník; krev Bandit Twain našel v lese i po několika dnech; když se Avery vzdá stráží,v zámku už na ní čekají-což by se dalo vysvětlit aspoň zprávou po poslovi ) Na konci zmínka o "zásahu bohů"mi přijde zbytečná, jednání čarodějky opravdu nelogické. Spoiler: u pravého krále Euletheria bych asi nečekala, že původním úmyslem Averyny tety bylo ho nechat shnít v žaláře, napůl jsem čekala, že se prostě Avery zamilovala do nesprávného prince. Tak či tak, kniha byla však čtivá, je vidět, že si s ní autorka dala neskutečnou práci a jen tak dál, třeba se z ní stane nová Neomillnerová!

10.03.2024 3 z 5


Temná krása Temná krása Mary E. Pearson

Mně osobně přijde,že tato série od Pearsonové je taková "konverzační"fantasy. Hodně se tam mluví, málo se děje. Ale přesto dej nějak běží a zajímá vás, co bude dál. Chybí mi více příšer a bojů,lepší charakteristika postav (o Kadenovi víme, jen že je zabiják, jinak neodlišíte, nebýt nadpisu kapitoly, která je z pohledu Kadena a která Rafa).Občas mi taky schází připomenout popis,jak postavy vypadají, u Lii pomalu netuším. Tolik kritika. Co se mi líbí , je originální svět, zajímavé pojetí, průvodní legenda,paralela mezi hrdinkou a Vendou,škoda, že z celého příběhu Vendy víme tak málo! A taky hlavní hrdinka i vedlejší postavy(Dihara) jsou sympatické. Obecně je to jedna z lepších fantasy, zajímavý svět... já věřím, že spisovatelka má ještě co nabídnout. ...ráda si od ní přečtu další knížky. Jinak mně se možná trochu více líbila dvojka,jak jsem zmínila,paralely s Vendou.

26.01.2024 4 z 5


Tetovaný Tetovaný Peter V. Brett

Super kniha, škoda jen že se totéž nedá říct o dvojce.

15.06.2015 4 z 5


Magie mrtvých Magie mrtvých Ilona Andrews

Osobně mě kniha příliš nenadchla a nazvala bych ji spíše brakovou. Psychologie postav není moc propracovaná. Hlavní hrdinka má sice smysl pro humor to ano, ale schází jí hloubka. Příběh je postaven na bitvách, akci, smrti a krvi. Je to sice oddechovka, ale nic co by vás dostalo. Za mě by to chtělo víc propracovat hrdiny, trošku víc o nich poodhalit a ne čtenáře rovnou vrhnout do děje.
Spíš asi čtení pro kluky, co mají rádi prostou akci nez zvláštního napětí.

15.06.2015 3 z 5


Vzpomínky ledu Vzpomínky ledu Steven Erikson (p)

Doporučuji nejdřív přečíst předchozí knihy. Já jsem ji dostala jako jedinou a měla jsem značný zmatek kdo je kdo a naprosto jsem nechápala,"o co gou".
:D

25.05.2015


Pouštní Kopí Pouštní Kopí Peter V. Brett

Příběh o Jardirovi mě vyloženě nebavil a to, že se z Tetovaného stal stroj na vraždění, taky nepotěší.Pro mě jednoznačně velké zklamání v pokračování, kdy hlavní hrdina naprosto přestal mít hloubku, stal se z něj jenom "temno sem, temno tam, nezasloužím si lásku" a kecy v kleci. Série mě přestala bavit.

11.05.2015 odpad!


Město nebeského ohně Město nebeského ohně Cassandra Clare (p)

jediné, co mě vytrvale štve, je jak Clary a Jace pořád nemůžou být spolu. To má snad držet nadržené čtenářky v napětí?! Na mě to teda nefunguje.
Pokud od toho odhlédnu, musím přiznat, že autorka zraje jako víno a její knihy jsou lepší a lepší. Pětka byla dost dobrá, a tato kniha zatím taky vypadá slibně.

11.05.2015 4 z 5