Polibek vítězů

Polibek vítězů https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/431618/mid_polibek-vitezu-w9s-431618.jpg 4 138 37

Kletba vítězů série

< 3. díl

Arinovy myšlenky jsou soustředěny na válku a o Kestrelině osudu nemá tušení. A ani nechce mít. Je přesvědčen, že k zásnubám s princem Valorie ji přiměla touha po moci a životy nevinných lidí ji nezajímají. Kestrel však byla odsouzena k nuceným pracím, kde jen stěží přežívá. Doufá, že Arin dostane její tajnou zprávu a konečně se dozví pravdu. Podaří se jim opět se setkat, spojit síly a vybojovat svobodu a mír nejen pro sebe, ale také pro své národy? Nejnapínavější partie Tesáků a Žihadel začala. Ani ty nejvyšší kameny však hráčům nemusí zajistit vítězství… Závěrečný díl bestsellerové trilogie.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Dívčí romány

Vydáno: ekniha , Fragment (ČR)
Originální název:

The Winner's Kiss , 2018


více info...

Přidat komentář

DorianaGrey
17.04.2024 4 z 5

tahle série od Marie Rutkoski je vlastně trochu příběh Romea a Julie, kde Romeo miluje o trochu víc, nebo to dokáže dávat víc najevo. Spisovatelka ukazuje dobré znalosti technikálií, kloubouk dolů, některé pojmy jsem předtím neznala. Kniha je velmi pěkně napsaná, do hrdinů se dokážeme bez problémů vcítit a porozumět jim. Ráda bych si od ní přečetla i další knihy. Kdo má rád poctivé fantasy s kapkou romantiky, bude nadšen, jako já. Doporučuji.

Fidibus
03.07.2023

(SPOILER) Kniha se dělí vlastně na dvě části - Kestrel ve vězení a Arin ji zachrání, avšak v jakém stavu. Kestrel si musí vzpomínat a ujasnit, co chce. Mezitím začíná válka, která přináší jednotlivé střety, což mne moc nebavilo. Hlavní pointou je Kestrelin plán na zabití císaře, jak jinak než hrou, a porážka jejího otce, kterého však Arin nedokáže zabít. Kestrel pak k otci hledá cestu a přemýšlí proč. No a k Arinovi ji najde...
Pěknou postavou je princ Rošar se svým tygrem, který na konci svérázně vyřeší trest pro Arina.


hankapimi
05.06.2023 3 z 5

Arin si vyzkoušel roli otroka a Kestrel si musela také vyzkoušet těžký život na nucených pracích, které málem nepřežila. Její bystrá mysl je ta tam a čeká ji namáhavá cesta ke zjištění, komu věřit a co se v minulosti všechno stalo. Její excelentní, leč riskantní nápad ve stolní hře s císařem se mi moc líbil, vždyť šlo o všechno...

Petra-1
09.04.2023 5 z 5

Krásné zakončení série a musím říct, že jsem si tento díl opravdu užila. Nádhera.

vinebitch
14.10.2022 4 z 5

Tak tohle byl nejlepší díl! Po druhém díle, ve kterém se s prominutím, nic moc nedělo, se mi ani nechtělo sérii dočíst - jen poslední kapitoly mě nalákaly vrhnout se do poslední knihy. A že se opravdu povedla! Začátek se mi strašně líbil, hodně mi připomínal moji velmi oblíbenou knihu/sérii Ranhojička od Lynette Noni (takže pokud se vám líbilo prostředí, knihu vřele doporučuji ;))
Kestrel se musela poprat s těžkými situacemi, Arin jakbysmet. Princ Rošar je takovou typickou knižní postavou, kdy všichni víme, že tam je pouze pro pobavení čtenáře, aby vnesl do knihy vtip a vřelost, ale v uvozovkách je tam k "ničemu", i tak ale na takové postavy nedám dopustit! (Taky si ho ale nedokážete představit? Bez nosu a uší?)
Opravdu triumfální zakončení. :)

jitka_dankova
27.08.2022 4 z 5

Třetí díl špionážní trilogie z vymyšleného světa mne překvapil a to hodně. Autorka přidala zajímavý psychologický prvek a zajímavé úvahy a krapet změnila směr cesty hlavní hrdinky. V druhé půlce už ale naštěstí byly zpět její důmyslné nápady a intriky a její bystrá mysl. Nečekala jsem, v jakou zbraň se promění nenápadná záliba v hraní stolních her.

dominika2585
08.08.2022 5 z 5

(SPOILER) Závěrečný díl trilogie mě opět nadchnul. Moje srdce poskočilo radostí, když se Arin vydal zachránit Kestrel do vězení, a málem se zastavilo, když Kestrel pronesla větu "Kdo jsi?".
Byla to dlouhá a trnitá cesta za znovuobjevením Kestreliných vzpomínek. Pasáže o válečném tažení a vymýšlení strategie mě moc nebavily, a že jich tam bylo požehnaně. Šťastný konec byl jistotou a já se na něj upřímně těšila. Celou sérii doporučuji.

Adele.
06.08.2022 5 z 5

Nádherné zakončení jedné z mých nejoblíbenějších knižních sérií. Kestrel jako vždy zaválela, její důvtip je vážně obdivuhodný! A Arin, to je kapitola sama pro sebe.
Vážně, po prvních dvou dílech (a obecně ostatních knížkách, které jsem přečetla) byla laťka nasazená hodně vysoko, ale autorka ji zvládla udržet - možná víc než to.
Mrzelo mě, že knížka nevyšla v tištěné podobě, takový skvost bych si přála mít doma...
S klidným srdcem mohu celou sérii doporučit ️。◕‿◕。

nikiss76
08.06.2022 4 z 5

(SPOILER) Hodně mě bavila část, kdy Kestrel byla ve vězení a po útěku (vysvobození) si postupně musela oživovat své vzpomínky. Velmi povedenou postavou byl princ Rošar, který svým vtipem, slovními přestřelkami s Arinem a tygrem Arinem dodal celé knize úplně jiný rozměr. Tento díl se zkrátka téměř celý odehrál na bitevním poli a byla zde rozehrána vysoká politická hra, kdy si misky vah neustále přelévaly z jedné strany na druhou. Avšak již předem sem tušila výsledek války a tudíž mě závěr nepřekvapil. Rozhovory Arina s jeho bohem smrti mi přišly navíc, ale budiž. Kniha pro mě byla celkově už dlouhá a prostředí války a mrtvých koní a lidských těl, které jsem nacházela skoro na každé druhé stránce už na mě bylo trošku moc. Kestrel a její strategické myšlení a jakási genialita byla také přehraná. Více bych rozvedla romantickou linku, která byla dosti v pozadí.
Celkově sérii hodnotím kladně, ale myslím, že bych se k ní už nevracela.

janka2000
30.05.2022 5 z 5

Třetí a závěrečný díl série Kletba vítězů začíná beznadějně, a celá kniha je protkaná množstvím zásadních a zajímavých momentů.
Musím říct, že se mi velmi líbila forma, jakou je kniha psaná. Je to dost osobité, vtipné a zároveň vskutku inteligentně napsané.
Prostě vám chci tuhle knihu (sérii) doporučit, protože určitě má co nabídnout.

6493
24.05.2022 5 z 5

Závěr celé trilogie nezklamal. Autorka dokázala udržet vysokou kvalitu napříč všemi třemi knihami a já tak byla navýsost spokojená.
Co musím vyzdvihnout v rámci trilogie je rozmanitost. Každý díl nám představuje nový příběh na nových místech a vy se tak vždycky můžete těšit na něco nového, ale pořád se starými dobrými prvky intrik, nečekaných zvratů a rozuzlení.
Je mi opravdu moc líto, že třetí díl se v ČR nikdy nedostal na světlo a nemůže tak obohatit moji knihovnu, naštěstí jsou anglická vydání designově velice zdařilá, tak se těším, až se k trilogii za čas vrátím v originále.

1259
17.05.2022 5 z 5

Trvalo to velmi, velmi dlouho, než sem se opět vrátila k příběhu Kestrel a Arina, ale konečně to mám dočtený a celkový závěr knihy byl hodně dobře napsaný. Nechybělo tam drama, odvaha, podezření, přátelství ani láska a tak to má být.

Šajler
07.03.2022 5 z 5

Skvělé zakončení, opět se příběh četl rychle. Pro mě skvělá série,jsme ráda, že jsem se k ní dostala. Děj akční, plný zvratů

Katka_Malfoy
26.02.2022 3 z 5

(SPOILER) Uh... Z celé série nejsem úplně nadšená jak jsem čekala. Půlku jsem přeskakovala, protože válečné části jsou nudné. Kestrel jsem si ale více oblíbila. Knížka není předvídatelná a každý díl je o jiném prostředí a proto se mi nejvíc líbil druhý díl. Chtěla jsem aby Kestrel byla s princem, aby se obětovala pro politiku a ne pro lásku. Naštěstí ji odvedli do pracovního tábora, takže jsem nebyla ani tolik zklamaná. Nicméně to nedoporučuji, jestli máte šanci, tak si knihy jen půjčte.

ivousekk
13.02.2022 4 z 5

Skvele zakonceni cele serie, ktera me hodne bavila. Vyborne bylo, ze nebyla prilis predvidatelna, dost napinava vc prijemne romanticke linky. Jen mi prisel treti dil mene napinavy presto, ze v nem slo dulezite bitvy.

lenka7679
01.01.2022 4 z 5

Dostal se mi rukou pouze tento třetí díl, takže hodnotím pouze jej. Abych řekla pravdu, tak předchozí díly mi vůbec nechyběly. V ději jsem se zorientovala velice rychle a podle toho co jsem četla by tento poslední díl mohl být klidně i samostaný.
Příběh ubíhal, nikde se nic netáhlo a byl velice dobře a čtivě napsán. Postavy byly sympatické, nebyly otravné a dostala jsem přesně to, pro co jsem si šla. Neutahaný příběh s dávkou přátelství bez zbytečných kliček a pěkný příděl romantiky. Všeho tak akorát, aby mi to zvedlo náladu v době nemoci.

TerryDee
26.12.2021 4 z 5

Tento závěrečný díl byl opravdu rozsáhlý a chvílemi ne tolik napínavý, jak by se mohlo zdát.
Tentokrát byl příběh hodně zaměřený na pocity hlavních hrdinů. Líbil se mi jejich další vývoj, především u Kestrel, která podle mě udělala největší pokrok. Arin mi přišel pořád stejný jako doposud, nicméně jsem byla ráda, že po tom, co se stalo ve druhém díle, změnil názor na Kestrel. Už od začátku by přišel Rošar jako super postava. Jeho si prostě nešlo neoblíbit.
Nicméně tu nechyběly intriky a válečné konflikty mezi Valorií a Herranií spolu s dakranskou posilou. Především je vidět, že si autorka dala na těchto střetech opravdu záležet.
Jako ukončení série adekvátní. Skončilo to tak, jak jsem doufala a očekávala. Celkově to hodnotím jako vydařené a čtivé. Tato série nabízí velmi zajímavý a promyšlený svět, který budete rádi poznávat a zjišťovat, co může nabídnout nejen postavám, ale i vám. Pokud váháte s přečtením, tak vám říkám, ať neváháte a přečtěte si to. Podle mě to stojí za to.
Jediné, co mě trochu trápí je, že sérii nebudu mít kompletní v knižní podobě, neboť české obálky těchto knížek jsou opravdu nádherné. Nicméně jsem ráda, že jsem si poslední díl mohla přečíst aspoň v podobě e-knihy. Příběh se mi díky tomu hezky uzavřel.

Njangu
05.12.2021 5 z 5

WAU ;) úžasná série, poslední díl se mně líbil ze všech nejvíc. Napínavé od samého začátku až do konce. Série mě zaujala obálkou a nezklamala ani po přečtení.

Ketfl
09.06.2021 5 z 5

Úžasné zakončení celé série! Moc jsem si tento díl užila. Na to, že kniha pojednává o docela těžkém tématu (válka), tak je opravdu velice pěkně a čtivě napsaná. Opravdu jsem měla problém se od knihy odtrhnout. V tomto díle jsem si taky konečně užila nějakou tu romantiku u naší ústřední dvojice. Nesmím zapomenout taky vyzdvihnout vztah Arin-Rošar. Rošar a ty jeho kecy, to mě fakt nesmírně bavilo. No, a na závěr hezký a i celkem netypický epilog, který nepopisoval žádnou dalekou budoucnost, spíš zůstal poměrně rozvolněný, i když čtenáři je určitě jasné, jak by se děj dál ubíral. Mě se takový epilog líbil, jsem spokojená. Celkově mohu říct, že jsem od celé série dostala opravdu to, co jsem si představovala. Sympatické postavy, zajímavé prostředí, čtivé téma. Za mě opravdu velice pěkné. Jsem ráda, že jsem na tuto sérii narazila.

Calwen89
15.04.2021 5 z 5

Krásné zakončení série. Konec zůstal víceméně otevřený a ponechává čtenářům možnost domyslet si osudy jednotlivých postav, což mě trochu mrzí, ale svým způsobem to k příběhu patří. Celá série pro mě byla velkým překvapením a určitě se k ní jednou vrátím.

Autorovy další knížky

Marie Rutkoski
americká, 1977
2018  83%Kletba vítězů
2019  81%Zrada vítězů
2020  85%Polibek vítězů

Kniha Polibek vítězů je v

Právě čtených3x
Přečtených178x
Čtenářské výzvě21x
Doporučených10x
Knihotéce155x
Chystám se číst135x
Chci si koupit71x
dalších seznamech4x