dominica_smith dominica_smith komentáře u knih

☰ menu

Palác lží Palác lží Erin Watt

TIHLE ROYALOVÉ VÁS ZNIČÍ
No to tedy ano, kradou mi spánek, myšlenky i čas. Ale nejsem jiná než Ella nebo kterákoliv jiná holka. Nechám se zničit ráda a dobrovolně, protože sérii Royalovci prostě nejde nemilovat.

02.05.2020 5 z 5


Prokletý princ Prokletý princ Erin Watt

V prvním díle jsem měla dojem, že už se nemůže nic stát a během jedné stránky vytvořily autorky tak moc otevřený konec, jak jen slibovaly. Druhý díl jsem taky přečetla za den, taky jsem měla dojem, že se nemůže už nic stát. A během jedné stránky se staly hned dvě věci. Takže teď si tu koušu nehty a snažím se nesáhnout jen po třetím díle, ale dávám tomu tak hodinu (a to si fandím).
Bravurně napsané, Reedův pohled pomohl knize nabrat skvělé obrátky a čtenář se díky tomu nádherně orientuje a jeho sympatie získává s každou stránkou víc a víc postav.

19.04.2020 5 z 5


Papírová princezna Papírová princezna Erin Watt

Po dlouhé době jsem přečetla něco jedním dechem. Čekala jsem, že to bude spíš ve stylu mé milované Selekce, ale byla jsem příjemně překvapená. Líbila se mi hlavní hrdinka, která sice byla drzá, ale zároveň se uměla kontrolovat. Byla úžasně sebeuvědomělá(???existuje to slovo? no chápeme se). Líbilo se mi, že jsem věděla, jak se příběh vyvine, ale spisovatelky se to ani nesnažily maskovat, prostě děj hezky plynul a nebyly tam žádné pitomosti, jakože celu knihu víte, kdo s kým skončí a oni jsou z toho na konci knihy neskutečně zaskočení "Kdo by to čekal, že zrovna my dva?" A určitě má mé plné sympatie i to, jak otevřeně se tu mluví o sexu. Co bych vytkla je pouze to, že chlapecká postava byla popsána v každé kapitole tak dvakrát. Určitě je super připomenout, jak moc je sexy, ale ne stejnými obraty dvakrát za kapitolu. A bylo tam více věcí, které zazněly za knihu až mockrát. Ale možná kdybych to tak nehltala a nepřečetla to za den, tak bych si toho nevšimla. :))) ♥

12.04.2020 5 z 5


Nemožná holka @ adorkable Nemožná holka @ adorkable Sarra Manning

Ze začátku si možná budete říkat, že je to slátanina pro dvanáctiletý holky. Ale ta kniha v sobě má mnohem víc a je jen na vás, jestli se do ní ponoříte nebo ne. Ne jen, že se od hlavních postav můžete hodně naučit, ale i příběh je zábavný a kniha jako celek se čte lehce a příjemně si u ní člověk odpočine. Na to jaká to je oddechovka, to je vlastně geniální.

16.05.2018 5 z 5


Mých tisíc životů Mých tisíc životů Jean-Paul Belmondo

Občas jsem byla zmatená díky tomu, že ve Francii se jmenuje každý druhý člověk Jean a já neznám francouzské umělce minulého století tak dobře, jak bych možná měla. Ale celkově mě kniha nadchla, kolikrát jsem se u ní zasmála, na konci se i málem rozbrečela. Z celé knihy vyzařuje hrdost a sebevědomí, Jean-Paul má dojem, že prožil život jak nejlépe uměl a já s ním souhlasím. Krásně napsáno, snad jen škoda, že fotky vyšly ve zvláštní knize. Sem tam by se mi nějaká fotka hodila, abych u čtení nemusela tak často googlit. Knihu rozhodně doporučuji a to i pokud nejste Belmondovi fanoušci. Já také nebyla, teď jsem ten největší.

15.03.2018 4 z 5


Tisíc kousků tebe Tisíc kousků tebe Claudia Gray (p)

Souhlasím s tím, že je kniha psaná pro dívky 14 - (cca) 18 let. A dokážu pochopit, že starší už nezaujme, jak se tu v komentářích často píše. No na druhou stranu stejně tak nezaujme desetileté dítě kniha o čtyřicetileté ženě. Nemyslím si, že je to známka toho, že by kniha byla špatně napsaná. Protože svoji cílovou skupinu převážně baví.
Nechybí v ní nic: (pro mě) originální myšlenka, láska, zápletka, překvapivé rozuzlení. Několik skvělých prostředí (Rusko, podmořský svět, moderní Londýn). Za mě rozhodně super knížka, u které se těším na další díly:)

05.01.2018 4 z 5


Šest vran Šest vran Leigh Bardugo

Krásná obálka i stránky.
Ale tím to pro mě skončilo.
Možná se ke knize někdy vrátím, věřím tomu, že jsem prostě jen zrovna nebyla v té správné náladě a moje fantazie nechtěla spolupracovat, ale já to prostě nechápala. Tolik postav, tolik cizích slov. Absolutně jsem se v tom ztrácela. Víte, když čtete Harryho Pottera, ten svět se Vám objevuje pomalu. Poznáváte ho společně s Harrym a všechno se Vám odkrývá postupně, takže to stačíte zpracovat. Ale ve chvíli, kdybyste začali číst od půlky série, měli byste problém. A stejně tak jsem si přišla v této knize. Jako kdyby mě někdo postavil do cizího světa. Promyšleného a fascinujícího, ale prostě mě najednou šoupl někam a... vyznej se.
A já se nevyznala, byla jsem prostě ztracená a naprosto mi to sebralo náladu pokračovat ve čtení. Proto knihu odkládám a někdy, až pocítím, že moje fantazie potřebuje nutně fantazírovat, se k ní třeba vrátím...

04.01.2018 2 z 5


Druhá stříbrná kniha snů Druhá stříbrná kniha snů Kerstin Gier

Myslím, že dnes v noci půjdu spát v kamarádčině ponožce a budu hledat dveře.

01.10.2017 5 z 5


Kde hvězdy stále září Kde hvězdy stále září Trish Doller

Souhlasím s tím, že autorka mohla jít víc do hloubky i s tím, že hlavní hrdinka není zrovna sympaťačka roku. I tak se mi však příběh hodně líbil. Úplně mě nadchl. Byl zajímavý, silný a poutavý. Knihu jsem přečetla rychle a vážně bych ji doporučila.

18.08.2017 4 z 5


Losing it Losing it Cora Carmack

Tak cenu to asi nevyhraje, ale jako oddechové čtení pro náctileté super. Romantika, hezkej kluk... Občas není potřeba víc. Knížka mě fakt bavila a hezky jsem si u ní odpočala.

18.08.2017 3 z 5


0.4 – Soumrak civilizace 0.4 – Soumrak civilizace Mike Lancaster

Asi moje první sci-fi. No s touto tématikou určitě. Na knížku jsem narazila náhodou v zapadlém knihkupectví a musím říct, že mě příjemně překvapila. Skvělý nápad, hezky napsané a poutavé.

18.08.2017 4 z 5


Selekce 1–3 (box) Selekce 1–3 (box) Kiera Cass

Tahle kniha mě ohromila. Všem třem dílům dávám 5 hvězdiček a věřím, že budu dlouho hledat knihu, která by tuto v mém osobním žebříčku předčila. Nedokážu slovy vyjádřit, jak hodně pro mě znamená a jak moc se mi líbila.

18.08.2017 5 z 5


Zápisník jedné lásky Zápisník jedné lásky Nicholas Sparks

Kniha byla dost stručná. Děj byl rychlý a nic nepopsané do podrobna. Myslím ale, že právě tohle byl záměr. Krásný a hluboký příběh vměsnaný do 100 stránek. Vše okolo si člověk může domyslet, to nejdůležitější vime. Myslím, že právě ta stručnost tomu dodala vše potřebné, však dalších 150 stránek by stejnak bylo popsáno tím, jak se milují, možná by se tam musel přidat nějaký zádrhel pro ozvláštnění a právě tomu se spisovatel vyhnul. Film jsem zatím neviděla, ale podle předešlých komentářů věřím, že mě nezklame.

18.08.2017 4 z 5