Denuš Denuš komentáře u knih

☰ menu

Pravda v reklamě Pravda v reklamě John Kenney

Pořád se nemůžu dokopat k tomu, abych tuhle knihu konečně dočetla. Korektura špatná, našla jsem několik chyb. Třeba se k ní později vrátím a dočtu ji. Teď ale odkládám.

10.01.2018 2 z 5


Velké kouzlo Velké kouzlo Elizabeth Gilbert

Knihu jsem se nutila číst. Nejspíš proto, že už pár knih o osobním rozvoji mám za sebou a jak už bylo zmíněno v komentářích, vše se to opakuje pořád dokola. Pokaždé jen z trochu jiného úhlu pohledu. Tím však chci říct, že každý nový úhel pohledu má svoji autentičnost a každému čtenáři vyhovuje něco jiného. Takže já osobně jsem ráda za každou takovou knihu a věřím, že někomu dokáže pomoct.
Nikdy bych si nedokázala nápady a celkově kreativitu představit tak, jak si ji představuje autorka sama. Vnáší tak jedinečný vhled do kreativního světa tvoření.

19.12.2017 3 z 5


Muž, který chtěl být šťastný Muž, který chtěl být šťastný Laurent Gounelle

Gounelleho knihy se nedají srovnávat. Každý jeho příběh je jiný, člověk má volbu si z nich něco vzít. Ukrývají totiž nemálo životních mouder, která se autor snaží předat ostatním v co nejlidštější podobě. Tedy ve formě příběhů, kde se hlavní postava vyvíjí a pomalu přichází k sobě sama.
Muž, který chtěl být šťastný, autorova první kniha, není výjimkou. Krásný příběh nás bere s sebou do okouzlujícího prostředí Bali, kde se hrdina setkává se starším, stále svěže vypadajícím, mudrcem. Jeho rady si bere k srdci a nechává se vést cestou ke štěstí.
Pravdou je, že takového mudrce by dnes potřeboval snad každý druhý. Anebo Gounellovu knihu. Zaručené však je, že investice času a peněz je návratná v mnohem větší míře, budeme-li sami chtít.

15.12.2017 5 z 5


Nejsem kaktus Nejsem kaktus Kateřina Jasinská

Kniha je jednoduchým návodem, jak úspěšně a efektivně domluvit schůzku po telefonu. Doporučuji lidem, kteří s domlouváním schůzek přes telefon bojují a chtějí na tom něco změnit. Nechybí ani místo na vlastní poznámky a odpovědi.

13.12.2017 4 z 5


Ukaž, co děláš! Ukaž, co děláš! Austin Kleon

Další kreativní kniha od Kleona. Jde opravdu vidět, že do svých knih dal kus sebe. Vyniká svou stručností, srozumitelností a úderem do černého. Žádná stránka není zbytečná. Jeho knihy jsou pro mne inspirací, ale i hnacím motorem.

10.12.2017 5 z 5


Nevyžádané rady mládeži Nevyžádané rady mládeži Marek Vácha

Kniha, která přilákala ke čtení i dívku křesťanstvím nepolíbenou. Zajímavé myšlenkové pochody v dlouhých souvětích. I přesto se čte poměrně svižně. Tak akorát do ruky, nepřeplácaná. Nejspíš ke koupi pomohla i grafika knihy, ta je jedinečná a hned jsem si ji zamilovala (když stránky rychle prolistujete, ilustrace nahoře stránek se dají do pohybu).
V textech je obsažena pravda o přítomnosti - dnešní době materialismu, kterou si někteří lidé ještě neuvědomují. S určitými radami a názory nerezonuju. To by byl však zázrak, kdybych rezonovala se vším! Občas se mi zdálo, jako by mi bylo vnucováno křesťanství, v jedné větě autor naštěstí vnucování vyvrátil.
Jednoduše krásná, s hloubkou a zamyšlením. Je zde doživotní riziko, že se ke knize vrátím.

07.12.2017 5 z 5


Zkušenost hlupáka aneb klíč k prozření, jak se zbavit brýlí Zkušenost hlupáka aneb klíč k prozření, jak se zbavit brýlí Mirzakarim Norbekov

Při čtení téhle knihy jsem zjistila, že většinu věcí již znám. Netušila jsem ale, jak velký dopad to může mít na naše zdraví a celkově na náš život. Norbekův styl psaní je velmi upřímný, přesvědčivý a na nic si nehraje. Konečně někdo, kdo se s tím nepáře. Dokáže nakopnout. Kdo si knihu jen přečte a odloží, ten ať nečeká žádné změny ve svém životě. Jsem ráda, že jsem na tuhle knihu narazila.

Citace z knihy, které stojí za zapamatování:

„Je lepší být blbcem, ale živým, zdravým a šťastným, než chytrákem, ale nemocným, nešťastným a skoro mrtvým.“

„Samo sebou se nic nestává. I ptačí hovínko spadne na hlavu jen jednou za deset let a ani to se nestává vždy.“

„Pomocí zrakového nervu je oko přichyceno k mozku, ale ten druhý jmenovaný orgán nevlastní všichni.“

„Mnozí lidé trpí dlouhé roky ne proto, že lékaři a léky jsou špatné, ale proto, že nejmíň na světě si váží života a zdraví, obzvlášť pokud je mají.“

06.12.2017 5 z 5


Bůh chodí po světě vždycky inkognito Bůh chodí po světě vždycky inkognito Laurent Gounelle

Další nápaditý příběh doprovázen osobním rozvojem hlavního hrdiny, který nás dovolí zapřemýšlet i nad životem vlastním. Osobně se mi tenhle styl líbí. Jediné, co mi zde vadilo, bylo občasné rozepisování se o jinak nedůležitých věcech. V pohodě by se tak kniha dala zestručnit na polovinu obsahu. Podle mne by se tak lépe četla a čtenář by zůstal připoután k ději příběhu, bez zbytečných informací o burze a podobných tématech. Pro někoho, kdo se však o burzu zajímá, to může být zajímavé počtení. Zatím je to má druhá kniha od Gounelleho, ale už teď můžu říci, že ho vřele doporučuji.

04.12.2017 4 z 5


Kosmonaut z Čech Kosmonaut z Čech Jaroslav Kalfař

Musím s poklonou říci, že na autorskou prvotinu je to povedené dílo. Styl vyprávění příjemný a srozumitelný. V určitých částech jsem obdivovala autorovu fantazii, občas mě však myšlenky hlavního hrdiny nudily a párkrát jsem kvůli tomu přeskakovala řádky. Kniha byla pro mne milým odpoutáním se z reálného života do světa fantazie, ale také nahlédnutím do příběhu syrové minulosti, která se prolíná do časů přítomných a ovlivňuje tak hrdinu samotného.

26.11.2017 4 z 5


Jak mluvit s kýmkoli o čemkoli Jak mluvit s kýmkoli o čemkoli Leil Lowndes

Kniha je doslova přeplněná všemožnými triky, po jejichž praktikování se následně může dostavit jistá změna. Pouhým čtením však nic nezměníte, pouze si rozšíříte vědomosti. Kniha je podle mého názoru nejvíce vhodná pro lidi středního věku pohybující se na firemních večírcích, ale různé taktiky lze upravit nebo přímo použít i v jiných situacích.

21.11.2017 4 z 5


Den, kdy jsem se naučil žít Den, kdy jsem se naučil žít Laurent Gounelle

S krásnou lehkostí napsaný příběh, který má hlavu, patu a hlavně ukrývá nejednu inspirativní myšlenku.

19.11.2017 5 z 5


Kraď jako umělec Kraď jako umělec Austin Kleon

Pro mne naprosto inspirativní a motivací nabitá kniha zbavená blábolů, která mě donutila k činům. Rozhodně tohle dílo doporučuji a já se už chystám ke koupi další knihy od stejného autora.

19.11.2017 5 z 5


Šlehačková oblaka Šlehačková oblaka Tereza Salte

Knihu jsem koupila, protože mě autorka zaujala jejím příběhem, který se odehrává z větší části v Norsku. Sama jsem žila rok ve Švédsku, tak jsou mi skandinávské země velmi blízké. Její blog jsem nikdy nečetla. Proto jsem někdy postrádala návaznost kapitol, jako by přeskakovala od jedné události ke druhé bez jakéhokoliv bližšího vysvětlení. Kniha mi však dala jednu hlavní myšlenku. A to tu, že by se člověk za žádných okolností neměl vzdávat a tvrdě si jít za svými sny.

19.11.2017 3 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

V malé knize je ukryté velké moudro, které někteří lidé ani v dospělosti ještě nepochopili. Určitým lidem kniha není souzena. Tak se svět nezboří. Jiní lidé se ke knize vrátí a kousek po kousku odhalují to, co jim dříve bylo skryto. Malý princ mě nepřestává udivovat.

19.11.2017 5 z 5