Velké kouzlo

Velké kouzlo https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/279810/mid_velke-kouzlo-00U-279810.jpg 4 107 28

Inspirativní kniha úspěšné autorky o cestě za naplňujícím, bohatým životem, o kterém sní každý z nás. Elizabeth Gilbertová, autorka bestselleru Jíst, meditovat, milovat, ve své nové knize sdílí se čtenáři svůj jedinečný pohled na kreativitu. S úžasnou empatií a bezbřehou velkorysostí nám dává nahlédnout do tajemného světa inspirace. Vybízí nás, abychom přijali svou přirozenou zvídavost a odložili zbytečné obavy. Na názorných příkladech ukazuje, jak uchopit vše, co milujeme, a jak naopak čelit tomu, čeho se nejvíce bojíme. Ze všech úhlů pohledu se zabývá postoji, zvyky a návyky, které potřebuje každý, kdo chce žít co možná nejtvořivější život. Suverénně balancuje mezi oduševnělým duchovnem a optimistickým pragmatismem a povzbuzuje nás k odhalení „cenných klenotů“, které jsou ukryty uvnitř každého z nás. Je jedno, jestli chcete napsat knihu, dělat umění, jít za svým dávným životním snem nebo jen prosytit svůj každodenní život uvědomělostí a vášní, VELKÉ KOUZLO, které pocítíte v okamžiku, kdy objevíte svůj vnitřní poklad, vám otevře dveře do světa zázraků a radosti. Máte odvahu objevit poklady, jež jsou ukryty ve vašem nitru? Tato kniha bude vaším průvodcem na úžasné cestě za poznáním sebe sama. Jak prožít bohatý život bez obav.... celý text

Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Jota
Originální název:

Big Magic: Creative Living Beyond Fear , 2015


více info...

Přidat komentář

Luigi1
15.01.2023 3 z 5

Tak nevím kam jí zařadit

tereza0319
08.11.2022 4 z 5

Autorka se s tím nemaže, na to, že se jedná o Američanku, tak to tam sází pěkně, bez zbytečného okecávání. Rady jsou inspirativní a mají hlavu a patu. Jen mě mrzí, že myšlenky často presentuje jako všeobecně platné, a ne jako ty, které fungují pro ni. Typ „rozervaného umělce" vykresluje jako pouhou pózu a duševní onemocnění v jejím pojetí nemůže v žádném případě ovlivňovat tvorbu kladně.


ninusshka
10.09.2022 5 z 5

Knihu čítam stále dokola, už asi 16 krát. Je to akoby ma niekto hladil po duši, keď si ju čítam. Zvláštne. Krásne zvláštne.

Fiddis
20.04.2022 5 z 5

To bylo milé čtení. Nebyla to taková ta "uřvaná" kniha, která se vás snaží fakt namotivovat, byla něžná a spíše sázela na opakování myšlenek, ale vůbec mi to nevadilo. Umělcům určitě můžu doporučit :-)

Anilka13
06.06.2021 5 z 5

Jelikož jsem spisovatelka a knihu napsala také spisovatelka o tvůrčím životě, doslova souzní s mou vlastní duší a naplňuje ji krásou a radostí. Jsem jí doslova okouzlená.

DreamerX9
16.05.2021 4 z 5

Krásná, milá, motivační a lidská kniha. Od dob jíst meditovat milovat se mi od autorky nic extra tolik nelíbilo tohle se tomu samozřejmě nerovná nicméně má své kouzlo, velké kouzlo:))

MarciH
29.09.2020 5 z 5

Hodně nakopne k vlastní tvorbě a k tomu, aby člověk bez obav dělal, co ho baví.

Danka22
14.07.2020 5 z 5

Motivační knížky moc nemusím ale tahle byla skvělá. Důvodů proč nepřestat psát, bylo hafo. Historky ze života, která mají povzbut, nadchly a inspirovaly. Tuhle knihu si ráda zase přečtu.

Eorin
18.10.2019 5 z 5

Nemyslím si, že je kniha pro každého. Pro mě ale byla s naprostou určitostí!
Svižná, krásná, plná pravdy a zajímavých podnětů k zamyšlení. Řekla bych, že je určena především pro tvořivce a kreativce všech druhů umění, aby se nevzdávali, ale našli motivaci ke svým krásným činnostem. Mě Liz krásně nakopla a jsem jí za to vděčná. Moc díky, Liz, koupím si do knihovničky, abych si mohla kdykoliv sáhnout pro milá slova plná motivace..

LaCondesa
15.06.2019 5 z 5

Doporučuji! :) Mnoho pravdy.

czeliza
09.06.2019 4 z 5

Příjemná knížka, která potěší umělecké duše, hlavně pak pisálky. Řekla bych, že mi určitě pomohla vnímat tvůrčí proces trochu jinak a více s nadhledem. Autorka je mi sympatická, i její přístup k životu a styl vyprávění, historek má na rozdávání, stejně jako smyslu pro humor. Myslím, že knihu je ideální si dávkovat, ne zhltnout najednou. Úplně mi nesedlo spirituální vyznění některých pasáží, jinak super.

Phoe-be
22.02.2019 5 z 5

Knihy jsem se chopila bez jakéhokoliv očekávání a s vědomím, že primárně hovoří o věcech tvůrčích - touze psát/malovat... inspiraci, jejím nedostatku. Zaujala mně nad má očekávání. Nemyslím si, že jde o standardní self-help knihu, nemyslím si, že má snahu někoho motivovat - dle mého má především snahu vyjádřit autorčin názor na úskalí života umělce nebo kohokoliv, kdo chce něco tvořit. S názorem, že jde o knihu napsanou násilím a do počtu, hlavně aby něco vyšlo, z celého srdce nesouhlasím :-)

Kaie
10.10.2018 5 z 5

Výjimečná kniha, kterou jsem si založila do poličky s knihami, které vytahuju pravidelně a opakovaně. Liz vložila do svých vět mnoho moudrosti a při čtení rozhodně přijde (ne)jeden velký inspirativní nápad i k vám.

EMANAOST
08.03.2018 4 z 5

velmi motivační a inspirující.

relam
11.02.2018

Kniha mi nepřinesla vůbec nic !!! Pro mě nezajímavá, v podstatě o ničem...

Mersiie
27.01.2018

Od knihy jsem čekala opravdu více a hodně jsem se do jejího čtení musela nutit. Kniha jako taková absolutně o ničem. Autorka se zjevně snažila člověka nějak motivovat, ale bohužel z toho vzniklo jen bla, bla, bla.. za mě kniha, která se zjevně napsala "násilím" do počtu, jen aby bylo do vydat.

Denuš
19.12.2017 3 z 5

Knihu jsem se nutila číst. Nejspíš proto, že už pár knih o osobním rozvoji mám za sebou a jak už bylo zmíněno v komentářích, vše se to opakuje pořád dokola. Pokaždé jen z trochu jiného úhlu pohledu. Tím však chci říct, že každý nový úhel pohledu má svoji autentičnost a každému čtenáři vyhovuje něco jiného. Takže já osobně jsem ráda za každou takovou knihu a věřím, že někomu dokáže pomoct.
Nikdy bych si nedokázala nápady a celkově kreativitu představit tak, jak si ji představuje autorka sama. Vnáší tak jedinečný vhled do kreativního světa tvoření.

PetraFrenz
24.10.2017 5 z 5

Skvělá kniha o kreativitě. Okamžitě mě nakopla k tvoření. Skoro jsem ji nedočetla, kolik nápadů mi začalo proudit hlavou. A právě o tom, jak se chovají nápady, je tato knížka.

adorjas
13.07.2017 2 z 5

Alžbetka, Alžbetka, čakala som viac. Je pravda, že v knihe svoj počin vysvetlila- vnútorne často filozofuje nad tvorivosťou, knihu si viac menej písala sama pre seba. Ale viac kritický čitateľ, bude mať výhrady voči opakovaniam tých istých fráz a výrazov- "Nebojte sa tvoriť!". Na druhú stranu, kniha môže nakopnúť, hlavne amatérskeho autora, takže vlastne prečo nie, ak nám táto kniha vyformuje novú Rowlingovú alebo Jamesovú či Gilbertovú...

Indilwen
09.07.2017 5 z 5

Paradoxně první kniha, která se mi od této autorky dostala do rukou. Už po prvních kapitolách jsem si ji hluboce zamilovala pro její racionalitu. Ano, duchovní rady typu "prostě dělej, co tě baví a postav na tom své živobytí" možná někoho nakopnou, ale tahle kniha k nim rozhodně nepatří a velké DÍKY za to! Konečně někdo dokázal napsat, jak to doopravdy se světem umění je - tvrdě, rozumně, a přesto s láskou.