Dasime Dasime komentáře u knih

☰ menu

Bratranec Pons Bratranec Pons Honoré de Balzac

Skvělé dílo, konec mi tlačil slzy do očí.

04.01.2024 4 z 5


Počátek Počátek Dan Brown

Není to špatné, pokud člověk nemá vysoká očekávání. Snadno se čte, ale tak úplně mi to neodsejpalo, kniha, kterou jsem si brala na dovolenou se protáhla až do skoro zimy. Ze začátku velmi napínavé. Závěr mi přišel trochu zjednodušený, ale nevadí. Celkem jsem čekala nějaké následky lidstva po minulém díle, ale můžu si představovat, že tento příběh se stal ještě před Infernem a hned je mi líp.

12.11.2023 3 z 5


Inferno Inferno Dan Brown

Záhadné, tajemné, dramatické, bez krvavých zvratů, od knihy jsem se nemohla odtrhnout. Tuto sérii čtu s rozestupem, ani mi nevadilo, že v každém díle má novou nápadnici. Problém s přelidněním mě děsí už pěkně dlouho, proto tato kniha ve mně zanechala nejvíc emocí, bude to má nejoblíbenější kniha z celé série.

05.08.2023 5 z 5


Muffin a čaj Muffin a čaj Theo Addair (p)

Tato kniha je skvělá, myslela jsem si, že mě nemůže ničím překvapit, ale mýlila jsem se. Knihu jsem si přečetla, i když už dávno nejsem v teen období, i tak se mi zalibila. Daniela a Kita jsem si zamilovala už od začátku, víc bych se ztotožňovala spíše s Danielem, jsem také spíše uzavřený a úzkostlivý člověk. Škoda,že to nemá víc stránek, tak rychle to uteklo. Trošku jsem doufala, že by Matěj mohl být tolerantní, když si hrál na takového kámoše, škoda, že to byl jenom další hajzl. Máma Tereza mi přišla docela vlezlá s tím svým výslechem, úplně mi bylo trapně i za Dana :D. Druhý díl musím mít, zajímá mě jaké překážky budou muset opět ustát.

26.03.2023 5 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Tato kniha se mi velmi líbila, zajímavý úhel pohledu, člověka, který měl hodně aktivní život a kvůli nehodě je postižený tak, že nemůže kontrolovat své tělo a je odkázaný na kompletní pomoc ostatních. Člověk si pak uvědomí, jak se máme dobře. Někdy oddechovka, ale jak šel příběh dál, tak to bylo čím dál tím smutnější a autorka to psala tak, abychom i my cítili kousek naděje, že si to třeba Will rozmyslí, ani láska však nestačila.

08.03.2023 5 z 5


Slepá ulička Slepá ulička Joy Fielding

Dlouho jsem nečetla tak napínavou knihu, dobře se četla. Téma sousedských vztahů mě zajímá, hlavně toto téma je dost ze života. Knihu jsem dostala k Vánocům, už teď vím, že si od autorky ještě někdy něco přečtu.

06.02.2023 5 z 5


Game Game Anders de la Motte

Pro mě spíše průměr. Velmi čtivý a pěkný příběh několik lidí, ale nijak to nevybočuje. Je to škoda a čekala jsem trochu něco jiného.

06.11.2022 3 z 5


Temná půle Temná půle Stephen King

Příběh opravdu navodil skvělou atmosféru. Jsem určitě ráda, že jsem si knihu přečetla.

07.06.2022 4 z 5


Ztracený symbol Ztracený symbol Dan Brown

Kniha se mi líbila, přečetla jsem ji skoro na jeden zátah. Pěkně napsaný thriller. Určitě jsem četla lepší díla od Dana Browna, ale i tak má 5* a doporučuji přečíst.

18.03.2022 5 z 5


Deník strážného anděla Deník strážného anděla Carolyn Jess-Cooke

Námět super, jen ten příběh kdyby byl lepší... a ty překlepy v knize mě fakt dostávaly.

06.03.2022 1 z 5


Oběť bez tváře Oběť bez tváře Stefan Ahnhem

Toto je kniha, která vás naprosto odrovná. Od první stránky dokonale čtivé, slova v ní plynou tak lehce a uvěřitelně, až máte pocit, že jste její součástí. Postavy, popis minulosti, samotný příběh...To vše se vám zaryje pod kůži a po dočtení budete cítit smutek, jak těch skoro 500 stran rychle uteklo. Doporučuji všem, bez rozdílu věku, či místa bydliště!

22.01.2022 5 z 5


Zlatá klec Zlatá klec Camilla Läckberg

Už samotný název vypadá docela slibně, je to spíš takové vyloženě "ženské čtení" a dost dobře si nedovedu představit, že by to četl muž. Pominu množství nelogičností v závěrečném vysvětlování i to jak celou záležitost vyřešila. Na této knize je dobře znát, že je mnohem snazší vymyslet nějaký tajemný úvod, než to vše potom dotáhnout do smysluplného a logického závěru, nehledě na to, že v některých případech hrála i náhoda a štěstí. Kniha se mi ale i přes to všechno líbila, dostala jsem jí jako dárek k Vánocům a za týden jsem měla přečteno, takže určitou čtivost a napětí příběh má. :)

01.01.2022 4 z 5


Nesmírný Nesmírný Jussi Adler-Olsen

Poslechnuto jako audiokniha, skvělé a strhující. :)

12.11.2021 4 z 5


Déšť smývá stopy Déšť smývá stopy Mikaela Bley

Knihu jsem si poslechla jako audioknihu, abych si krátila chvilky, když jdu do práce a musím říct, natož, že detektivky moc nečtu/neposlouchám, tak mě to velmi bavilo. Pročítala jsem si komentáře a nějak mi nepříjde, že by přednes paní Pekové byl moc rychlý nebo moc potichu, asi blbá sluchátka nebo reproduktory :) Co se týče příběhu, tak závěr pro mě byl překvapivý. Nejvíc se mi protivila manželka Harolda, která akorát pořád fňukala, její chování mi přišlo nelogické a dovolím si napsat, že byla ze všech postav nejhloupější, věděla do čeho jde a pak jí strašně štvalo, že se Harold věnuje i jeho dceři z předešlého manželství, nehledě na to, že ona určitě měla taky nějakou minulost. Vím, že to je jen příběh, ale toho pokrytectví mě dostává vždy, nemohu si pomoct.

05.09.2021 5 z 5