Game

Game https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/150089/bmid_game-uMU-150089.png 4 1069 269

Game / Hra série

1. díl >

Třicetiletý Henrik Pettersson, zvaný HP, se vrací z nočního tahu stockholmskou podzemní dráhou domů. Na sedadle proti němu leží mobilní telefon, který po chvíli zabliká a vyzve ho esemeskou ke vstupu do hry. Naivní Henrik neodolá, přestože zpráva ho varuje, aby si vše pořádně rozmyslel. Za první splněný úkol (krádež deštníku) obdrží na účet finanční odměnu. Díky další dobře odvedené práci získá přístup na svůj herní profil - a zjistí, že už ho podporuje menší fanklub… Zadání jsou stále nebezpečnější, ohlasy stále větší a částky na kontě stále vyšší. Pak přijde úkol, jehož splnění obnáší útok na lidské životy. HP netuší, že půjde i o jeho blízké. Ze hry však není cesty zpátky… Nejlepší švédský kriminální debut roku 2011, úvodní díl trilogie překládané do šestadvaceti jazyků, thriller o moderních IT technologiích, nabitý akcí, překvapivými zvraty a nečekanými rozuzleními.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

[geim] , 2010


více info...

Přidat komentář

desert.fox
17.02.2024 2 z 5

Pohádka. Možná trochu strašidelná, ale pohádka. Realita taková není, lidi takoví nejsou ani se tak nechovají.
Nemusím to.

m2056
12.11.2023 1 z 5

Kniha mě vůbec nechytila hodně přehnané nereálné zklamání.


TaNya_
06.08.2023

Bylo to takové průměrné. Četlo se mi to celkem dobře, děj odsýpal, pár maličkostí mě překvapilo ale celkově na mě příběh působil lehce předvídatelně. Jako kdyby se jednalo o béčkovější variantu nějaké detektivky, kterou jsem už četla. Jsem na výběr své četby celkem náročná, takže ač to nebyla trefa vyloženě vedle, moje laťka je nastavená vysoko. Nejspíš v sérii pokračovat nebudu.

Kopretinka784
08.07.2023 4 z 5

Moje první kniha tohoto autora. Po řadě detektivek něco z jiného soudku. I když - napětí bylo místy více než v nějaké detektivce.
Jediné, za co ubírám hvězdičku, je četba s překladačem. Patřím mezi angličtinou jen lehce dotčené jedince (až na jeden pokus v kurzu pro začátečníky). Proto mě tyto věty nutily v mnoha případech, kde moje znalosti nestačily, použít překladač. Na druhou stranu musím přiznat, že bez těchto anglických "vsuvek" by to nebylo ono. A tak se s překladačem při ruce těším na druhý díl.

Timkim
20.05.2023 4 z 5

Tak tohle se mi líbilo. Mělo to spád, náboj, gradaci. Jediné co mě rušilo byla Beca. Ale ta přeměna HP z lovce na kořist a zpět na lovce byla geniální. Co se týká jeho anglické mluvy, nemyslím si, že takto mluví třicátníci, ale pro vykreslení situací ok. Objektivně 80% stojí za přečtení/poslech.

Swissman
16.03.2023 5 z 5

Moje první setkání s autorem. Čtivé, napínavé a velmi zajímavé.

Iva095
12.03.2023 3 z 5

Nebylo to špatné, knížka se dobře četla, příběh odsýpal. Takový průměrný thriller. Jsem zvědavá na pokračování.

Dasime
06.11.2022 3 z 5

Pro mě spíše průměr. Velmi čtivý a pěkný příběh několik lidí, ale nijak to nevybočuje. Je to škoda a čekala jsem trochu něco jiného.

EliskaD
05.10.2022 4 z 5

Henrik je nevyzrálý flink a floutek, který se chová i mluví jako puberťák, i když mu je přes třicet. Velmi mě iritoval, i když musím uznat, že v takovémto námětu by se jako hlavní postava těžko uplatnil nějaký seriózní gentleman :-D Anglické výrazy mi v knize nevadily, naopak, perfektně se hodily k Henrikově mluvě.
Kniha mi připoměla film Nerve: Hra o život.

janina66
15.08.2022 3 z 5

Tak 70%
Kniha byla zpocátku velmi zajímavá, kdy HP se zažere do hry a je z ní nadšen. Ale děj v polovině sklouzává do průměru, spousty nejasností. Ale konec velmi překvapující. Přitom by se potenciál tématu knihy dal uchopit lépe.

gretl74
09.08.2022 4 z 5

Not bad! :)

Alisce
08.08.2022 4 z 5

Tuto knihu jsem se chystala číst už před lety, ale dostala jsem se k ní až letos, protože mi ji jedna známá doporučila. Tím, že knihu chválil další člověk, musela jsem se do ní konečně pustit. Téma mě zaujalo hned od začátku, ale přidávám se k ostatním a souhlasím s tím, že těch anglických výrazů tam bylo hodně a lehce mě to otravovalo, i když anglicky umím. Kniha se čte podle mě skvěle, když jsem byla asi v půlce a četla jsem v noci, musela jsem knihu zavřít a jít spát, protože jsem se bála. (:D) Čtu ráda detektivky o vraždách atp. ale tohle mě vyděsilo tak nějak jinak a možná i intenzivněji. Zatím dávám 4 hvězdičky a uvidíme co ostatní díly, hned si jdu pro další.

esty8532
08.08.2022 3 z 5

Odstrašující hra s lidskými životy. Připojení pachatelů i zadavatelů bez tváře dává knížce napětí. Kniha naráží na otázku kam až je člověk schopný zajít pro uznání.
Hlavní hrdina je obyčejný o to však snadnější nástroj v rukách někoho jiného.

janica09
27.07.2022 4 z 5

Otevřela jsem knihu k opalování a bylo to příjemné překvapení. Nemohla jsem se odtrhnout, což bych od takového tématu vůbec nečekala. Jediné co mi vadilo byla ta spousta anglických výrazů a úplně si nejsem jistá, jestli jsem závěr dobře pobrala. Od autora už mám přečtenou sérii detektivek ročních období a zase za 1 :)

INCOGNITOREADER
28.04.2022 4 z 5

Severská krimi, která jde tak trochu vlastní cestou. Hlavní postala HP se náhodou dostane ke speciálnímu mobilnímu telefonu, který mu otevře cestu do Hry. Dostane na výběr, jestli se chce zapojit a když souhlasí dostane úkol ukrás jednomu spolucestujícímu ve vlaku deštník. Za splnění úkolu dostává body a zařazuje se do Hry. Později dostává další a další úkoly za větší počet bodů a zamotává se do nečeho mnohem většího než si vůbec na začátku představoval. HP není typický hlavní hrdina. Je to flákač, nemakačenko, bývalý trestanec, hulič a kdo ví co ještě.
Knize od prvních stránek nechybí napětí a opravdu se jedná o thriller.
Co může někoho odrazovat je velké množství anglických výrazů v knize. Je to záměr autora a dokresluje to charakter hlavní postavy.

Čand@
25.04.2022 4 z 5

Dala som si audioknihu s Petrou Špalkovou a Janom Zadražilom. A hej... počúvala sa výborne. Zadražil tomu dal ozaj skvelý herecký výkon, takže všetky tie pocity, či HP fandím, alebo ho vlastne neznášam, boli dosť podmienené jeho veľmi emotívnym prednesom. HP je flákač, čo v živote nič nedokázal, ale pre správnu vec sa vie obetovať, preto mu držíte palce, aj keď váhate, či ozaj chcete. Príbeh ma strhol hneď od prvej kapitoly a so sluchátkami na ušiach som behala po byte aj pri upratovaní... WHAT THE F... WILL BE NEXT? :)) Isto dám aj ďalšie diely série.

zdendula31
21.03.2022 5 z 5

Severská krimi z trošku jiného soudku.Jsem nadšená a jdu na pokračování.

senbja
17.02.2022 5 z 5

Jako první jsem četla druhý díl, ve kterém jsem se nakonec docela ztratila. Nicméně mě to neodradilo, protože nechybělo napětí a hnala mě i zvědavost, proč se věci mají, jak se mají. Doufala jsem, správně, že to přečtením prvního dílu napravím. Tam už mi ani nevadila přemíra angličtiny. Moc se mi líbila návaznost obou dějových rovin na rozhraní textů. Rozum vnímá fantasmagorii, ale zároveň týmž hlodají pochybnosti. Co když ... Bavilo mě to víc.

snimcibdim
06.02.2022 2 z 5

Prima námět, ale zpracování naivní, místy vyloženě hloupoučké.
Henrik je antihrdina a vzhledem ke "kvalitám" jeho osobnosti mi jeho osud byl dost lhostejný a cítila jsem se být od něho zcela distancovaná. Kdyby se autorovi podařilo napsat postavu méně plochou, která by se mě nějak dotýkala a alespoň lehce vzbuzovala možnost, že by se mi (nebo lidem v mé sociální bublině) něco podobného mohlo stát, šla bych nejspíš s příběhem víc.
Ale pokud nebudete mít velká očekávání, tak jako nenáročná oddechovka to poslouží.
I když doporučila bych spíše teenagerům.

danielkarchnak
17.11.2021 3 z 5

Napsáno dost podivným jazykem, ze kterého mi nebylo jasné, komu je kniha vlastně určená. Příběh fajn, ale srážela to forma a nesympatická hlavní postava.