Déšť smývá stopy

Déšť smývá stopy https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/334897/mid_dest-smyva-stopy-RH0-334897.jpg 3 161 56

Ellen Tammová série

1. díl >

Jednoho chladného, deštivého květnového dne zmizí z tenisové haly v centru Stockholmu osmiletá holčička Lycke. Pro zpravodajskou redakci TV4 je případ událostí číslo jedna a jeho sledováním je pověřena zkušená reportérka Ellen Tammová. Pátrání po Lycke je s postupujícím časem stále beznadějnější a pro Ellen se případ stává posedlostí. Je snad jediná, komu na nalezení Lycke skutečně záleží? Musí se potýkat s neschopností zkorumpované policie, podivným chováním dívčiných rozvedených rodičů i lhostejností svých kolegů. Ellen se snaží jednat profesionálně a neztratit hlavu, jenže tento případ jí bolestně připomíná podobnou tragédii z minulosti, která se jí osobně dotýká. A šance na nalezení holčičky se každou hodinou tenčí...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: , Motto
Originální název:

Lycke , 2015


více info...

Přidat komentář

Čmeláček
26.05.2022 2 z 5

Ne všechny knihy, které jsou zařazené do detektivek nebo thrillerů, jsou dobře napsané. Tohle bylo hodně slabé a nízké hodnocení mě vůbec nepřekvapuje.

m_martina
20.02.2022 2 z 5

Zkusila jsem tuto knížku, i když tady nemá dobré recenze. A musím se připojit k většině hodnotících, protože ani já jsem nebyla nadšená. Je to spíš slabší průměr a určitě nic, k čemu bych se chtěla vrátit.


Janaves
13.12.2021 3 z 5

Hodnotím jako průměr. Smutný příběh, přála jsem si lepší závěr.

SakuraLuci
03.11.2021 2 z 5

Posloucháno jako audiokniha a nic moc. Bohužel přednes se mi vůbec nelíbil, komolení jmén i měst. A závěr příšerný.. to mi nedá spát.

vladka321
18.09.2021 5 z 5

Kniha s hodně smutným tématem. Konec mě ve své podstatě nepřekvapil, trochu jsem tušila… Nicméně jakékoliv dobro páchané zlem je zrůdné. O to více, že ne každý to má v hlavě nastavené správně. Alespoň podle našich humánních měřítek. Velmi zajímavé bylo zpracování, kdy na zločin bylo pohlíženo třetí osobou, která si nesla trauma z dětství. To vnášelo do celého příběhu nejen originalitu, ale i jistou dávkou citu, otázek a snad i vyrovnání se s minulostí.

Dasime
05.09.2021 5 z 5

Knihu jsem si poslechla jako audioknihu, abych si krátila chvilky, když jdu do práce a musím říct, natož, že detektivky moc nečtu/neposlouchám, tak mě to velmi bavilo. Pročítala jsem si komentáře a nějak mi nepříjde, že by přednes paní Pekové byl moc rychlý nebo moc potichu, asi blbá sluchátka nebo reproduktory :) Co se týče příběhu, tak závěr pro mě byl překvapivý. Nejvíc se mi protivila manželka Harolda, která akorát pořád fňukala, její chování mi přišlo nelogické a dovolím si napsat, že byla ze všech postav nejhloupější, věděla do čeho jde a pak jí strašně štvalo, že se Harold věnuje i jeho dceři z předešlého manželství, nehledě na to, že ona určitě měla taky nějakou minulost. Vím, že to je jen příběh, ale toho pokrytectví mě dostává vždy, nemohu si pomoct.

Val
05.09.2021 5 z 5

Tak já zřejmě půjdu proti proudu , ale kniha se mi líbila moc . Ano , byla smutná , ponurá a hodně depresivní , ale bavilo mě , jak se do toho Ellen zakousla a šla vyloženě proti všem . Vztahové propletence mě taky hodně bavily . Příjemná změna je , že tady nestříká krev a nevraždí všehoschopné monstrum , jak je zvykem u severských thrillerů . Za mě rozhodně ANO .

martina5069
12.08.2021 3 z 5

Posloucháno jako audiokniha. Přednes paní Pekové byl strašně rychlý, nelíbil se mi její hlas ani intonace. Stojí za zmínku i to, že jsem na audioknihu narazila v levných knihách a okamžitě mě zaujala, protože jde o psychologický thriler střídajících se hlavních postav. jde o hodně citlivé téma pro ty co mají děti jelikož hlavní zápletkou je únos malé holčičky a následné policejní hledání. Jak už jsem psala tak jsou v příběhu jakoby 3 dějové linie , kde hlavní roli hraje otec s novou ženou a jeho bývalá manželka ( matka malé Lycke ), policistka, která má případ na starost a reportérka, která se tam jakoby do příběhu vetřela. Suma sumárum posloucháte 9 hodin o vyšetřování a přemýšlíte, kdo Lycke unesl a proč. Pachatelů je tam hodně ovšem příběh byl nudný. Posloucháte špatně namluvenou audioknihu, čekáte jak dopadne konec a nakonec zjistíte, že jediný co se vám na ní líbilo byla mrazivá atmosféra děštivýho Stockholmu , protože déšť smývá stopy :-)

sarkaditt
15.05.2021 odpad!

Audiokniha: Přednes knihy nebyl dobrý, špatná intonace, někdy mluví příliš tiše, jindy hlasitě, neustále jsem musela upravovat hlasitost. Tahavé.

Co se obsahu knihy týče, thriller ani detektivku mi to nepřipomíná, neustále dokola se řeší hlavní "hrdinka" Elen a její zážitek z dětství. Strašně moc omáčky kolem všeho, ale k vraždě samotné mi přišlo, že nic. Nulové napětí. Slovo "nechápu" bylo v knize snad stokrát...
K autorce se už nevrátím.

grizlinka
29.04.2021 3 z 5

(SPOILER) Moje prvni audiokniha a jsem rada ze jsem to poslouchala,ke čtení by mě to asi tolik nebavilo. Co se tyka namluveni, nebylo to ani skvělé ale ani hrozne, takový průměr asi. K příběhu - části s Chloe me primo rozcilovaly,jak takova žena vubec muze premyslet v takove chvíli...Ale chápu ze to tam muselo být pro vykreslení vztahů. Od objevení deky už jsem tušila kdo je vrah...

Kristulda
04.12.2020 2 z 5

Nenadchne, neurazí. Čekala jsem mnohem víc, bohužel.

Haneez
19.10.2020 2 z 5

No já nevím,příliš mě nenadchla

RomanDušek
12.10.2020 2 z 5

Poslouchal jsem jako audioknihu. Pokud bych měl hodnotit přednes paní Pekové, nedostala by ani jednu hvězdičku. Ale o tom se rozepisovat nechci...
Příběh jako takový byl průměrný. Původně jsem za vraha/vražedkyni tipoval někoho jiného. Překvapilo mne, kdo tu holčičku zabil. Ale když nad tím člověk přemýšlí, tak toho/tu pachatele/pachatelku chápe.
Kniha na jedno přečtení/poslechnutí. Vracet se k ní již nebudu.

Lka
30.07.2020 3 z 5

Audiokniha :
Zajímavý psychologický thriller o ztrátě osmileté holčičky. Bylo to napínavé a závěr nečekaný.

janina66
18.06.2020 3 z 5

Severská, ponurá a psychologická detektivka. O výchově i nevýchově(nezájem) dětí v rodinách. Hlavní hrdinka Ellen má taky pěknou depku z dětství a trochu mi to v knize vadilo. Poslouchala jsem jako audioknihu. Takže jména ulic mi nevadily a namluvení mi vyhovovalo.

kob
17.06.2020 2 z 5

Někoho těžké dětství posílí, někdo se z něj po zbytek života hroutí. Kriminální zápletka je zde upozaděna nekonečným pitváním Elleniny psychiky, což už mě asi od půlky knihy dost obtěžovalo.

RADOST
27.05.2020 4 z 5

Oběť je nevinná, viníků mnoho, pachatel jeden. Celá kniha se zabývá nejen hledáním pachatele, ale i zodpovězením otázky "Proč" ? Napínavá detektivka odhalující především trhliny ve vztazích. Doporučuji.

Jaruš7
10.04.2020 3 z 5

Syndrom tabu - severské dětské výchovy v knižním zobrazení.
Tolik necitu v citech, v sebestředných prioritách, v nevážení si vztahů a vzpomínkových negací, až se četba zdá jako za trest.
Co se dá ještě vydolovat z hořkosti života.
Snaha změnit naturel musí mít jiný impuls, možná tento soudobý?
Audiokniha, dobře načtená S. Pekovou.
Stačilo.

Janadvorackova
25.10.2019 3 z 5

Ale nééé. Celou dobu to docela šlo - až do odhalení padoucha.
Toho jsem netipovala, důvod je divný, i když svým způsobem logický. Známý i z historie. A nakonec i současnosti.
Ellen je celkem v pohodě, až na její trauma... A je škoda, že právě ono zaujímá v příběhu asi stejně prostoru jako ztracené děvče. Čekala jsem asi něco temnějšího. Celek působí jako nenáročný průměr na dovču. Nenadchne, neurazí.
Audio knihy je načteno dobře.

Mandlevest
21.08.2019 5 z 5

Severská psychokrimi v modrých číslech, to se tak často nevidí. Upřímně, trochu nechápu proč, mně se kniha líbila moc. Měla spád , napětí, překvapivý závěr. Určitě jí chyběla pověstná severská krutost a šokující vraždy, byť ta jediná, kterou v knize najdete, je to nejhorší, co se může stát. Určitě si přečtu i druhou knihu od této autorky,

Štítky knihy

švédská literatura novináři severská krimi severská literatura únosy dětí švédské detektivky

Autorovy další knížky

Mikaela Bley
švédská, 1979
2017  68%Déšť smývá stopy
2018  74%Příliš horké léto

Kniha Déšť smývá stopy je v

Přečtených208x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených4x
Knihotéce135x
Chystám se číst82x
Chci si koupit15x
dalších seznamech2x