Deník strážného anděla

Deník strážného anděla https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/53701/mid_denik-strazneho-andela-SsO-53701.jpg 4 65 22

„Byla jsem zpátky na zemi. Belfast, Severní Irsko. Zdálo se mi, že může být červenec, ale jakého roku, jsem neměla nejmenší tušení.“ Tak popisuje návrat na zem Ruth, strážný anděl, v něhož se změnila Margot Delacroix po své předčasné smrti. Ruth má božský příkaz znovu prožít život plný osudových zvratů a omylů Margot Delacroix a pokusit se jej změnit a tím zabránit i její náhlé smrti. Ruth se vrací na zem v okamžiku svého narození a rozpoznává záblesk svých nadpřirozených andělských schopností. Jimi obdařena je schopná změnit tragický běh svého života. Když si uvědomí, že synův pád do společenské propasti mezi narkomany, končící vraždou, je následek jejích vlastních neuvážených činů, uzavře Margot smlouvu s ďáblem a vzdá se svého místa v nebi výměnou za možnost zachránit svého syna. Změní tedy běh osudu, ale změny, které učiní, mají neblahé a nečekané následky. „Někteří strážní andělé jsou posláni zpět, aby dohlíželi na své sourozence, děti a lidi, kteří v ně věří. Já se vrátila k Margot. Jsem svůj vlastní strážný anděl, písař v klášteře trpělivě zaznamenávající život a nekonečnou lítost. Klopýtám ve svých vzpomínkách a unáší mě vír dějin, který nedokážu změnit.“ Spolu s Margot – Ruth prožíváme vizuálně barvitý příběh plný překvapivých a bolestných zvratů, odzbrojující lidskosti a mystérií spirituálního světa. Je v něm láska, lítost, odpuštění, naděje a touha utkat se s protivenstvím.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Plejáda
Originální název:

The Guardian Angel , 2010


více info...

Přidat komentář

Dasime
06.03.2022 1 z 5

Námět super, jen ten příběh kdyby byl lepší... a ty překlepy v knize mě fakt dostávaly.

boxas
29.07.2018 1 z 5

Nedokázala jsem se začíst, nudilo mě to.


pavel-k
02.03.2018 5 z 5

Byl jsem překvapený, jak se mi dobře knížka četla. Sice konec byl takový, jakoby useknutý, ale nějak ten příběh skončit musel. Doporučuji všem, které bavi mystika, či andělské příběhy. Každopádně to není esoterika.

DenisePartridge
23.01.2016 5 z 5

Vlastně jsem od knihy nic moc neočekávala, takže jsem byla velice příjemně překvapená. Ta knížka je vážně skvělá! Když pominu snad až příliš časté gramatické chyby a chybějící písmena, a budu se soustředit pouze na příběh, je skutečně hodně dobrá. :)

REBELKAAAAAA
19.08.2015 5 z 5

Ze začátku kniha je nezáživná, však od poloviny se to už začíná rozbíhat a je to poutavější. U čtení je třeba přemýšlet a dávat si souvislosti dohromady. Je fakt třeba dávat spojitosti k sobě, jinak se v knize ztratíte. I já jsem někdy četla a musela chvilku knihu odložit a přemýšlet nad tím, co bylo psáno.
Děj a myšlenka super i téma je super, však až od druhé poloviny knihy to začíná být poutavější. Ten začátek nic moc, nenadchne to, vleče se to a čtete jen z nutnosti.
Konec je překvapivý a skvělý, skvělá pointa. Každopádně celkově se mi kniha líbila a nelituji toho, že jsem ji četla. :)

Michaelkaa
22.07.2015 2 z 5

Po prvních stránkách se mi chtělo knihu odložit a že si jí přečtu až budu mít nouzi. Nakonec jsem si řekla, že když jsem jí rozečetla, tak jí dočtu do konce. Kniha mě zprvu vůbec nebavila, četla jsem jí násilím, později kdy se začalo něco dít, tak jsem se do děje nějak začetla, bohužel mě bavila až druhá polovina knihy a to až více ke konci. Není podle mého pro menší čtenáře, neboť kniha podle mého, by byla na ně trochu složitěji psaná co se děje v paranormálním a reálným světě, občas jsem se ztrácela co kdo řekl. Další věc mě zarazila a to řada chyb v knize. Kniha nakonec byla hezky dokončená.

Sam.Mischell
13.02.2015 1 z 5

Kniha mě vůbec nenadchla, ani jsem se nedonutila k tomu ji dočíst. Po sto stránkách jsem vzdala snahu dostat se do děje a sžít se s hlavní hrdinkou.

Termix
08.01.2015 3 z 5

Námět knihy mi přišel velice zajímavý. Pár věcí, které mě na knížce mrzely: ty pravopisné chyby! a konec příběhu. Autorčin styl psaní mě moc nenadchl. Příběh, děj byl opravdu jedinečný a byl super. Kdyby bylo méně těch překladových chybek a vylepšený konec, byla by knih ještě lepší. :)

Ninie
14.11.2014 4 z 5

I když jsem tuto knihu držela poprvé v ruce, nemohla jsem se zbavit pocitu De javú, který mě přepadal v určitých částech. Příběh mě nadchnul a myslím si, že bych uvítala více knih s podobnou tématikou, protože strážní andělé jsou všude kolem nás a nejsou to jenom ti s křídly, ale i lidi, co nás podporují :)

vlkove
27.08.2014 3 z 5

Tak tato kniha je pro mě oříšek, čekala jsem úplně něco jiného, čekala jsem radostný příběh ze světa andělů a dostala jsem dramaty napěchovaný život hlavní hrdinky a jelikož nemám ráda násilí, tak mě kniha v některých pasážích docela vykolejila.
Kniha byla poutavá, napínavá, autorčin styl psaní není nijak špatný ale i přesto jsem knihu četla dlouho a poměrně se to táhlo.
Obálka knihy je vcelku pěkná a poutavá. U knihy bych možná zvolila větší mezery u kapitol. A nakladatelství bych vytkla mnoho pravopisných chyb. Autorce bych vytkla mnohočetné použití slova OK a uspěchaný konec knihy. Děj byl místy chaotický ale nebyla to nějaká tragédie, začátek mohl být také více vysvětlený ale to vůbec neubírá na kvalitě knihy. Určitě jsou lidé kteří tuto knihu ocení, a proto dávám 3 hvězdičky.

LilianVanRose
09.08.2014 4 z 5

Na knihu jsem přišla zcela náhodou. Hrozně se mi zalíbil její obal a tak jsem si řekla že knihu prostě musím přečíst. A nelituji toho. Ze začátku to bylo docela chaotické ale čtenář se do děje dostane poměrně rychle. Při některých situacích sem prožívala stejná muka skoro jako Ruth a tak to pro mě bylo i dost citlivější. Bohužel nedávám plný počet bodů protože se mi opravdu nelíbilo když místo ,,Dobře,, bylo všude ,,OK,, . To se fakt nepovedlo :/ Škoda....

monushka
03.08.2014 4 z 5

Hezký příběh, u kterého jsem si hodně popřemýšlela. Ale jednu velkou nevýhodu tato kniha má, a to jsou pravopisné chyby a překlepy, kterých je v této knize více než dost, což je škoda, protože to pak kazí čtenářský prožitek.

Dankááá
19.11.2013

Kniha se mi líbila, až na ty pravopisné chyby, nejvíce mě zarazilo slovo ,, smých" s tvrdým "Y", ale jinak je to super příběh občas jsem se i trochu bála, je super že kniha nezkončí šťastným koncem jako každá jiná :) http://www.databazeknih.cz/uzivatele/simonac-39390 má pravdu, ten konec je je takový utržený, uspěchaný ... zbývalo mi tak 15 stran do konce a furt nic, až najednou se to tak všechno seběhlo... ale jinak vážně SUPER :)

EffyMerillis
08.11.2013 5 z 5

Tato kniha u mě uspěla snad na plné čáře! Miluju mystiku i anděly a tato kniha mě příjemně překvapila. Nemám ráda nějaké extra sladké konce a i proto se mi líbilo, že kniha neskončila jako přehnaný román. Je sice smutné, že Margot zastřelili, ale za to, v kolika knihách se to stane. Za chyby autor nemůže, za to může překladatel a já nehodnotím překladatele, ale to, jaký příběh napsal autor. Líbil se mi!
Naopak moje mamča si jí půjčila a když se dostala k Margot zavřené v kobce, knihu již víckrát neotevřela.

SimonaC
19.08.2013 4 z 5

Nečekala bych, že kniha s takovým tématem u mě bude mít tak velký úspěch. Dopoledne jsem se do ní začetla a večer, v posteli, s posmrkanými kapesníky jsem ji dočítala. Život Margot byl tak tragický a smutný, když se zdálo, že by všechno mohlo dobře dopadnout, tak ji někdo zastřelí... Nechápu, mám ráda otevřené konce ale toto je moc. Kdo to byl? Kdo Margot zastřelil?
---
Proč jsem dala jen čtyři hvězdičky - jednak z důvodu, že konec je takový utržený, uspěchaný a také za chyby, které se v knize objevují. Chybějící písmenka, přeházená písmenka a i/y ...

MartinaF
14.06.2013 4 z 5

Krásný andělský příběh, který byl pro mě velmi příjemným překvapením. Nebýt těch chyb, které se v knize vyskytovaly, byl by to příběh o pěti hvězdičkách.

Lenka 13
04.04.2013 4 z 5

Velice zajímavá kniha,poutavý příběh plný bolestných zvratů.
Určitě stojí za přečtení.

Marika Vanova
28.11.2012 4 z 5

Pro mě hodně zajímavá a čtivá kniha. Ze života Margot mi bylo moc smutno a je mi moc líto, když lidé (a hlavně děti) musí prožívat tak těžké životy. Věřím v Boha, v duchovní svět, který my nevidíme a neznáme, tak jako on nás a je velmi nebezpečné se do toho míchat, věřím, že existují andělé i démoni, moc by mě zajímalo, jak to s anděly a námi funguje a tato autorčina představa se mi docela líbila-andělé milují, ochraňují, pomáhají, zpívají.....snad se to jednou v nebi dozvím, těším se.

DarkFireflies
21.11.2012 5 z 5

Po delší době zase kniha, která mě dohnala k slzám, a to opakovaně. Pravda je, že jsem sice chvílemi úplně přesně nevěděla, co se vlastně děje, ale rychle jsem se zase chytla.
Kniha mě vážně zaujala.

Augi
29.07.2012 5 z 5

Krásný příběh o smrti, lásce a utrpení hlavní hrdinky. Dobře napsaný příběh o andělech, kteří všem lidem pomáhají. Každý člověk má svého anděla, ale někdo má i démona

Štítky knihy

deníky městská (urban) fantasy strážní andělé

Autorovy další knížky

Carolyn Jess-Cooke
britská, 1978
2010  81%Deník strážného anděla
2023  75%Ostrov čarodějnic

Kniha Deník strážného anděla je v

Právě čtených1x
Přečtených90x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených7x
Knihotéce31x
Chystám se číst32x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x