DanielŠ. DanielŠ. komentáře u knih

☰ menu

Zkouška Zkouška Joelle Charbonneau

Univerzita výjimečných mě velice potěšila a její čtení jsem si moc užil. Sice je zde docela velká podobnost s Hunger games, Divergencí a dalšími podobnými sériemi, ale mně to vůbec nevadilo. Těším se na další díly.

23.12.2017 4 z 5


Rezistence Rezistence Veronica Roth

Kniha Rezistence byla dobrá, nicméně první díl byl mnohokrát lepší, ale tak už to u druhých dílů z delších sérií většinou bývá. To ale neznamená, že mě kniha nebavila a že jsem si ji neužil.

12.08.2017 4 z 5


Nekonečné moře Nekonečné moře Rick Yancey

Pátá vlna byla super. A co potom Nekonečné moře ? Ještě lepší. Celá kniha se nese ve stejném stylu jako její předchozí díl, a tak vám připadá, že každá věta je důležitá a má něco do sebe. Znovu se také setkáváme se starými postavami a dozvídáme se více o jejich minulostí. A ten závěr byl prostě úžasný. Nemohu se dočkat na závěrečný díl, který si v nejbližší době přečtu.

21.07.2017 5 z 5


Divoká píseň Divoká píseň Victoria Schwab

Kniha Divoká píseň mě velice zaujala, protože slibuje mnohem více než knihy stejného žánru. Hlavní postavy - August a Kate - mi doslova přirostly k srdci svými odlišnými charaktery, smyslem pro humor a hlavně vzájemnou nápomocí. Jediné, co můžu vytknout je trochu pomalý rozjezd, ale to je brzy vynahrazeno úžasnou a tajemnou atmosférou, kterou je doprovázena celá kniha.

11.07.2017 5 z 5


Pátá vlna Pátá vlna Rick Yancey

Kniha byla jedním slovem super. Autorův styl psaní byl úžasný. A dějová linka ta byla ještě úžasnější. Postavy mi byly všechny sympatické (a to především Cassie a Evan). Nejvíce mě zaujalo, že ačkoliv kniha pojednává o smutné situaci, kde je většina lidské populace vymýcena, hrdinové myslí optimisticky a situaci berou s "humorem". Moc se těším, jak se bude děj vyvíjet v dalších dílech.

04.06.2017 5 z 5


Kázání ohně Kázání ohně Francesca Haig

Kniha byla naprosto úžasná s ještě úžasnější obálkou. Námět dvojčat, která umírají spolu, byl fantastický. A k tomu ještě byla kniha napsána tak krásně, že se četla úplně sama. Konec mě dostal tak, že jsem chvíli koukal do zdi s otevřenou pusou. Moc se těším na pokračování. Můžu jenom a jenom doporučit.

22.02.2017 5 z 5


Deník malého poseroutky Deník malého poseroutky Jeff Kinney (p)

Tuto knihu jsem miloval jako dítě, nicméně teď už bych po ní opravdu nesáhl.

12.02.2017 3 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Kniha byla výborná. Úžasná psychologie a vývoj hlavních postav. Děj byl velice napínavý s překvapujícím koncem. Kniha byla dokonale napsána, a tak jsem si vychutnával každé slovo. Nemám, co vytknout. O příběhu budu ještě hodně dlouho přemýšlet, ba ne. Nikdy na něj nezapomenu.

07.01.2017 5 z 5


Divergence Divergence Veronica Roth

Výborná kniha, čtení jsem si velice užíval, doporučuji.

10.05.2016 5 z 5


Tajná křížová výprava Tajná křížová výprava Oliver Bowden (p)

Dobrá kniha, výborně psaná a plná napětí.

28.02.2015 4 z 5


Letopisy Narnie – komplet Letopisy Narnie – komplet C. S. Lewis (p)

Četl jsem jako dítě, moc mě bavila, ale jsou i lepší knihy tohoto žánru.

11.02.2015 4 z 5


Rozštěpení Rozštěpení David Gaider

Jedna z nejlepších knih, co jsem četl. Občasné pravopisné chyby. Doporučuji.

10.01.2015 5 z 5