Danafantom Danafantom komentáře u knih

Obálka knihy Caragova proměna Caragova proměna Katja Brandis

Posloucháno jako audio, a já se úžasně bavila. Asi podle přísloví - kůň jen jednou hříbětem, člověk dvakrát dítětem - je to prima :D Rozhodně půjdu do dalších dílů. A obrázky nepotřebuju, vystačila jsem si se svojí obrazotvorností, byla to velká legrace.

28.10.2025

Obálka knihy Začarovaná sezóna Začarovaná sezóna Radmila Tomšů

Přesně tohle jsem potřebovala. Příjemné, vtipné až pohádkové, takové dobrodružné pohlazení po duši. Já chci ještě...

19.09.2025

Obálka knihy Švýcarsko po kolejích a v pohorkách: 33 výletů pro celou rodinu Švýcarsko po kolejích a v pohorkách: 33 výletů pro celou rodinu Petr Čermák

Moc fajn kniha pro inspiraci, doporučuju :)

15.09.2025

Obálka knihy Slibuji ti svobodu Slibuji ti svobodu Laurent Gounelle

Pomohl mi komentář od vlkcz, abych hned od začátku naskočila na Enneagramovou vlnu. A když jsem četla svůj typ osobnosti, moc jsem se u toho nasmála, protože to přesně odpovídalo tomu, co mi vždycky běží hlavou i tomu jak reaguju. Celkově se mi to hodně líbilo.

09.09.2025

Obálka knihy Pravda o soli - Lži odborníků o látce, bez které nemůžeme žít Pravda o soli - Lži odborníků o látce, bez které nemůžeme žít James DiNicolantonio

Když si přečtete anotaci, knihu už nemusíte číst. Je tam totiž pořád ta stejná myšlenka stále dokola.

09.09.2025

Obálka knihy Mnichův průvodce k čistému domu i mysli Mnichův průvodce k čistému domu i mysli Šókei Macumoto

Tohle že je bestseller? Nechápu... Za mě kniha úplně k ničemu a o ničem. Dobrá tak jen pro adepta na buddhistického mnicha, aby věděl, jaké bude nosit spodní prádlo. A že je potřeba zavírat V kuchyni dvířka od skříněk.

Obálka knihy Sardinie Sardinie Duncan Garwood

Zajímají mě vlaky a šnorchl. Ani na jedno se kniha a nezaměřuje, takže pro mě k ničemu.

09.09.2025

Obálka knihy Rýže - recepty z celého světa Rýže - recepty z celého světa Martin Kintrup

Zajímavé pro mě byly různé informace o rýži. Recepty už moc ne.

09.09.2025

Obálka knihy Vaříme s láskou, jíme s chutí Vaříme s láskou, jíme s chutí Květa Korečková

Hodně receptů rozdělených na čtyři roční období nebo přidělené k různým svátkům. Oživila jsem si staré recepty, které jsou dobré a jednoduché. A z místních surovin.

31.08.2025

Obálka knihy Moon milk: 55 rostlinných nápojů pro dobrý spánek Moon milk: 55 rostlinných nápojů pro dobrý spánek Gina Fontana

Pokud nemáte skříňku v kuchyni nacpanou takovými ingrediencemi jako bezinkový prášek, levandulová pasta, prášek z hroznového vína nebo z červené řepy, květu klitorie, čistý vanilkový extrakt či ašvaganda, tak toho podle téhle knížky moc nevyrobíte.

15.07.2025

Obálka knihy Tajemný host Tajemný host Nita Prose

Přehledný svět pokojské Molly mě svým způsobem uklidňuje. A babička tam vystupuje jako pokladnice životních rad.

15.07.2025

Obálka knihy Probuzení Probuzení Laurent Gounelle

Díky hlavně za tu Bidermanovu tabulku.

30.06.2025

Obálka knihy Thalassa: Evropou v kapce vody Thalassa: Evropou v kapce vody Mirek Brát

Psáno zvláštní, poetickým jazykem. Tak trochu o všem, co můžete vidět pod vodou: rybách, poseidonii, racích, dokonce se tam najde i nahá žena a děti v bazénu. :D
Mě zajímaly hlavně ty ponory. Ale bylo tam i spoustu zajímavých informací, které dávají věci do kontextu, včetně dějin.

20.11.2024

Obálka knihy Vše jenom ne tradiční: Neobjevená Evropa Vše jenom ne tradiční: Neobjevená Evropa kolektiv autorů

Popravdě mě to teda moc nenadchlo. Je to o cestování po městech, to mě vůbec nebere. V zásadě můžete jet kamkoliv a vždycky tam najdete něco zajímavého. Nevím dle jakého klíče vybírali v této knize. Ale třeba to někoho inspiruje...

20.11.2024

Obálka knihy Christina 3 - Vědomí vytváří mír Christina 3 - Vědomí vytváří mír Christina Von Dreien

Připadá mi že nic nového neřekla. Aspoň ne mně.

Obálka knihy Statek je rodu ženského Statek je rodu ženského Kateřina Vágnerová

Autorky uvádějí, že je psaní této knihy ohromně bavilo. No, a mě to zase ohromně bavilo číst. Skvěle jsem si jí užila.

08.09.2024

Obálka knihy Konečně bez šamana Konečně bez šamana Pavla Benettová

Nahlídnutí na opravdu velkoryse vybudované narcistní superego :)

Obálka knihy Kuchařka pro mého syna Kuchařka pro mého syna Veronika Zemanová

Prostě normální kuchařka, jen trošku podrobněji popsaný postup a náčiní. V zásadě to není špatný nápad, ale čekala bych, že recepty budou, no, jednodušší...

10.08.2024

Obálka knihy Mlsné čenichání jihovýchodním směrem Mlsné čenichání jihovýchodním směrem Jiří Sádlo

Tuto knížku bych zařadila spíš do humoristických než do kuchařek, protože jsem se u ní hodně nasmála, ale nic jsem podle ní neuvařila. Zato jsem se dozvěděla spoustu zajímavých věcí a souvislostí.
Malá ukázka: "Zelňačky. Kolik národů, a dokonce kolik kuchařů, tolik je zelňaček. Areál zelňačky jde od Nemecka přes Rakousko, Čechy a dál do Maďarska a Rumunska a na severu do Polska a do a do Litvy, na Ukrajinu a do Ruska. Tam se zelňačka mění ve šči a my se s ní loučíme, protože šči už je spíš zelný bezřepný bratr boršče než sestra zelňačky."

Obálka knihy Návrat do divočiny Návrat do divočiny Aleš Palán

Číst Raději zešílet v divočině bylo jako pozorovat motýla. Tohle už bylo takové chycení do ruky, nějak to setřelo jeho pel.
Fotky mi nic neříkají.
Zato "čtyřiadvacatero" Jsi rád na světě, které je místo doslovu, si možná přepíšu na zeď u postele, nebo aspoň na nástěnku. Prostě abych ho měla stále na očích. :)

02.06.2024