Coli Coli komentáře u knih

☰ menu

Player vs. player: Souboj týmů Player vs. player: Souboj týmů M. K. England

Naprosto skvělá věc pro děti, které rádi hrají počítačové hry (ty které nehrají knize moc rozumět nebudou). Snad bude další díl brzy vydán.

13.09.2023 5 z 5


Co žije v lesích Co žije v lesích Lindsay Currie

Navnadila nás obálka a příslib příšer v lesích....nic nemohlo být dál od pravdy. Příběh celkem zklamání.

21.05.2023 2 z 5


Ve škole se dějou věci! Ve škole se dějou věci! Frida Nilsson

Pro děti kolem 6-7 let, starší už nezaujme. Je to milé čtení o holkách a jejich lumpárnách. Trochu poučné, ale zábavné.

13.01.2023 4 z 5


Malý slon Pomelon Malý slon Pomelon Ramona Badescu

Ač je kniha určena nejmladším čtenářům (do cca 5 let), tak se líbí i větším dětem (7 a 9) a dokonce rodičům (30+ :-D ). Snad vydají další díly.

27.11.2022 5 z 5


Brány smrti Brány smrti Charlie Higson

Nápad, že kniha se hraje jako deskovka, je super. Četla jsem synům a hrozně je bavilo si vybírat, kam se hrdina v knize bude ubírat, házet kostkama při bojích s monstry. Problém knihy byl, že jsme se v jednom místě zacyklili. A ať jsme zkoušeli libovolné cesty a možnosti, nebyli jsme schopni se dostat na konec :( A to jsme zkoušeli i podvádět a být nesmrtelní.

20.11.2022 2 z 5


H₂O a záhada Zlaté slzy H₂O a záhada Zlaté slzy Petr Stančík

Všechny čtyři knihy jsou úžasné, děti baví děj, rodič si při čtení užije jazykových hříček. Jak je ta čeština nádherný jazyk a pan spisovatel ho umí bravurně ovládal....klobouk dolů!

10.11.2022 5 z 5


Děste se! Příšery přicházejí! Děste se! Příšery přicházejí! Shane Hegarty

Knihu jsem četla před spaním synům (8 a 6 let). Kluci seděli a nadšeně poslouchali. Děj není extra převratný pro dospělého, ale pro kluky je to super. V knize je kluk, kterému se nic nedaří a tatínek superhrdina se z něj snaží udělat bojovníka. Má zbraň, zbroj a jde na příšery....to je prostě pohádka přesně pro kluky.

12.07.2022 5 z 5


Garry Hop a ostrov zázraků Garry Hop a ostrov zázraků Moony Witcher (p)

Kniha je určená pro děti od 9 let. Je sice určená starším, ale i tak je v ní na můj vkus příliš mnohokrát zdůrazňována válka a smrt tatínka. Prakticky na každé druhé stránce. Chápu, že je to pro děj důležitý prvek, ale neustálé zmiňování mi opravdu vadí. Čtu knihu synům před spaním a nejsem si jistá, zda je to vůbec vhodná kniha. Syny celkem baví a zaujal je tajemný ostrov s kouzelnými rostlinami a zvířaty. Já bych ji v půlce odložila.

03.01.2022 3 z 5


Báječná babičkovská soutěž v pečení Báječná babičkovská soutěž v pečení Tracey Corderoy

Příjemné čtení. V každé knize jsou 3 pohádky, určeno pro malé děti. Četli jsme před spaním a dětem se líbilo. Je to opravdu nenáročné.

17.05.2021 4 z 5


Hora mezi námi Hora mezi námi Charles Martin

Nějak mně to nenadchlo. Boj o život s chlapem, který je doktor/lovec/skaut....není boj. Ženská se zřítí s letadlem a naštěstí zároveň s ní přežije i superman. Těžké zklamání.

29.06.2020 3 z 5


Do Poklidné modři Do Poklidné modři Veronica Rossi

Je to fakt pro mladé čtenáře. Ale na druhou stranu zde teče i krev, což je u tohoto žánru snad výjimka. Za to ty dvě hvězdičky.
Co je ale naprosto příšerné, tak ten překlad nebo spíš ty korektury. Hodit originál do googlu a nechat to přeložit, by vyšlo asi nastejno. Na každé straně 2-3 chyby. Někdy jméno Bear přeloženo jako Medvěd, někdy necháno v originále....no, tak nekvalitní knihu jsem dlouho neviděla.

25.08.2019 2 z 5


Pod nekonečnou oblohou Pod nekonečnou oblohou Veronica Rossi

Je to opravdu literatura pro mladší ročníky, ale na léto pohodové nekomplikované čtení.

08.08.2019 3 z 5


Čas čarodějnic Čas čarodějnic Deborah Harkness

Absolutně nechápu tak skvělé hodnocení, dočetla jsem do půlky a dál se to fakt nedalo. Ona se vlastně nedala ani ta první polovina. Neustále sedí v knihovně, zavile tam na ni neustále někdo hledí, všichni čekají až si půjčí knížku. Slintá tam u ní hladový upír, co by si rád cucnul...a to je vše. Žádný děj, žádná akce, nuda.

12.07.2019 odpad!


Dluh Dluh Dmitrij Rus

Pěkné pokračování. Je sice až úsměvné, že jde hlavnímu hrdinovi všechno na ruku, ale na druhou stranu, kdo by četl již třetí díl o totálním "lůzrovi", co se stále pachtí na druhém levelu :-)
PS: taky bych chtěla dráčka Čendu :-)

01.07.2019 5 z 5


Pan Mercedes Pan Mercedes Stephen King

Nebavilo. King píše mnohem líp, toto se strašně vleklo.

10.06.2019 2 z 5


Věž úsvitu Věž úsvitu Sarah J. Maas

V té knize se prostě nic neděje :( Celá kniha by se vešla do jedné kapitoly. Celá série je čím dál nepoužitelnější a tahne se a tahne ..... Doufám, že napíše poslední knihu a pokoj od toho.

29.05.2019 1 z 5


Špeky Špeky Rob Grant

Taková příjemná, milá kniha o třech lidech. Nečekejte knihu plnou humoru, spíš oddechový příběh, kde se řeší špeky. Je to prostě ze života, chvilkami sranda, jindy děs až k pláči, trocha nudy a hromada vzteku. Některá postava je sympatická a některá se k té sympatičnosti musí teprve dopracovat.

25.02.2019 4 z 5


Sloup do nebe Sloup do nebe William R. Forstchen

Nápad zajímavý, ale číst se to fakt nedalo.

11.10.2018 1 z 5


Skřítek Permoníček Skřítek Permoníček Monika Nikodemová

Čteno večer malým dětem. Pohádky pěkné a krátké, příběhy navazují na sebe. A pro malé děti dobře srozumitelné.

09.09.2018 5 z 5


Poslední děti na Zemi Poslední děti na Zemi Max Brallier

Kniha určená malým čtenářům, ale i dospělého pobaví. Fajn společné čtení pro rodiče a děti.

22.05.2018 5 z 5