Báječná babičkovská soutěž v pečení

Báječná babičkovská soutěž v pečení https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/248970/mid_abraka-babra-248970.jpg 4 13 5

Abraka babra série

1. díl >

Pandořina babička je (vyslovujte šeptem) čarodějnice! Kamkoli vkročí, způsobí kouzelné zmatky. V tajemném zámku, při velkolepé televizní soutěži, v níž se babičky čarodějnice předhánějí v pečení, i na školní zahradnické soutěži. Ještě že umí kouzlit i Pandora. Dokáže tak napravit vše, co babička vyvede. Legrační příběhy Tracey Corderoyové s půvabnými ilustracemi Joea Bergera určitě okouzlí každého, kdo se rád směje.... celý text

Pro děti a mládež Pro nejmenší
Vydáno: , Slovart (ČR)
Originální název:

The Glorious Granny Bake Off , 2013


více info...

Přidat komentář

broskev28
26.06.2022 3 z 5

Já jsem knihu (lépe asi knížečku) zakoupila pro naši knihovnu právě z těch důvodů, které ve svém komentáři popisuje Ayna - je tenká, obrázky tvoří většinou nejméně polovinu strany, má velká písmena i větší řádkování. Takže je ideální buď pro začínající čtenáře, nebo pro ty, kteří s četbou stále ještě zápasí, ačkoli už jsou ve 3., 4. a dokonce i v 5.třídě.
Báječná babičkovská soutěž v pečení je 1.díl, ale my jsme už dříve koupili ty dva následující díly. Vůbec to nevadilo, protože babička Araminta Fialka Vránová i její vnučka Pandora jsou v každém díle znovu představeny a naše malé čtenářky jejich příběhy vyhledávají. Problém je jen v tom, že brožovaná knížečka není nejvhodnější na opakované výpůjčky.
A naopak: potěšilo nás zjištění, že první dva díly této minisérie jsou na seznamu perlorodek, tedy knížek vhodných pro čtenářskou soutěž Lovci perel!

Coli
17.05.2021 4 z 5

Příjemné čtení. V každé knize jsou 3 pohádky, určeno pro malé děti. Četli jsme před spaním a dětem se líbilo. Je to opravdu nenáročné.


Knihovnice01935
29.01.2021 4 z 5

Kniha je velmi jednoduše napsaná i ilustrovaná, spíše pro mladší čtenáře.

š.m.i.k
27.02.2020 5 z 5

Vtipná jednohubka na jedno večerní čtení. Určitě půjdeme do dalšího dílu.

Ayna
01.02.2020 5 z 5

Se sympatickou lehkostí psaná a kreslená vtipná knížka pro děti o příhodách vnučky Pandory a její potrhlé babičky čarodějnice. Ilustrace jsou snad na úplně každé stránce, takže to místy vypadá spíš jako obrázková kniha. Knížka sestává ze tří příběhů, které jsou ještě dál rozdělené do kapitol, což už mi přišlo navíc - příběhy jsou samy o sobě krátké a kapitoly netvoří nijak zásadní předěly, spíš jsou kolikrát na sílu nacpané vždy uprostřed děje, nebo dokonce i dialogu. Hádám, že to má začínajícím čtenářům (nebo jejich unaveným rodičům předčítajícím před spaním;) prostě jen naporcovat text na menší kousky, jinak nemají moc smysl. To je ale jediná drobná výtka, kterou k téhle knížce mám. Asi existuje dost srandovnějších nebo propracovanějších dětských knih, ale tohle se četlo tak příjemně + navíc mám slabost pro čarodějnice, takže dávám plný počet.

Štítky knihy

komedie

Autorovy další knížky

Tracey Corderoy
britská, 1965
2015  80%Báječná babičkovská soutěž v pečení
2015  77%Parádní pirátské překvápko
2016  80%Strelené strašitekvičky bosoráckej babky