Co žije v lesích

Co žije v lesích https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/492201/bmid_co-zije-v-lesich-hXP-492201.jpg 4 21 5

Jediné, co Ginny Andersonová chce, je užít si pohodové léto v rodném Chicagu a chodit během něj na kurz psaní. Plány jí změní tatínek, který kvůli práci plánuje celou rodinu vzít na měsíční pobyt v sousedním Michiganu. A ne na jen tak ledajaký pobyt. Namísto hotelu, kde by nejspíš bydlela většina rodin, mají bydlet ve sto let starém zámečku s dvaceti šesti místnostmi, obklopeném hustými lesy. Ginny ještě před odjezdem zjistí, co se o lesích mezi místními povídá - že v nich žijí zmutované stvůry, které jsou výsledkem dávných experimentů šíleného vědce. Někteří dokonce tvrdí, že zde často záhadně mizí kempaři. Po nastěhování do děsivé budovy plné pavučin a skřípajících podlah, které má tatínek za úkol vrátit původní ráz a prosperitu, se ale ukáže, že okolní lesy nejsou ten jediný problém. Pověsti o stvůrách nejsou ty jediné pověsti, a nejsou to jen kempaři, kdo by si měl dávat pozor. Namísto poklidného léta začne Ginny prožívat příběh připomínající horor a zmeškaný kurz psaní brzy není zdaleka je najednou to nejmenší. Teď není ohroženo jenom její léto, ale i bezpečí a zdraví celé její rodiny…... celý text

Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: , Drobek
Originální název:

What Lives in the Woods , 2021


více info...

Přidat komentář

Satyrka
18.02.2024 4 z 5

Sice název knihy vůbec neodpovídá příběhu, protože se téměř vše odehrává vevnitř, ale nevadí. Je to takový jednoduchý příběh, myšleno bez nějakých vedlejších dějových linek. Ale tedy já jsem se bavila. A zároveň bála. Od začátku zajímavé a napínavé, knihu jsem měla přečtenou brzy. Postavy jsem si ihned hodně oblíbila a loučilo se mi s nimi těžce. Kniha je sice pro děti a mládež, ale i já, které je trochu víc přes dvacet, jsem se bála, kór když jsem četla večer v našem starém domě a nad hlavou se mi ozvala rána, jak nahoře na půdě skočila kočka. Asi. Nepátrala jsem po tom. Rozhodně jsem oproti Ginny zbabělec :D Příběh je sice jednoduchý, takový, který se dá jakž takž předvídat, ale jenom protože mám za sebou už mnoho knih. Připomněl mi mou velmi oblíbenou Pátračku Gildu, kterou jsem v dětství četla, takže rozhodně knihu mladším čtenářům doporučuji! Mně se moc líbila, četla se sama, myšlenka pěkná. Navíc taková záhada může spojit pár lidí dohromady, mrk mrk.
Konec možná trochu uspěchaný.

Arkagas
14.06.2023 4 z 5

Middle - grade horůrek, který jsem objevila v knihovně a dala ho na jeden zátah asi za 3 hodinky čtení. Nenechte se mást obálkou a názvem, jedná se o slušnou duchařinu odehrávající se na zámečku postaveném v roce 1938. Ginny je žákyně 8.třídy, která miluje Agathu Christie a jejím snem je stát se spisovatelkou. Když se do zámečku nastěhují a kolem ní se začnou objevovat přízraky, praskají žárovky a celkově se dějou divné věci, je Ginny odhodlaná dostat rodinu během dvou dnů domů. Když ale zjistí, že spí v pokoji bývalé majitelky, pro kterou byl dům postaven a ta tragicky zemřela, rozhodne se pro opak - ne utéct, ale zjistit o co přízrakům jde. Ta jí navíc nechává psané vzkazy na starém psacím stroji, který jinak nenapíše ani čárku. Vzkazy rozhodně nejsou milé, ale jako vodítko fungují skvěle. Vzhledem k tomu, že se jedná o čtení pro děti, končí sice knížka happyendem, ale i tak má dost zajímavých a ne úplně příjemných scén. Takže jako oddechovka na jedno odpoledne bavilo. 
Moje hodnocení: 7/10


Coli
21.05.2023 2 z 5

Navnadila nás obálka a příslib příšer v lesích....nic nemohlo být dál od pravdy. Příběh celkem zklamání.

Jaehyun
30.10.2022 4 z 5

Fajn knížka, kterou můžete číst třeba na Halloween. Jsou tam pěkně popsané strašidelné části. Možná bych jen zmínila, že název a obálka jsou dost zavádějící, protože žádná část knihy se neodehrává v lese, nýbrž v zámečku, ze kterého hlavní hrdinka skoro nevystrčí nos.

Shaxx
01.08.2022 4 z 5

Zdařilá, nenáročná middle-grade s hororovým nádechem a zavádějící anotací (prosím nečekejte dětskou variaci na Hory mají oči, to se zde opravdu neděje, ačkoli se zde zmiňují zmutované stvůry :D).
Je to předvídatelné, ale pěkně napsané. Co si budeme, já už nejsem cílovka, ale věřím tomu, že pro správnou věkovou kategorii to bude fajn počtení.
Hlavní hrdinka Ginny ráda čte a chce být spisovatelkou, to je vždy něco, co v příběhu ráda vidím (lásku ke knihám), takže za to bonusové body. Povedená je i gradace napětí a nejistoty, autorka nevyloží karty hned na stůl, takže není jisté, zda se jedná o paranormální jevy nebo o věci, které se nakonec racionálně vysvětlí.

Štítky knihy

lesy horory pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy knížky

2022  71%Co žije v lesích

Kniha Co žije v lesích je v

Přečtených23x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce50x
Chystám se číst36x
Chci si koupit8x
dalších seznamech3x