Červená33 Červená33 komentáře u knih

☰ menu

Popelka z knihkupectví Popelka z knihkupectví Laura Lee Guhrke

Guhrke se čte vždycky dobře. Max byl roztomilý, Evie sympatická, děj plynul příjemně, ale možná až moc jednoduše. Taková klidná jednohubka.
Bohužel na úplně první sérii to nemá ani náhodou, k té se klidně vrácím, ale k Popelce už asi ne.

23.04.2024 3 z 5


Podkoní, nebo vévoda? Podkoní, nebo vévoda? Valerie Bowman

Bavila jsem se při čtení, ale dočetla jsem jí před týdnem a teď vlastně nevím, o čem přesně kniha bylo. Vlastně mi nejvíc zůstali v hlavě koně :)

16.02.2024


Jak ulovit boháče Jak ulovit boháče Evie Dunmore

Jednoznačně kniha a celá série, která vyčnívá z běžné produkce a stojí za přečtení.
Lucien je opět komplikovaný a nejednoznačný muž s temnou stránkou, stejně jako dva předcházející "hrdinové". Hattie je nakonec holka z obyčejnými sny. Někdy mi jejich filozofování přišlo ... zbytečné ... jako natahování knihy ... málo uvěřitelné. Ale láska a pravda zvítězila :)

O Lucienovi jsme se postupně dozvěděli v kostce všechno, přesto mám pocit, že v jeho životopise něco chybí, že některé věci přešla autorka rychle. Podobně jako Ballantinova bisexualita (v tomto díle otevřeně potvrzena) v předchozím díle se rychle přešla, tak tady je řada událostí jen naznačena a nedotažena. Přemýšlím jak ta 15letá (patrně negramotná) služka věděla, že Lucien znamená světlo? Kdo byl otcem sestry Luciena? Kde se ztratil motiv jeho vlastní otce a nevlastního bratra? A proč se ze scény ztratila celá rodina Hattie? Rozvod šel tak rychle a jednoduše? Co znamenal ten problém se světlem na začátku knihy? Proč dům se zazděnými okny? Uniklo mi něco? Mám brát kdeco jako metaforu? Nebo to autorce přišlo jen zajímavé a tak to do knihy "plácla"? Prostě spousta otázek.

A ve všech případech by mne zajímalo, zda ti tak zamilovaní a polepšení pánové stejně vzorně chovali třeba za 5 let

15.01.2024


Kdo s koho Kdo s koho Janet Dailey

Krásná ukázka změn v myšlení a životním stylu - kniha z roku 1978 je vlastně historický dokument. Který současný hrdina by si u snídaně zapálil cigaretu? Kdo si pamatuje volání přes spojovatelku? A některé chování Cola by dnes klidně bylo hodnoceno jako pokus o znásilnění.

31.12.2023


Třetí zahrada Třetí zahrada Sarah Parsley (p)

Asi jsem četla úplně jinou knížku než ostatní, styl trochu jako když pejsek a kočička vaří dort.

A co tam ještě chybí? Osiřelé dítě? Splněno. Necitliví rodiče? Splněno. Jed v kafi? Splněno. Nevíš, co s dějem? Vraž tam trochu bičování či lesbického vztahu. A sebeuspokojování se šikne.
Vysvětlení, že ten necitlivý řvoucí hulvát, který si libuje v jejím pokořování je vlastně
zamilovaný muž mne fakt nepřesvědčil, i když asi ciltivý bude, když doktora nechal zbičovat "jen" 70 ranami. Fakt dojemné. A vše psáno stylem trochu lepší slohové práce.

Dočetla jsem, protože jsem nevěřila vlastním očím, ale škoda času.

PS. kdyby chyběla ta přesná datace kapitol, tak by autorka udělala lépe, takto historické nepřesnosti moc mlátí do očí

29.12.2023


Cukrárna v Paříži Cukrárna v Paříži Julie Caplin

Dala jsem Caplinové skoro po roce zase šanci (Švýcarsko a Skotsko mne fakt neuchvátily) a tentokrát mne nezklamala. Dostala jsem to, co jsem čekala - jemný příběh, který dobře skončil, dobře se četl a relaxovala jsem u něj. Opravdu jemný příběh - opatrné doteky, skromně polibků a to bylo vlastně vše.
A úplně to stačilo.

18.11.2023 3 z 5


Neodolatelná Neodolatelná Melanie Harlow

Nevím proč, ale věk Frannie mi úplně unikl a nejdřív jsem myslela, že věkový rozdíl je větší. Nakonec to byl docela příjemný příběh.

31.10.2023


Potíže s bývalým Potíže s bývalým Katherine Garbera

U HRQ bych asi neměla mít potřebu číst ji s vytištěným rodokmenem v ruce. Šílené množství postav, nakousnuté množství paralelních příběhů, chvílemi jsem měla pocit, že čtu tak 3 díl série.

21.05.2023


Nevěsta lorda MacKaye Nevěsta lorda MacKaye Lynsay Sands

Zapomenutelná, ale vtipná oddechovka, která se odehrává (asi) někdy ve středověku - to tak odhaduji podle hradů a kláštera, ale hrdinové vlastně jednají úplně moderně.

21.05.2023 3 z 5


Sophie Sophie Georgette Heyer

Už dlouho mne romantická knížka tak nepobavila a přtom 70 let stará kniha! Úsměvné, svižné, vtipné dialogy - moc příjemné čtení. Většinou mi vadí moc postav (a že jich tu bylo!), ale tady fungovaly.
PS A jde to i bez postelových scén

08.04.2023 4 z 5


Bál v Schofield Parku Bál v Schofield Parku Mary Balogh

Wulfric i Christina měli předsudky. Nebo byli pyšní?
V knížce je v některých scénách hooooodně cítit inspirace Austenovou, ale je to pohodové čtení o jejich cestě k pochopení toho druhého.
Oceňuji, že vývoj vztahu trval nějakou dobu, neskutečně mne vytáčí ty velké a hluboké lásky během pár dní v některých knihách. A nevím, proč český název je "Trochu nebezpeční"

15.01.2023


Hrad ve Skotsku Hrad ve Skotsku Julie Caplin

Takhle před Vánocemi je to správná kniha k relaxu. Zapomeneme na nelogičnosti (například, že pan profesor tají, že píše detektivky a pak je jde podepisovat ve městě, kde učí? to jako fakt?) a oddáme se duchu Vánoc, kdy se všichni mají rádi, všichni dostanou správné dárky a všechno dobře dopadne.
PS. Možná, že v dubnu bych tak smířlivá nebyla :)

15.12.2022 4 z 5


Chata ve Švýcarsku Chata ve Švýcarsku Julie Caplin

Kodaň mne nadchnula, New York se mi líbil (viz můj komentář), ale pak jsem si dala raději pauzu, abych se autorky "nepřejedla".
Až nedávno jsme sáhla po Švýcarsku a fakt to nebyla šťastná volba. Knížku jsme 2x odložila než jsme se dokopala ji dočíst, když už jsem si ji koupila.
Příběh hlavní dvojice úplně bez šťávy, podle knihy je přestěhování z Anglie do Švýcarska včetně povolení k podnikání záležitostí lusknutí prstů a co mne úplně neskutečně dráždilo byla nevědomost Miny o řadě gastro věcí. Věnuje se profesinálně jídlu, vymýšlí jídla a tolik toho neví?
Takže hvězdička za exkurzi do světa švýcarských dortů. Ty byly nejzajímavější.

15.12.2022 1 z 5


Jak zkrotit svůdníka Jak zkrotit svůdníka Evie Dunmore

Dlouho mi trvalo než jsem se začetla, i když to přičítám i papírové podobě knihy a množství stránek. V čtečce už bych ji měla přečtenou dávno.

Skvělí hrdinové, opět žádné květinky, ale lidé, kteří mají minulost a své představy o životě. Jen Tristanova otočka od proutníka se skandální minulostí a naznačenou bisexuální zkušeností k tomu kladnému hrdinovi mi trošišičku drhla. Ale tak nějak si ten romantický konec představujeme a vlastně je romantické i to, že tady chybí svatba.

21.11.2022 4 z 5


Bláznivá svatba Bláznivá svatba Lyn Stone

Bavila jsem se :)
Jasně - spousta klíše a nakonec nevybočí ze svého žánru, ale Laura a Sean byli svérázní - moc takových posta v HRQ nepotkáte. Dejte knížce šanci :)

31.10.2022 4 z 5


Rozum a vášeň Rozum a vášeň Sabrina Jeffries

Oba byli pyšní, oba měli předsudky a oba měli rozum a cit. Hodně jsem chvílemi přímo slyšela Austenovou, ale knížka se mi docela zamlouvala. Mám ráda příběhy o dospělých hrdinech, kteří mají nějakou prožitou životní zkušenost a tady jsem takový příběh dostala.

07.10.2022 4 z 5


Hříšnice Hříšnice Suzanne Enoch

Jak mám autorku ráda, tak tuhle knihu jsem dočítala silou vůle. Oba hrdinové s morálním škraloupem, strašlivě tvrdí k sobě i okolí - to by bylo ok, ale vše bez stopy humoru a tak je v rámci žánru drsná, ale na dobové drama je to zase moc romanťárna.
A vůbec jsem nepochopila proč chtěl kvůli Vídni Oliver zničit Dianu? Vy to víte?

19.07.2022 3 z 5


Ostrovní království / Španělský svůdník Ostrovní království / Španělský svůdník Maggie Cox

Proti harlekýnkám nic nemám - pohádky pro dospělé na pár hodin potřebujeme občas všichni. Všechny ty zatajené děti, temná rodinná tajemství, dávná nedorozumnění, milionáři a princové - to je OK, ale některé příběhy mi přijdou jak pro psychiatra a navšvítit by ho měla i autorka.
Jak hnusné jednání jsou "hrdinky" schopné odpustit! To mne vytáčí!

07.07.2022


Lekce manželství Lekce manželství Victoria Alexander

Roztomilé a vtipné. Scéna souboje je naprosto dokonalá - smála jsme se nahlas.
Klidně bych si přečetla i další díly této série o Effingtonových a jejich přátelích, dokonce jsou už knihy o druhé generaci.

16.06.2022 4 z 5


Navždy tvůj hrabě Navždy tvůj hrabě Eva Leigh

Je jiná. Tak bych asi nejlíp knihu v rámci žánru popsala. Konec je jasný dopředu, v tom jiná být nemůže, ale hlavně je zvláštní styl psaní (měla jsem v některých pasáží pocit, že postavy sleduji z výšky), dospělí hrdinové s vlastními životy, výjimečné vzájemné hovory a erotika v rozumné míře.

Překvapilo mne, že je to teprve první kniha této autorky vydaná česky. Na druhou stranu - podívejte se na Amazon do romantiky, co těch autorů je a třeba jsou tam ještě lepší.

08.06.2022 4 z 5