Booka
Nic nového, jen již známá fakta zkomponovaná dohromady. A autor se pouští i do problematik, na které nemá vědomostní ani intelektovou kapacitu. Takže zklamání. A snad pětina knihy je seznam literatury, šilené!
Bohuzel pritazene za vlasy. Preskakovala jsem cele stranky. Nebavilo me to. Karika byval dobrej, ale uz je to nuda. :-(
Autor je velice uknourany, sebestredny, povyseny nad ostatni. Place, jak ho vsichni opustili, a pritom s nim zije jeho zena. Takovych rozporu je v knize vic. Jeho uvahy nejdou do hloubky a nejsou podepreny obstojnou argumentaci. Slatanina.
Autor se v cele knize nenapadne, ale suverenne povysuje nad Rusy, ktere s oblibou vykresluje jako hloupe prostacky, ke kterym ma ale ve skutecnosti blize on sam. Je povrchni a pousti se do filosofovani, na ktere nema intelektovou, ani vedomostni kapacitu. Aby to zamaskoval a kniha pusobila hluboce, cituje myslenky z cizich knih. Lacine. Zvlada vsak pekne, strucne popisy krajiny a pocitu.
Protivne pseudofilosofovani. Autor by se mel drzet praktickych temat a popisu hmoty. Abstrakce mu nejdou.
Arogantni autor opet povysuje sebe a ostatni zabyvajici se vaznou hudbou nad ostatni hudebniky. Ubozak.
Nebavi me ta odporna povysenost lidi, co se zabyvaji vaznou hudbou, jako autor teto knihy. Je to jen urcity druh hudby, navic pomerne neuspesny, umele udrzovany, nic vic. Jejich zavist vuci uspesne popularni hudbe je infantilni. Navic autor ma v knize nepresnosti. Napr. kapitola o melodramu je z vetsiny uplne mimo. Autorovi chybi respekt a dilo takovych vracim zpet,kam patri, do zaprasene police temneho koutu knihovny.nebo nejlepe primo do sberu papiru. (Pul hvezdy davam za snahu o svezi jazyk, ktery je ale z hlediska tzv. vyssi literarury, kam by se autor jiste cpal, kdyby byl spisovatel, poklesly a laciny.)
Tahle kniha o hudbe moc neni. Nazev je tudiz zavadejici.
Vyumelkovane, coz pro mne neni prekvapenim. Nedoporucuji. Bohuzel zafungovala masivni reklama a lide tento brak ctou, misto zajimavejsich knih.
Plky. Suche zvaneni o nicem. Jedna hvezda za to, ze autor dokazal vyplodit takove kvantum prazdnych frazi a radoby ucenych pojmu a schovat se za ucene znejici, lec plytke vety. To zvladnul dobre .
Kniha me zklamala. Nic noveho, jen tlachani, co vsichni vime, spousta vaty,nuda. :(