Dohoda s nemocí (kniha druhá)

Dohoda s nemocí (kniha druhá) https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/105022/dohoda-s-nemoci-kniha-druha-105022.jpg 4 19 8

Každý člověk má pro svou nemoc vlastní příčinu. Nicméně, jisté zákonitosti ve vzniku neduhů přesto existují. Souvisí to s tím, že určitý orgán nebo ústrojí organismu plní nejen specifickou fyziologickou funkci, ale nese také emocionální zátěž, říká V. Sinelnikov v druhé knize Dohoda s nemocí, v níž se věnuje vzájemnému vztahu mezi onemocněním, lidským chováním, myšlenkami a pozitivními záměry, které nemoci plní. Autor mimo jiné navrhuje vlastní koncepci léčení alkoholismu, nikotinové závislosti a dětských onemocnění. Kniha je dobrým průvodcem při hledání vnitřních příčin vlastních neduh... celý text

Literatura naučná Zdraví
Vydáno: , Zvonící cedry
Originální název:

Возлюби болезнь свою. Как стать здоровым, познав радость жизни (Vozljubi bolezň svoju)


více info...

Přidat komentář

Booka
05.02.2024 2 z 5

Spis brozura, argumentacne odbyta.

Petrush
23.12.2021 4 z 5

Kniha je jakýsi "katalog nemocí". Autor vysledoval u svých pacientů, že často nemoci odpovídá určitý emocionální postoj nebo světonázor. Zajímavé čtení vč. příběhů jeho pacientů.

"Lidé musí pochopit, že nedokonalý není vesmír, ale jejich světonázor, tedy ne samotný svět, ale jejich model světa."

"Pane doktore, jak se mohu radovat ze života, když je tak mizerný a těžký, když se kolem dějí tak hrozné věci," slyším často od svých pacientů.
Teď také sedí v mé ordinaci starší pán a vyjadřuje svou nespokojenost se životem, s lidmi a vládou.
"V takových případech," odpovídám mu, "vždy lidem říkám, že se mají učit radovat se ze života. V dětství nás učí chodit, mluvit, psát, číst, počítat.
...
Neučí nás tomu, jak máme přijímat život takový, jaký je, bez naříkání a pocitu křivdy. Proto dospíváme nepřipravení k životu."


RendyaDav
14.01.2020 5 z 5

Pokračování ,v této knize se mimo jiné dozvíme jak si postavit k alkoholismu , nikotinové závislosti , dětské nemoci..A jaká je propojenost nemoci s našimi myšlenkami , chováním, jaké máme záměry a postoje nejenom k sobě ,ale i k druhým okolo nás...

dulcinea
01.08.2018 5 z 5

V této knize jsou konkrétně popsány srozumitelným způsobem příčiny vzniku nemocí.Odbourat tyto příčiny je někdy opravdu těžké.
Naslouchejme proto svému tělu včas a nechme se aspoň občas inspirovat touto knihou.

rezacka
19.02.2018 5 z 5

Srozumitelně popsány příčiny nemocí i s příklady ze života.

martas79
18.05.2017 5 z 5

Uvědomujeme si vůbec jak mluvíme? Má toho plnou hlavu, leží mu to na srdci... pak se divme když jen tělo dělá co mu říkáme.

anka6814
26.12.2015 5 z 5

Tato kniha ma oproti prvej knihe nudila. Viac ju vnimam ako register nemoci, ktory je dobre mat v kniznici o otvorit v pripade nejakej nemoci.

kamibe
10.06.2013 5 z 5

Sinelnikov nám tu předkládá krutou pravdu o tom, že příčinou všech nemocí jsou naše myšlenky, názory na lidi a život vůbec, a můžeme si své nemoci potvrzovat dokonce i naší vlastní mluvou. Když si všimneme bedlivěji, jak mluvíme, a pak se podíváme, s čím ve svém těle máme zdravotní problémy, můžeme jasně vidět, kde se naše slova potkávají s našimi neduhy.
Autor nás jasně vyzývá, abychom si za svůj život vzali odpovědnost my sami. A ihned nám klade na srdce, abychom si nepletli zodpovědnost s pocitem viny.
Nu, opět to není kniha, která by hladila a konejšila. Jenže takové už pravdy bývají.