blurrydenisa blurrydenisa komentáře u knih

☰ menu

Život na míru Život na míru Nikki Erlick

Moc zajímavá a čtivá kniha. Přišlo mi, že autorka se přesně trefila s počtem postav, který má zvolit. Byl tak akorát přijatelný pro snadné zapamatování jmen, všichni byli zároveň něčím odlišní, ale přitom se tak nějak nenuceně a přirozeně během knihy dozvídáme, jak jsou jejich životy "provázané". :)

Dokážu si úplně živě představit, že přesně takhle by se společnost zachovala, kdyby se něco takového stalo doopravdy. Bylo to na jednu stranu zajímavé číst, na druhou stranu dost smutné, protože zase tak daleko od reality to není.

Za co ubírám hvězdičku je Anthonyho minulost, která mi tam přišla až moc náhodně vložená a vlastně vůbec nepopsaná, i když mi přišlo, že jeho příběh v určité části ovlivňovala dost. A taky mi trošku chybělo vysvětlení, co/kdo/proč/jak co se týkalo krabiček. Jasně, nebyla to hlavní myšlenka této knihy, ale myslím, že je to na jednu stranu škoda. Hrozně by se mi líbil nějaký druhý díl, který by byl věnován právě tomu. Snad se někdy dočkám.

Knihu určitě doporučuju!

23.04.2024 4 z 5


Všichni dobří lidé Všichni dobří lidé Ashley Flowers

Název a anotace mě zaujali, takže i přes vesměs negativní recenze jsem se rozhodla knížku zkusit sama. Bohužel nakonec musím i já souhlasit s většinou.

Knížka byla hodně čtivá a, dle mého názoru, skoro až do konce poutavě napsaná. Rozhodně to ale nevykompenzuje uspěchaný, nepovedený, nelogický-- jednoduše "????" konec.

17.02.2024 3 z 5


Lapeni Lapeni Emily McIntire

U téhle knížky bych uvítala klidně o 100 stránek navíc, přišlo mi, že ke konci to začalo být až nelogicky uspěchané a hodně to uškodilo slibnému začátku.

I když nejsem člověk který by extra přemýšlel u čtení, většinou si právě užívám, že můžu vypnout a nechat se vtáhnout do děje, v tomto případě mi i bez přemýšlení bylo od začátku jasné, jaká bude hlavní zápletka a kdo vlastně je ten "pravý" záporák. Za mě to bylo až moc předvídavé, trošku mě to ochudilo o moment překvapení. I tak jsem ale četla dál, což mě přivádí k tomu, že musím naopak vyzdvihnout, jak moc čtivá knížka byla. (Alespoň v originále.)

Za mě dobrý tříhvězdičkový průměr. :)

30.12.2023 3 z 5


Monin kouzelný průvodce obranným pečením Monin kouzelný průvodce obranným pečením T. Kingfisher (p)

Tohle bylo tak milé počtení, člověk může úplně vypnout a prostě si jen užít pěkný a humorný fantasy příběh.

Ideální jako oddechovka na podzimní večer. :)

(Rozhodně doporučuji fanouškům knihy Legendy & latéčka!)

08.10.2023 5 z 5


Temná harmonie Temná harmonie Laura Thalassa

(SPOILER) Po první knize, kterou jsem zhltla snad během pár hodin, přišla dvojka a trojka, které pro mě osobně byly dost zklamáním.

Mám ráda spojení erotiky a fantasy, ale v těchto dílech byl fantasy svět vykreslený opravdu dost okrajově, možná jen z nutnosti, protože se slovo "fantasy" objevuje na obálce. Celou dobu jsem se těšila na Memnos, který tam byl nakonec popsán snad na dvě stránky a to bylo vše, taková škoda. Dialogy mezi hlavními postavami byly z 90 % jenom o sexu nebo o něčem tomu spojeném, až sem chvilkama zapomínala, o čem knížka (krom erotiky) vlastně je.

Ke konci knížky mi přišlo, že autorka začala všechno brát až moc s humorem, viz. Zloděj duší a tituly, které byl donucen používat k oslovení Callypso a Temper. To mi taky moc nepřidalo k tomu, abych knížku brala "vážně" a měla takový ten wow efekt, když došlo k celkovému rozuzlení.

11.09.2023 3 z 5


Legendy & latéčka Legendy & latéčka Travis Baldree

Kéž bychom všichni mohli mít svého Knoflíka!

04.07.2023 5 z 5


Ghostwriter Ghostwriter Alessandra Torre

Celých tak 200 stránek jsem během čtení přemýšlela nad tím, jak dám knize negativní hodnocení, protože se mi zdálo, že se všechno až moc táhne, z toho důvodu taky odebírám jednu hvězdičku.

Ale teda, byl to takový ten klid před bouří. Každičká stránka, kterou jsem četla spíš z důvodu, že nerada nedočítám knihy, nakonec stála za to. Těch posledních 70 stránek? Hurikán emocí. Nejvíc mě dostal epilog, dle mého to všechno nádherně zakončil.

Jestli váháte, dejte knize určitě šanci. :)

08.05.2023 4 z 5


Seznam hostů Seznam hostů Lucy Foley

Dlouho jsem přemýšlela, zda si knihu přečíst či nikoliv, protože jsem na ni četla/slyšela dost různorodé názory. Nakonec jsem se rozhodla, že do toho půjdu, a musím říct, že to bylo utrpení.

Nerada knížky odsuzuju, protože, asi jako u všeho, každému se líbí něco jiného. A věřím, že si na každé knížce dává autor/ka záležet. Ale u této to bohužel jinak nejde. Myšlenka ok, provedení hrůza, ale nejvíc mi vadilo, že všechny postavy a jejich sympatičnost byli na absolutním bodu mrazu.

07.05.2023 1 z 5


Gallant Gallant V. E. Schwab (p)

Pokud váháte, zda si tuto knihu přečíst, prosím, neváhejte! Ať už si na ni uděláte jakýkoliv názor, nebude to ztráta času.

Tahle knížka mě okouzlila. Na první pohled samozřejmě obálkou, ale každou stránkou jsem byla zamilovaná víc a víc, z nějakého nepopsatelného důvodu. Na hlavní hrdince a celkově na knížce je prostě NĚCO, co vás zaujme. Fakt, že Olivia postrádá svůj hlas byl, alespoň pro mě, něco jiného a nového, a v tomto případě rozhodně platí, že méně někdy znamená více. Bylo osvěžující se pro jednou zaměřit více na hrdinčiny myšlenky, než na dialogy.

07.05.2023 5 z 5


Zničení Zničení Anthony Reynolds

Za mě pecka! Pro někoho, kdo tolik nehraje lolko, přesto se ale zajímá o jeho svět, je tohle další super zdroj informací. A věřím, že i ti, kteří nejsou nutně fanoušci hry, ale třeba jen fantasy, v této knížce najdou zalíbení.

Odebírám hvězdičku z důvodu, že tu, jak se zmiňují i ostatní ve svých hodnoceních, není tolik akce a bojů, jak bych očekávala. Ale to věřím, že přijde v nějakém (snad) budoucím pokračování. :)

07.05.2023 4 z 5