Zničení

Zničení https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496115/bmid_zniceni-F6G-496115.jpg 4 27 10

Román ze světa League of Legends. Camavor je brutální země s krvavým dědictvím. Kam se rytíři říše vydají, tam je následuje masakr. Kalista se to snaží změnit. Když se její mladý a narcistický strýc Viego stane králem, přísahá, že jako jeho věrná důvěrnice, rádkyně a generálka bude mírnit jeho ničivé instinkty. Její plány jsou však zmařeny, když vrahova otrávená čepel zasáhne Viegovu ženu Isoldu a nakazí jí chorobou, na niž neexistuje lék. Pouť na zkorumpované Požehnané ostrovy buď zahrání královnu i zem, nebo je obě uvrhne do věčné temnoty…... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

Ruination (A League of Legends novelization) , 2022


více info...

Přidat komentář

Tetsu
17.12.2023 4 z 5

Jako dlouholetý hráč lolka a milovník příběhů že světa Runeterry. Musím říct, že knížka se velice povedla. Příběh o Zničení (Ruination) znám, takže jsem od začátku přesně věděla kam tento příběh spěje. Některé určité detaily mě velice a přitom mile překvapily.

Bohužel jsem očekávala větší propojení mezi Kalistou a Ledrosem (už jen kvůli jedné povídce, kterou znám z tohoto světa), ale na druhou stranu dává smysl proč to tak není.
Prostředek knihy mě bavil nejméně což dává i smysl když s Kalistou čekáme na rozhodnutí rady.

Celkově se mi kniha velice líbila a mam ráda jak krásně sedí do dalších událostí, které se děli okolo Stínových ostrovů (Shadow Isles).

Wrent
14.12.2023 3 z 5

Průměrná paperback fantasy s několika zajímavými nápady (např. vznik samotného Zničení). Lore League of Legends moc neznám, takže tento aspekt pro mě byl poměrně zajímavý a odhalení některých postav dokonce překvapivé.


M.C.SMITH
06.10.2023 4 z 5

Tak tohle mne bavilo. O hře nevím zhola nic, nejsem fanoušek tohoto druhu zábavy. Raději si vždy vezmu knihu a to je můj relax.
Kniha byla skvělá.
Kalistu jsem si oblíbila a doufám, že bude pokračování, které si ráda přečtu.

Malarkey
29.08.2023 3 z 5

Předem uvádím, že Lolko jsem nikdy nehrál. Vím o co jde, viděl jsem pár her, zažil jsem kamaráda ho hrát, dost vášnivě mi o něm vyprávěl, ale na rovinu říkám, že když by nebylo časopisu Pevnosti, k této knize bych se pravděpodobně vůbec nedostal. Pravda ale, že bych možná přišel o milé překvapení, kterého se mě nakonec dostalo.

Ze začátku jsem se musel v příběhu trošku zorientovat, splynout s tím prostředím té počítačové hry. Díky autorovi to ale šlo poměrně snadno, protože příběh tu nastolil poměrně jednoznačný.

Je ale znát, že to vychází z herního světa a tak neočekávejte žádné high fantasy na vysoké úrovni. Čtivé to ale je a ztráta času to také nebyla.

blurrydenisa
07.05.2023 4 z 5

Za mě pecka! Pro někoho, kdo tolik nehraje lolko, přesto se ale zajímá o jeho svět, je tohle další super zdroj informací. A věřím, že i ti, kteří nejsou nutně fanoušci hry, ale třeba jen fantasy, v této knížce najdou zalíbení.

Odebírám hvězdičku z důvodu, že tu, jak se zmiňují i ostatní ve svých hodnoceních, není tolik akce a bojů, jak bych očekávala. Ale to věřím, že přijde v nějakém (snad) budoucím pokračování. :)

AnnDesu
27.02.2023 5 z 5

Skvělá záležitost. Nejvic jsem si užila dinamiku příběhu měla jsem z toho strach ale je to čtivé. Těším se na další kousky od tohoto autora

marco026
20.02.2023 4 z 5

Musím povedať, že kniha bola príjemným prekvapením. Aj keď viem, že celkom dosť postáv z League of Legends má kvalitný lore, tak veľké očakávania z knihy som nemal. Dielo Anthonyho Reynoldsa prináša kvalitný príbeh, ktorý bohužiaľ má v niektorých kapitolách zdĺhavé tempo a to hlavne, keď sa dej prenáša do katakomb, v ktorých väčšinu svojho času trávi hlavný záporák. Jeho putovanie v temnote pod zemou a odhaľovanie tajomstiev mi neprišlo moc zaujímavé, no napriek tomu ide o vynikajúcu zápornú postavu, ktorá dokáže manipulovať s ostatnými ľuďmi vo svoj prospech. Najzaujímavejšou postavou je však Kalista, ktorú možno označiť aj za hlavnú postavu celej knihy. Vždy sa snaží rozhodovať rozumne v prospech kráľovstva a to aj v prípade, že musí niečo pre to obetovať. Samozrejme je tu veľa ďalších postáv, ktoré sú zaujímavé a zohrávajú často veľkú úlohu v deji, ale Kalista je napriek tomu podľa mňa najvýraznejšou postavou, čo sa ukáže hlavne vo výbornom finále. Určite je treba pochváliť aj poslednú vec a tou je slovenský preklad od M. Koscelníkovej, ktorý je veľmi kvalitný.

Foxik77
18.01.2023 5 z 5

Pecka! Na tuhle jsem se hodně těšila a nezklamala. Myslím, že pro každého League of Legends hráče, kterého zajímá i lore postav je to must have.
Dozvěděla jsem se víc o Viegovi, Kaliště a Hecarimovi a Treshovi, což je takový základ, ale objevuje se tam víc postav. Nechci spoilerovat.
Každopádně jsem si užívala každou stránku a četla se zatajeným dechem.
Doufám, že to není poslední League of Legends knížka.

Tenebris_Draco
14.11.2022 5 z 5

Popravdě mně se kniha moc líbila.
Ano, je pravda, že bojů tam moc nebylo, přesto jsem si to nesmírně užila!
Nejsem zrovna velký fanoušek Lolka, tedy pokud nepočítám Arcane, ale to je kapku jiný druh zábavy. Přesto mě to velmi zajímalo, jako by mě to k oné knize táhlo. Což jsem moc ráda, užila jsem si to.
Jen mi na konci bylo strašně líto, co se stalo mým hlavním oblíbencům.
Budu tedy doufat, že budou podobné knihy u nás vycházet, abych mohla zaplout i do jiných temných vod.

DreamerX9
24.10.2022 2 z 5

Kniha nebyla špatně napsaná jenom zdlouhavý dej a trvalo než se něco začalo dít čekala bych trochu napinavejsi průběh a trochu mi dělalo problém zorientovat se v postavách a celkově v tom jakým směrem se kniha upíná. Oceňuji propracovanost vykreslení prostředí ale celkově kniha průměr.

Štítky knihy

League of Legends

Autorovy knížky

Anthony Reynolds
australská, 1970
2022  74%Zničení

Kniha Zničení je v

Právě čtených6x
Přečtených31x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených4x
Knihotéce84x
Chystám se číst47x
Chci si koupit17x
dalších seznamech2x