Gallant přehled

Gallant
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497506/bmid_gallant-vXg-497506.jpeg 4 264 264

Šestnáctiletá Olivia Priorová postrádá tři věci: matku, otce a hlas. Jedinými společníky jsou jí přízraky, které vídá kolem sebe, a matčin deník zachycující matčinu rozbouřenou duši. Pak ale dostane dopis od strýce, kterého nikdy nepoznala, s pozváním na jeho panství - Gallant. Když však Olivia dorazí, zjišťuje, že strýc je mrtvý a dům prázdný, až na jejího bratrance Matthewa a pár sloužících. Gallant je dům tajemství. Dům osaměle střežící místo, kde mají přízraky velkou moc. Olivia hledá odpovědi na otázky ohledně své rodiny a své minulosti, a přitom objeví temný odraz všeho, co znala, prastarou říši, kde mají duchové pevné obrysy a kde na ni čeká temný pán domu...... celý text

Literatura světová Horory Fantasy
Vydáno: , Slovart (ČR)
Originální název:

Gallant , 2022


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Gallant. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (75)

RemiBlack
02.07.2024 4 z 5

2024/25
Úžasná ořízka s obálkou, a i když mi ilustrace nepřišly nic moc, tak je to otázka vkusu a hezký grafický detail. Mám ráda tyhle příběhy tajemných domů. A líbilo se mi, že i když je to věkem YA, nebyl to příběh o lásce, ale o rodině, to je pro mě určitě plus. Z dalších kladných věcí vyzdvihnu že Olivia byla němá (to jsem asi v knize ještě neviděla), ty přízraky, a matčin deník.
Ale i když při samotném čtení mi to vlastně nevadilo, tak zptěně mi přijde, že prvních +- 80 stran bylo zbytečných, což při knize téhle délky není málo. A i pak dost trvalo, než se začaly dít důležité věci. Je mi jasné, že to do určité míry souvisí s žánrem, a že by příběh měl být tajemný. Ale víc akce by mu podle mě neublížilo. Hlavní záporák mohl být udělaný líp.
Ale all in all to bylo zajímavé, tak proč ne.

Varjohukka
19.06.2024 5 z 5

Mě tento příběh hodně bavil, sedl mi do vkusu i do momentální nálady. Mám ráda prolínající se nebo opačné/obrácené světy.
Hvězdičku navíc dávám za úžasně vyvedenou obálku, krásnou ořízku a za tajemné ilustrace.


kayu
19.05.2024 3 z 5

Moje druhá knížka od této autorky, takže jsem se při čtení neubránila srovnávání s Neviditelným životem Addie LaRue. V příběhu jsem našla určité podobné prvky, ale ve výsledku mi to nijak nevadilo. Gallant je jedna z těch knih, která neurazí, ale ani příliš nenadchne. Zajímavější pro mě byla určitě atmosféra a prostředí, než samotné postavy, které mi ničím neutkvěly v paměti.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Ocenění knihy (1)

2022 - Goodreads Choice Awards (Best Young Adult Fantasy & Science Fiction)


Kniha Gallant v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených314x
ve Čtenářské výzvě60x
v Doporučených7x
v Knihotéce188x
v Chystám se číst176x
v Chci si koupit73x
v dalších seznamech6x