Blanchi Blanchi komentáře u knih

☰ menu

Smrt nosí rudé škorně Smrt nosí rudé škorně Pavel Hrdlička

Příběh je zajímavý. Kniha se hodně podobá na příběhy Vondrušky, ale zde jsou užívána historická slova a obraty, což četbu trochu stěžuje.... občas jsou celé věty v latině nebo němčině. Pokud budu volit mezi Vondruškou a Hrdličkou, zvolím pro lepší čtivost Vondrušku.

23.03.2023


Čajovna v Tokiu Čajovna v Tokiu Julie Caplin

Klasická kniha určená pro oddech a relax. Popis Japonska je fascinující a možná člověka motivuje i k poznávací cestě do této země. Příběh je při znalosti předchozích knih celkem jasný, ale i tak "hltáte stránku za stránkou" a čekáte na konec.

12.02.2023


Domek v Irsku Domek v Irsku Julie Caplin

Krásný příběh na dlouhé zimní večery nebo na pláš k moři. Kniha poskytující relax a romantiku. Knihu přečtete "jedním dechem"!

12.02.2023


Bohové a králové Bohové a králové Dana Thomas

Kniha je psaná zajímavou formou, kdy se prolínají životní příběhy obou módních návrhářů. Osobně bych uvítala více fotografií jejich designů, ale "strýček google" pomohl. Např. modely posledních kolekcí nebo svatební šaty Kate M.
Začátek tvorby je popsán hodně detailně a poslední léta jejich tvorby jsou vzatá tak trochu "z rychlíku".

12.02.2023 4 z 5


Král cizinec (1309 – 1333) Král cizinec (1309 – 1333) Vlastimil Vondruška

Příběh má spád a není tam noho "historických zbytečností". Svojí čtivostí přiblíží tohle období dějin, které známe jen jako info o králi cizinci. Těším se na další díl, snad mne nezklame.

08.01.2023


Mrtvý posel Mrtvý posel Vlastimil Vondruška

zajímavý a napínavý příběh ze Starého města pražského. Do poslední stránky člověk netuší, kdo je iniciátorem všech činů. Skvěle napsané.

11.03.2019


Jičínské pole mrtvých Jičínské pole mrtvých Vlastimil Vondruška

Trochu jiné, než vyšetřování pana Oldřicha z Chlumu…. ale hlavní rysy autora a myšlenkové linie jsou stejné, i když zde vyšetřuje pan |Jiří Adam z Dobronína.

11.03.2019


Dračí náhrdelník Dračí náhrdelník Vlastimil Vondruška

Kniha je typickým příběhem pana Oldřicha z Chlumu, ale poslední dobou mám pocit, že se autor tak trochu vyčerpal a rozuzlení píše "podle svého gusta" a nečekaně, bez předchozích indícií.

11.03.2019


Ďáblův sluha Ďáblův sluha Vlastimil Vondruška

Kniha se lehce četla, typický Vondruška, ale zápletka a hlavně její rozluštění bylo dost nestandartní, tak trochu uměle vymyšlené.

11.03.2019


Žízeň Žízeň Jo Nesbø

Zajímavý zvrat na konci knihy.

12.05.2018


Louny Louny Bohumír Roedl (mladší)

úžasná kniha plná informací o městě Louny. Každá kapitola Vás obohatí o mnoho věcí a zjistíte, jak historie města je neskutečně zajímavá. Škoda, že se nechystá dotisk.

25.04.2018


Templář Templář Jan Guillou

zajímavý příběh o Templářích a křesťanech ve Skandinávii, přestože je příběh svým způsobem krutý, je popsaný neskutečně skvěle. Snad první kniha o Templářích ve Svaté zemi, kde jsou zobrazování pozitivně a jako přemýšlející lidé.
Vřele doporučuji.
Lze číst i bez prvního dílu, snadno si hlavní zápletku prvního dílu domyslíte.

26.03.2018


Věčná sláva Věčná sláva Michelle Moran

Při čtení jsem byla překvapena líčením krutostí Francouzské revoluce. Když jsem chodila do školy (80. léta), tak jsme se to učili tak trochu jinak a nikdo neříkal, jak to bylo tak kruté.... Na druhou stanu příjemné čtení a obdiv k dámě, která se nikdy nevzdává.

12.03.2017


Zrazená královna Zrazená královna Ella Ritterová

oddychové čtení tak na pláž.

15.01.2017


Ulice Záhadných tajemství Ulice Záhadných tajemství John Irving

Nějak těch neobvyklých situací a zvláštních osob bylo příliš.... mám pocit, že autor zkouší, co čtenář vydrží a jaký mix je ochotný přijmout. Kniha mne velmi zklamala. Snad další budou lepší.

14.01.2017


Vladař Vladař Christopher John Sansom

ucházející, kniha mne moc neoslovila.

04.09.2016


Netopýr Netopýr Jo Nesbø

čtivé, kniha se mi líbila.

04.09.2016


Nevinná zrádkyně Nevinná zrádkyně Alison Weir

zajímavě a čtivě psaná kniha... velmi ráda jsem nahlédla do "krutého" středověkého života šlechtičny, která se stala loutkou ve velké hře o trůn.

21.08.2016


Lidické podvečery s hvězdami III Lidické podvečery s hvězdami III Robert Tamchyna

Zajímavé rozhovory se zajímavými lidmi, kteří mají co říct nejen o své práci, životě, ale i svém přesvědčení a názoru na současné dění.

06.08.2016


Česká republika - města a obce. I. a II. díl Česká republika - města a obce. I. a II. díl Jan Doleček

Úžasná kniha, v krásném balení, vhodná jako dárek. Tohle žádná digitální varianta nepředčí!!! Navíc, Louny jsou přesně na str. 1115 jako je rok jednoho z prvních záznamů o městě. Náhoda všech náhod!

04.08.2016