Louny

Louny https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/203162/bmid_louny-historie-kultura-lide-jZh-203162.jpg 5 2 2

Publikace o dějinách Loun má ambici zaplnit jedno z bílých míst v historiografii českých královských měst. Autorský kolektiv historiků, archivářů a historiků umění vychází jak z dosud publikovaných dílčích monografií, tak především ze studia archivního materiálu. Zájemce bude mít možnost sledovat dějiny Loun od nejstarších pravěkých nálezů na katastru města a v jeho okolí až po události listopadu 1989. Zcela nový, „demýtizující“ pohled přinášejí pasáže o úloze Loun v husitském hnutí, plasticky jsou vylíčeny osudy obyvatel města v pohnutých dobách třicetileté války. Pozoruhodným způsobem jsou zpracovány kapitoly o každodenním životě ve městě v době baroka, neotřele a čtivě vyznívá oddíl věnovaný přeměně Loun v moderní aglomeraci ve druhé polovině 19. století.... celý text

Literatura naučná Historie
Vydáno: , NLN - Nakladatelství Lidové noviny
Originální název:

Louny , 2005


více info...

Přidat komentář

Blanchi
25.04.2018

úžasná kniha plná informací o městě Louny. Každá kapitola Vás obohatí o mnoho věcí a zjistíte, jak historie města je neskutečně zajímavá. Škoda, že se nechystá dotisk.

Vojslava
22.01.2017 5 z 5

S radostí jsem se už podruhé začetla do historie místa, které mám ráda a kde mimo jiné žiju... a myslím, že při dalším čtení jistě najdu něco nového a objevného.