Betti Betti komentáře u knih

☰ menu

Nejpodivuhodnější zvířata světa Nejpodivuhodnější zvířata světa Jana Nová

Velmi zajímává dětská knížka plná pěkných ilustrací zvláštních živočichů. Zvířata byla členěna do dobře zvolených kapitol - zvířata, která hrají všemi barvami, zvířata, jež si pamatují dávné časy, zvířata, která vypadají jako někdo jiný, zvířata, co se krmí opravdu podivně, zvířata, kterým narostlo něco divného, zvířata s vlastní lampičkou a zvířata s hodně divným způsobem obrany. Moc hezky zpracované.

03.03.2024 5 z 5


Hamilton válí Hamilton válí Simon Mugford

Zajímavá dětská knížečka, která shrnuje dosavadní sportovní i osobní úspěchy Lewise Hamiltona.

02.03.2024


Ilustrovaný atlas neuvěřitelných faktů o zvířatech Ilustrovaný atlas neuvěřitelných faktů o zvířatech Maja Säfström

Krásně ilustrovaná knížka s báječnými fakty o zvířatech :).

02.03.2024 5 z 5


Psi v akci!: Neuvěřitelné, ale pravdivé psí příběhy z celého světa Psi v akci!: Neuvěřitelné, ale pravdivé psí příběhy z celého světa Kimberlie Hamilton

Autorka nás seznamuje s příběhy výjimečných psů z celé historie. Jelikož čtu spoustu psích knížek, některé příběhy už jsem znala, ale moc ráda jsem si je připomněla. Naopak jsem se dozvěděla i spoustu nových příběhů, které si určitě dohledám a pročtu si o nich více. Kromě příbězích o psích hrdinech jsme se dozvídali i náhodná fakta o psech a v knize byl i kvíz. Na konci knihy jsou vysvětlené různé pojmy, aby knihu chápaly lépe děti, pro které je kniha hlavně určená. Bonusem jsou moc krásné ilustrace na každé stránce knihy.

24.02.2024 5 z 5


Rozvrácená smečka Rozvrácená smečka Erin Hunter

Příběh se týkal zvířat Afriky a odehrávalo se to na africké savaně. Kniha byla plná dobrodružství, ale nechyběly i smutné části. Skončilo to otevřeně, tak se těším na pokračování.

21.02.2024 5 z 5


Do psího nebe Do psího nebe Elli H. Radinger

Autorka píše své zkušenosti s životem se starým psem a péčí o něj. Dává rady, jak se vypořádat se smrtí našeho zvířete. Jedná se o osobní popis jejich pocitů. Píše o tom, kdy a jestli je vhodné si pořídit nového mazlíčka po smrti našeho starého. Zdůrazňuje, že je potřeba myslet na smrt našeho mazlíčka, i když si myslíme, že je na to brzy. Říká nám svoje zkušenosti, jak se vyrovnala se smrtí své staré fenky a popisuje proces pořízení si nového pejska. Na závěr nám dává informace o jednotlivých způsobech pochování našich zesnulých mazlíčků. Překvapila mě možnost zabudovat zvířecí popel do diamantu.

16.02.2024 5 z 5


Temný vzorec Temný vzorec Andrew Mayne

(SPOILER) Tenhle díl byl odlišný od předchozích. Vraha jsme zjistili už na začátku a postupně se Theo snažil viníka dostat. Tentokrát Theovi spoustu věcí nevycházelo a dostal se na konci sám do špatné životní situace. Vraha nakonec dopadl, ale Theovi se život prakticky kvůli tomu případu rozpadl. Konec je velmi otevřený. Za mě nejslabší díl ze série, ale i tak velmi čtivý a dobře promyšlený.

12.02.2024 4 z 5


Dobrodružství  medvídka mývala Dobrodružství medvídka mývala Libuše Radová

Roztomile napsaný příběh o zachráněném mývalovi. Oceňuji malé segmenty, kde jsme se dozvěděli fakta o mývalech.

10.02.2024 5 z 5


Lišáčkova dobrodružství Lišáčkova dobrodružství Libuše Radová

Roztomilá krátká knížečka, která pojednává o záchraně malého liščátka.

08.02.2024 5 z 5


Můj kočičí život Můj kočičí život Carlie Sorosiak

Moc se mi líbil příběh mimozemšťánka Leonarda, který navštívil Zemi. Námět příběhu je originální a dobře zpracovaný. Člověk se nad určitýma věcma zamyslí z jiného pohledu. Knížka byla vtipná, krásná, dobrodružná a dojemná.

08.02.2024 5 z 5


Srdce smečky Srdce smečky Bobbie Pyron

Srdce smečky je zdrcující příběh chlapce z ulice, který se přidal ke psí smečce a spolu dlouhá léta přežívali. Ještě smutnější je, že je kniha napsaná podle skutečné události, kdy se po rozpadu Sovětského svazu dostalo spousta dětí na ulici.

04.02.2024 5 z 5


Psí odvaha Psí odvaha W. Bruce Cameron

(SPOILER) Psí domov je moje nejoblíbenější kniha od Bruce Camerona, a tak jsem se moc těšila na pokračování. Psí odvaha byla ještě lepší, než jsem očekávala. Bella zůstala stejně autentická jako v prvním díle a její poznámky mě vždy rozveselí. Líbilo se mi, že autor používal spojitosti z předchozího dílu. Znovu jsme se setkali s předchozími postavami jako Velké kotě nebo Dutch. Zamilovala jsem si i nové postavy dvou koťat pumy. Celá kniha byla velmi napínavá kvůli obrovskému požáru a poté povodni, kterým Bella a ostatní museli čelit. Doufám, že se dočkáme filmového zpracování i tohohle dílu.

02.02.2024 5 z 5


Trosečníci Trosečníci Lucy Clarke

Krátké kapitoly vás nutí číst dál a postupně odhalujete více o záhadě na ostrově. Příběh byl přesně podle mého očekávání. Byl to dobrý detektivní příběh o trosečnících. Některé části se daly předvídat.

29.01.2024 5 z 5


Jezevčíkova láska Jezevčíkova láska Frauke Scheunemann

Při čtení se mi před očima odehrával film ve stylu Lady a Tramp. Vtipný a napínavý příběh byl vyprávěn tentokrát nejen z pohledu Herkula, ale i černého kocoura Schrödera (spíš kocouří mimino, jak by řekl Herkules). Moc se mi líbily nové psí a kočičí postavy. Ten, kdo má doma psy a kočky, určitě pochopí narážky o rozdílech psího a kočičího světa.

27.01.2024 5 z 5


Řeč zvířat Řeč zvířat Eva Meijer

V knize se dozvíte zajímavosti o dorozumívání zvířat. V knize je popsáno spoustu studií ohledně konkrétních způsobů komunikace jednotlivých zvířat mezi sebou. Jsou uvedeny příklady od kytovců až po včely. Kromě toho jsou uvedeny i případy, kdy se lidé snažili mluvit se zvířaty. Kniha se taktéž soustředila i na význam řeči jako takové. Bylo tam i více filozofických pasáží, které nebyly pro mě až tak záživné.

24.01.2024 4 z 5


Konejšivé signály – Na jedné vlně s vaším psem Konejšivé signály – Na jedné vlně s vaším psem Turid Rugaas

Je to skvělá, naučná kniha o tom, jak porozumět řeči těla psů. Když pochopíme konejšivé signály, které psi vykazují, předejdeme tak konfliktům mezi psy a lidmi a také mezi psy mezi sebou. Ačkoli se o psy zajímám hodně, byly v knize pro mě nové informace. Konejšivé signály by měl znát každý majitel psů.

22.01.2024 5 z 5


Teorie vraždy Teorie vraždy Andrew Mayne

Zase naprosto geniálně vymyšlená detektivka a skvělé pokračování série Naturalista od Andrewa Mayneho. Z tohohle dílu mě mrazilo po zádech více než u předchozích dílů. Velmi se mi líbilo, jak byla do příběhu znovu zapojena biologie - tentokrát hlavně virologie a mikrobiologie. Biologické poznatky a úvahy dodávají knize přidanou hodnotu. Naprosto šokující závěr a nemůžu se dočkat dalšího dílu. Theo Cray je jedinečná postava, která doslova udělá všechno proto, ať vraha dopadne.

19.01.2024 5 z 5


Vlčí pouto Vlčí pouto Tanja Askani

Moc se mi líbí, že v knížce je dobře vysvětlen rozdíl mezi psy a vlky. Příběh polární vlčice Flocke je dojemný, která jako vlče bojovala o život. Jsem ráda, že byla na konci knihy zapojena kapitola o úspěchu prodeje knížky.

15.01.2024 5 z 5


Vlčí zázrak - Příběhy ze života s vlky Vlčí zázrak - Příběhy ze života s vlky Tanja Askani

Nádherné skutečné příběhy o polárních vlcích, které zahřejí u srdce.

09.01.2024 5 z 5


Veterinářka v džungli Veterinářka v džungli Chloe Buiting

Velmi obdivuji autorku Chloe Buiting za to, co v životě už v takhle mladém věku dokázala. Je pro mě velkou inspirací v profesním životě. Kniha je plná skvělých příběhů z veterinární praxe divokých zvířat v Africe, Americe i Austrálii. Zaměřuje se hlavně na témata odchytu a anesteziologie, které nepochybně patří mezi hlavní části při záchraně divokých zvířat. Je úžasné, že do knihy zapojila myšlenky ohledně ochrany přírody a zvířat, s kterými stoprocentně souhlasím. Doufám, že se kniha dostane k co nejvíce lidem, kteří se budou angažovat v ochraně zvířat a planety stejně jako ona.

05.11.2023 5 z 5