Bernoulli Bernoulli komentáře u knih

☰ menu

Hédonista Hédonista Robert Macků

Evokace: Víra v uzdravení ducha.
Fyzické počitky: Motání hlavy.
Pocity: napětí, vzrušení, lítost, strach, souznění, zmatení, úzkost, smutek, osamělost
Myšlenky:
"Vše, co má hodnotu je riskantní."
Nelpím na životě.


Zápis do mého deníku:
Před závěrem této knihy jsem pocítila strach. Strach, že jsem sama. Jsem většinou ráda sama, ale teď bych ocenila společnost. Sdílení. Je mi smutno. Šla bych ven, ale bolí mě v krku a bojím se, že se mi tak zamotá hlava, že sebou seknu. Mít tak chatu. V lese. S kamnama. Něco jako Mariánka (Lesní MŠ). Šla bych tam hned, ale je to nerozumné. Neměla bych tam chodit jen tak mimo provozní dobu. Vyrážím tedy do centra...Cítím se jako... Hédonista.

24.01.2024 5 z 5


Ostrov Ostrov Victoria Hislop

Toto je moc krásná knížka. Dala jsem na doporučení své babičky, která je v tomto žánru velmi sečtělá. Našla jsem v ní faktografii, drama, romantiku a i trochu té historie. Ne z každé knížky na doporučení babičky jseme byla tolik "hyn" jako právě ze Spinalongy. :-) Četla jsem jí opakovaně a ráda se k ní znovu vrátím.

07.01.2024 5 z 5


Kamilenky Kamilenky Blanka Hošková

Na jednu stranu oddechovka bez chuti bez zápachu, ale bylo to hezké odreagování. Přečetla jsem si jí i podruhé, ale to už stačilo.

07.01.2024 2 z 5


Ptáci v trní Ptáci v trní Colleen McCullough

Už jsem jí četla podruhé. S odstupem času je ještě lepší.

07.01.2024 4 z 5


Chatrč Chatrč Wm. Paul Young (p)

Četla jsem jí několikrát a hodnotím jako celkem zklamání oproti původnímu očekávání. Zajímavé je, že poprvé i podruhé jsem z ní měla stejné pocity. Dobré bylo, že jsem si i ty napínavé momety už moc nepamatovala, přestože jsem jí četla dvakrát v rozmezí asi jen dvou let. Na film se někdy ráda podívám, učitě to může být velký zážitek - minimálně vizuálně. A líbí se mi, jak je knížka pozitivní. Takže když se zamyslím hlouběji, necelé 4 hvězdy si zaslouží.

07.01.2024 3 z 5


Předčítač Předčítač Bernhard Schlink

Moc se mi líbila. Viděla jsem předtím i film. Je to skutečné a přece neskutečné. :_)

07.01.2024 4 z 5


Obraz Doriana Graye Obraz Doriana Graye Oscar Wilde

Když jsem tuto knížku četla poprvé, nemohla jsem se od ní odrhnout. Z určitého důvodu jsem jí potom nedočetla. (Protože jsem jí zapomněla na táboře a po čase hledání už byla tatam...) Po letech jsem se do ní zkoušela začíst znova, ale už to nešlo... Dost možná proto, že jsem mezitím viděla film. Asi mě nijak zvlášť neoslovil. Nicméně ta ústřední myšlenka je velice zajímavá.

07.01.2024


Hra o pizzu Hra o pizzu John Grisham

Pro mě je tohle průlomová knížka. Vůbec né kvůli knížce jako takové, ale nikdy nezapomenu na to období, kdy jsem jí četla. :-) Možná, že je tento komentář tím pádem i bezpředmětný. .D

07.01.2024


Dobře mi tak Dobře mi tak Radka Třeštíková

Už si to po nějaké době ani nepamatuju, jen snad nějaké docela zábavné útržky a dialogy. Rozhodně jsem na podobné téma četla lepší věci.

07.01.2024 odpad!


Zasvěcení Zasvěcení Elisabeth Haich

Nějak vůbec nevím, co si mám o téhle knížce myslet, dost možná jsem jí ani nepochopila. Ale vyloženě špatná není, vlastně bych jí snad - paradoxně - i doporučila...

07.01.2024 2 z 5


Tančím tak rychle, jak dokážu Tančím tak rychle, jak dokážu Barbara Gordon

Pro mě hodně inspirativní knížka, už jsem jí četla dvakrát (nebo i třikrát?) a určitě ne naposledy.

07.01.2024 4 z 5


Antarktická míle Antarktická míle Lynne Coxová

Nejlepší knížka tohoto žánru, co jsem kdy četla. Opravdu neskutečně obdivuhodný příběh. A protože jsem zaujatá vůči tomuto tématu, tak je to jedna z mých nejoblíbenějších knížek vůbec. 11 bodů z 10

07.01.2024 5 z 5


Deset malých černoušků Deset malých černoušků Agatha Christie

Nejlepší detektivka EVER!

07.01.2024 5 z 5


Tři v háji Tři v háji Michal Viewegh

Tohle mě hodně bavilo. :_) Sice tuším nemá kdovíjakou hloubku, ale když jsem jí četla, nebyla jsem zrovna zralá a přišlo mi to fakt zábavné. A líbil se mi hlavně ten nápad, že je to román na pokračování.... To je inspirativní.

07.01.2024


Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Tady se mi líbil nápad, že je knížka psaná z různých pohledů dvou postav, kdy se jejich osud částečně - a vlastně velmi - prolíná. Hrdinové neměli rozdané zrovna šťastné karty, ale snaží se svým životem bruslit, co se dá. Většina výchozích situací je hodně nereálných. Je to taková pohádka, která nezklame. Když jsem četla knížku - asi po roce - znovu, už mě vlastně skoro vůbec nebavila. Posílám ji směle dál bez výčitků svědomí. :-)

07.01.2024 2 z 5


Potížistka Potížistka Lenka Lanczová

Tahle knížka mě kdysi hodně zasáhla, bylo to ve zlomovém období mého života. Konkrétně si pamatuju už jen drobné střípky, ale na celkový dojem............ a hlavně na to, jaký měla na mě vliv ............do smrti (pokud nebudu mít alzheimra) nezapomenu.

07.01.2024


Ptáci v trní Ptáci v trní Colleen McCullough

Už jsem jí četla podruhé. S odstupem času je ještě lepší.

09.06.2023 4 z 5