Bell@ Bell@ komentáře u knih

☰ menu

Zdání a manžel vždycky klamou Zdání a manžel vždycky klamou Alena Jakoubková

Oddechová knížka do autobusu/vlaku. Oceňuji plynulost děje. Kniha se dobře čte a člověk u ní může vypnout.

26.04.2024 3 z 5


Desatero přikázání pro Veverku Desatero přikázání pro Veverku Ana M.

(SPOILER) Celou knihu mi bylo víceméně líto Kryštofa, který byl vylíčen jako hlavní záporák. Mrzelo mě, že mu autorka nedala více prostoru a nerozvedla například, kdo byl jeho biologickým otcem. Richi ze začátku působí jako správňák, když dá ruce pryč od Veroniky a doporučí Kryštofovi, aby se šel léčit. Na druhou stranu se po rozchodu Kryštofa a Veroniky s ní pouští velmi rychle do vztahu, což by správný kamarád neudělal.

Veronika na mě celou knihu působila jako velice povrchní pozérka. Autorka ji popsala jako neodolatelnou, což působí velice neuvěřitelně a nepravděpodobně. Veronika měří dvojím metrem. Kryštof jí hodně ublíží, ale že by po znásilnění téměř ihned skočila do postele se svojí kamarádkou je divné...

V knize mi vadilo několik nesrovnalostí jako např.: na vodě staví u stánku jen muži (jako správný vodák vím, že poměr mužů a žen na řece je 1:1) nebo Richi neví, kdy Veronice začíná škola, když tam sám ještě před necelým rokem chodil, tudíž musí znát vysokoškolský systém.

Zvrat knihy, na který jsem po desítkách stránek cukrování čekala nakonec přišel, ale postavil Kryštofa ještě do horšího světla, ve kterém působí jako maniak a Veronika s Richim jako andílci.

Ke knize se určitě nevrátím.

19.04.2024 1 z 5


Pralinky s chilli Pralinky s chilli Jana Benková

Ze začátku se mi u knížky příliš nedařilo udržet pozornost. Nudné byly několikrát opakované pasáže o partnerském životě kamarádek. Toxický vztah s Martinem na mě působil divně a ne zcela přirozeně. Zajímavě byl vykreslen špatný vztah s matkou, kde bylo jasně vidět, že Tina trpí nedostatkem rodičovské lásky. Na druhou stranu velice cením druhou půlku knihy, její rychlý spád i vyvrcholení děje.

Autorka bohužel nemá přiliš ponětí, jak se v dnešní době seznamuje mladá generace a že internetovým seznámkácm už dávno odzvonilo..

10.04.2024 2 z 5


Kdo jinému jámu kopá... sám do manželství padá Kdo jinému jámu kopá... sám do manželství padá Alena Jakoubková

Knížka se mi moc líbila. Jediné, co bych autorce vytkla je její oslovení "haranti", které mi připadá velice hanlivé a tahá mě za uši...

02.04.2024 4 z 5


Jak odolat markýzovi Jak odolat markýzovi Sally MacKenzie

Druhá knížka série mě bavila více než první. Měla rychlý spád. Pohodové oddechové čtení do autobusu nebo jako relax po práci.

28.03.2024 4 z 5


Malinový sen Malinový sen Jana Benková

Skvělá knížka! Oceňuji rychlý spád i gradující popis, jak to chodí ve firmě Ovocného ráje. Rozhodně doporučuji!

20.03.2024 4 z 5


Rozum a vášeň Rozum a vášeň Sabrina Jeffries

Příjemná oddechovka :)

20.03.2024 3 z 5


Díky za každé nové ráno Díky za každé nové ráno Halina Pawlowská

První kniha od Haliny Pawlowské, kterou jsem četla, mě příliš nebavila. Autorčin styl vyprávění mi není příliš blízký, i když se kniha četla celkem dobře. Další knihu už si asi nepřečtu, není to můj šálek kávy..

01.03.2024 2 z 5


Bláznivý život na volné noze Bláznivý život na volné noze Oldřiška Ciprová

Skvělá knížka od mé oblíbené autorky! Moc dobře se mi četla a měla rychlý spád. Vřele doporučuji! Doufám, že se autorka k tomuto žánru ještě vrátí :)

23.02.2024 5 z 5


Co si počít s vévodou Co si počít s vévodou Sally MacKenzie

Příjemný příběh zasazený do domu pro staré panny. Líbí se mi emancipovaná hlavní hrdinka i její kamarádky, ale škoda vévody, co příliš věří na kletby. Naštěští kniha nebyla až tak nekonečná, takže se to dalo vydržet.

19.02.2024 4 z 5


Dívčí válka Dívčí válka Oldřiška Ciprová

Knížka se velmi dobře a rychle četla.

12.02.2024 3 z 5


Podkoní, nebo vévoda? Podkoní, nebo vévoda? Valerie Bowman

Příjemná oddechovka :)

09.02.2024 3 z 5


Náhodně hraběnkou Náhodně hraběnkou Valerie Bowman

Knížka se mi celkem líbila, ale ze začátku tam bylo mnoho mužských postav, což mi dělalo problém se v nich zorientovat (vzhedem k tomu, že někdy byly nazvány pouze jménem a jindy jen příjmením). Hlavní hrdinové této série mi nebyli příliš sympatičtí, ale těším se na další knihu Dáma v modrém..

22.01.2024 3 z 5


Nevinný polibek Nevinný polibek Elizabeth Boyle

Velice čtivá knížka, u které se rovnou ponoříte do děje. Určitě stojí za přečtení pro všechny milovníky historických romancí.

11.01.2024 3 z 5


Láska k Vánocům Láska k Vánocům Karen Schaler

Pohodová knížka, která splnila mé očekávání. Od této autorky jsem již četla jednu knihu a vždy mě skvěle naladí na sváteční atmosféru. Nechybí pořádná dávka romantiky i sympatická hlavní hrdinka :)

11.12.2023 4 z 5


Posmrtný život Holly Chaseové Posmrtný život Holly Chaseové Cynthia Hand

Skvělá knížka! Neotřelé téma "Vánoční koledy". Líbilo se mi nahlédnout do prostředí Skruží firmy a zjistit, co se stane s nenapraveným Skružem..

23.11.2023 5 z 5


Milenky a hříšníci Milenky a hříšníci Lenka Lanczová

Knížka je zajímavě vyprávěna v protínajícím se příběhu milenky i manželky. Obě hrdinky mi byly vcelku sympatické, ale konec byl pro mě přece jen příliš předvídatelný...

21.11.2023 3 z 5


Má mě ráda, nemá mě ráda Má mě ráda, nemá mě ráda * antologie

Jak už to bývá u povídkových souborů, každý si zde najde svůj šálek kávy.. Některé povídky byly lepší, jiné horší.

27.10.2023 3 z 5


Ukradený polibek Ukradený polibek L. J. Shen

Nenáročná čtivá kniha. Trochu předvídatelná, ale rozhodně nechybí dostatek erotického napětí...

27.10.2023 4 z 5


Den, kdy jsem zahlídla lásku Den, kdy jsem zahlídla lásku Josie Silver

Knížku jsem zahlédla v Levných knihách, tak jsem jí dala šanci. Zajímavě rozpracované milostné téma v delším časovém horizontu. Postavy se vyvíjí vcelku dobře, i když občas úplně nevědí, co vlastně od života a vztahů chtějí.

06.10.2023 4 z 5