Den, kdy jsem zahlídla lásku

Den, kdy jsem zahlídla lásku https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/422810/bmid_den-kdy-jsem-zahlidla-lasku-PGF-422810.jpg 4 224 71

Laurie si je jistá, že člověk se na první pohled zamilovat prostě nemůže. Život přece není scéna z romantického filmu, že? Ale jednoho šedivého prosincového dne si z okna londýnského autobusu všimne muže. A on si všimne jí... Ten magický moment, kdy se jeden druhému podívají do očí… A vzápětí autobus i s Laurie ze zastávky odjíždí. Je jí jasné, že toho blonďáka se zelenomodrýma očima už nikdy neuvidí. Přesto jej po celý další rok hledá na každé zastávce a v každé kavárně v Londýně. Ale marně. Co na tom záleží? Jenže na vánočním večírku jí její nejlepší kamarádka Sarah představí svého nového partnera Jacka. Prý je to láska jejího života. Jack ovšem není nikdo jiný než „blonďák ze zastávky“. Laurie se rozhodne jít Sarah z cesty a žít si svůj vlastní život. Ale co když má osud jiné plány? Následuje deset let plných přátelství, lásky, zlomených srdcí, promarněných příležitostí a nečekaných rozhodnutí. Osud si s Laurie, Sarah i Jackem zahrává a vede je po klikatých cestičkách, které však nakonec možná povedou ke štěstí.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

One Day in December , 2018


více info...

Přidat komentář

pegasek
19.02.2024 5 z 5

Kniha se mi líbila od prvních písmenek,celý děj vás stále žene číst dál,protože pořád doufáte ,že se stane to čeho se dočkáte až na konci knihy.za mě úplně super,kniha se mi líbila od začátku do konce

Bell@
06.10.2023 4 z 5

Knížku jsem zahlédla v Levných knihách, tak jsem jí dala šanci. Zajímavě rozpracované milostné téma v delším časovém horizontu. Postavy se vyvíjí vcelku dobře, i když občas úplně nevědí, co vlastně od života a vztahů chtějí.


akinomV
23.12.2022 3 z 5

Od knihy jsem čekala víc, nápad super, ale to zpracování. Vulgární slova to ještě víc kazila. Škoda, mělo to potenciál.

Sixtínka
11.10.2022 3 z 5

Čakala som od knihy omnoho viac. Niečo hlbšie, osudovejšie. Dostala som tuctový príbeh, plný samého klišé. Dalo sa to prečítať, no v konečnom dôsledku to hodnotím ako stratu času.

zaba335
22.08.2022 3 z 5

(SPOILER) Na knihu jsem se moc těšila a trochu mě zklamala.
Příběh je zajímavý, o lásce, o přátelství, o životě a mnoho dalším. Je dobře napsaný, čtivý a má to, co by průměrná kniha měla mít.
Zbytek je ale celkem o ničem.
Postavy se chovaly hloupě, nepochopitelně a množství sprostých slov, které se v knize vyskytují mi čtení výrazně znepříjemňovaly.
Chování postav jsem vážně nechápala, počínaje zamilováním se na zastávce, přes opuštění nejlepší kamarádky v den před její svatbou, až po klišé konec.

Hipi
15.05.2022 2 z 5

Na můj vkus strašně hloupoučké.

petulkapeta
29.04.2022 4 z 5

Taky zavřu oči a vy bavím si první den, kdy jsem se se Sarou setkala, a první den, kdy jsem uviděla Jacka, a jak se během let naše životy propletly do sebe a zkomplikovaly. Jsme trojúhelník, ale jeho strany se bez ustání prodlužují a zkracují. Nikdy nebylo nic v rovnováze. Možná je na čase, abychom se všichni naučili žít po svém a neopírat se o sebe navzájem.

Někdy se stane, že potkáš správného člověka v nesprávný čas," poznamenám tiše.
„Jo," souhlasí. „A pak si den co den přeješ, aby se ten čas tehdy dal přenastavit."

Krasny,ale mozna i zdlouhavý příběh o lasce dvou lidi co se do sebe zamilovaly na prvni pohled,ale nez jim to doslo ubehlo nekolik let...

andrea0221
19.02.2022 4 z 5

Právě jsem ji dočetla a myslím, že splňuje to co od ní člověk očekává, odpočinek od všedních starostí, trošku červená knihovna, víte jak to asi dopadne, pokud od toho neočekáváte intelektuální smršť, tak oddechovka je to dobrá.

ivana7717
02.01.2022 4 z 5

Keďže milujem vianoce a všetko s tým spojené, tak aj túto knihu som si vybrala na čítanie v tomto období. Kniha je zaujímavo napísaná, málokedy sa stretávam v romantických knihách, aby sa hlavné postavy trápili so svojou láskou dlhé roky. Aj napriek tomu mal príbeh svoje čaro a čítal sa mi dobre. Oddychovka, ktorá patrí k vianočným sviatkom.

Lenka2533
01.01.2022 3 z 5

Přišlo mi trošku divný, že se zamilovala do kluka, kterýho viděla jen pár vteřin na zastávce z autobusu :/ Ale i tak to byla čtivá kniha a docela mě bavila. Nečekala jsem od ní nic velkého, takže jsem nebyla zklamaná. Byla to fajn knížka, ale už se k ní rozhodně nevrátím.

heja
12.12.2021 5 z 5

(SPOILER) Knihu som dostala pred pár rokmi od mojich kamarátok ako narodeninový darček. Napriek všetkému musím povedať, že sa stala mojou "vianočnou tradíciou" a čítam ju každý rok v decembri. Príbeh je veľmi, dalo by sa povedať, jednoduchý,predvídateľný a sleduje príbeh našich hlavných postáv naprieč takmer desaťročím a môžeme vidieť ako postupne dozrievajú, posúvajú sa v osobnom, kariérnom a aj rodinnom živote. Hlavná hrdinka stretne lásku svojho života no nestihne sa s ním zoznámiť a ako inak by sa jej mohol dostať do života ako nový priateľ jej najbližšej kamarátky? Áno, pre niekoho je tento príbeh možno patetickým, no pre nenapraviteľných romantikov ktorí milujú Vianoce je ako vyšitý. Rovnako aj pre ľudí, ktorí si prechádzajú podobnou situáciou - niekoho ľúbia, no kvôli okolnostiam nemôžu byť spolu. Ako hovorí Jack v knihe- možno za iných okolností... A keďže spadám do oboch kategórií, môžem prehlásiť, že ak aspoň do jednej z nich patríte, určite si príbeh zamilujete.

Petrasuvicka
17.09.2021

Anotace je zajímavější než obsah. Po pár stránkách jsem okamžitě začala přeskakovat dál. Nemastné, neslané a plné klišé. Spolubydlící nej kamarádky, hlavní hrdinka je ta neprůbojná, kamarádka ta skvělá, nádherná. Všichni chtějí dělat samozřejmě v magazínech a televizi, jako by na ně čekali s otevřenou náručí ve všech velkých značkách. Zbytečné rozpatlávání okolí do podrobností - jako o madam s lupy se tam toho píše tolik, že jsem ztratila chut pokračovat.
Takových románů podle stejné šablony už mám dost.

suzanne1997
11.08.2021

Den kdy jsem zahlídla lásku rozhodně nemůžu hodnotit, nepřečetla jsem ji totiž celou. A tohle je vlastně poprvé, co k takové knize píšu komentář.
S takovou chutí, s jakou jsem otevírala tuto knihu, jsem se už dlouho nesetkala. Na základě anotace jsem se rozhodla si knihu v knihovně půjčit. Příběh vypadal slibně a já se nemohla dočkat, až dílo vezmu do ruky.
Tak jsem ho tedy do rukou vzala ... A ono nic. Žádný pocit uspokojení ani vtažení mne do děje se nekonal. Kniha je neslaná, nemastná. Autorka sice píše příjemně, ale je jí to houby platné, alespoň u mě, když přeskakuje z jedné situace do druhé a vůbec jí to nevadí.
Hlavní hrdinové působí mile, nápad na zápletku taky není špatný, ale co mi vadí, a to hodně, je, že autorka přeskočí pár týdnů, natož pak měsíců. A čtenář netuší, co se s postavami po celou tu dlouhou dobu dělo. Má vize byla, že se všechno odehraje v průběhu několika měsíců, překousla bych rok, ale s téměř deseti lety jsem si vážně myslela, že si ze mě autorka dělá legraci.
Odloženo po padesáti stranách, kdy jsem tedy ještě přečetla kus prostředku a konec. Všehovšudy přečtená zhruba třetina knihy, a i k tomu jsem se musela přemáhat.
Za mě takto opravdu ne. Většině knih dávám šanci, a i tahle si jistě své čtenáře najde, ale já mezi nimi, asi bohudík - tohle fakt nedávám, nebudu.
Knihu tedy obratem vracím do knihovny a doufám, že další dílo, do kterého se pustím mi zase spraví chuť. Tohle dílo určitě do ruky už nikdy nevezmu.

Medvědářka
09.08.2021 3 z 5

Jak už tu psal Vendulik - kniha neurazí, ale že bych si z ní sedla na zadek, tak to taky ne.
Já chvílemi i uvažovala, jestli vůbec dočtu, protože mi to přišlo takové nemastné, neslané a spíš jen čekala, co z toho vyleze. Vadila mi i sprostá slova, která by tam nemusela vůbec být.

Vendulik
31.07.2021 3 z 5

Kniha nepřekvapí ale taky neurazí. Příběh mohl být více propracovaný. Je to kniha ne takové letní oddechové čtení.

HDosoudilová
15.06.2021 5 z 5

Tohle je tak krásný příběh, že nemůžu dát jiné než plné hodnocení. Občas si moc ráda přečtu něco romantického a tato kniha naprosto splnila má očekávání.
Ano, v určitém směru je děj předvídatelný a kličoidní Ale taky je reálný. Občas opravdu chvíli trvá, než si k sobě ti dva najdou tu správnou cestu. S Laurie, Jackem a se Sarah si tady osud (respektive autorka) pohrál opravdu zajímavě. Celou knihu jsem si neskutečně užila a během čtení se u mě vystřídalo několik různých pocitů. Smutek, radost, dojetí i napětí z toho, co bude dál...
A za sebe si myslím, že tento příběh je vhodný klidně i jako letní odpočinková četba. Byť děj začíná v prosinci...

Prateri
13.05.2021 4 z 5

Den, kdy jsem zahlídla lásku - to je název a ta anotace! Skvělé (pro ženy). Začala jsem číst.
Na romantiku mi to nesedělo a ty výrazy, to nedám, a tak jsem knihu zařadila do nedočtených. Ale než kniha odkráčela do knihovny, tři řádky textu na zadní straně přebalu mi ji vrátily zpět do ruky. Přečetla jsem si příběh o velikém přátelství, o lásce i pochopení. Bylo to romantické. Ale není to romantika 19. století, je to romantika 21. století, proto ty jiné výrazy a jiný postoj k životu. Jen láska a přátelství zůstávají a mají stejnou cenu. Nakonec jsem byla moc ráda, že kniha v nedočtených neskončila.

Buchtičkajani
02.04.2021 2 z 5

Do knížky jsem se nemohla začít, málem jsem ji odložila, ale na radu kamarádky jsem ji dala ještě šanci... No asi od poloviny se tam začalo trochu něco dít...

lucakuca
22.02.2021 3 z 5

O lásce na první pohled, o lásce která přetrvává. Pro čistokrevné romantičky, které si tenhle sladký a zamilovaný hardcore lásky užijí.

veronika9761
21.02.2021 2 z 5

Námět vic nez slibny, ale očekáváním knizka rozhodně nedostala.

Štítky knihy

láska pro ženy romantika

Autorovy další knížky

Josie Silver
anglická
2019  78%Den, kdy jsem zahlídla lásku
2020  72%Dva v srdci

Kniha Den, kdy jsem zahlídla lásku je v

Právě čtených5x
Přečtených303x
Čtenářské výzvě68x
Doporučených5x
Knihotéce219x
Chystám se číst212x
Chci si koupit36x
dalších seznamech5x