Bedur Bedur komentáře u knih

☰ menu

Závěj Závěj C. J. Tudor

Moje první kniha od autorky a celkem velké zklamání. Hezky se to četlo, ale jinak ve všem souhlasím se Shaxx níže. Občas možná trochu napětí, ale jinak nic.

22.11.2023 2 z 5


Na smrt Na smrt Jozef Karika

Klobouk dolů. Druhá knížka od p. Kariky, kterou jsem četl a rozsekala mě stejně jako ta první (Trhlina) a přitom je úplně jiná. Od knížky jsem se nemohl odtrhnout, tolik lidského utrpení, bolesti, strachu, a hlavně vůle přežít vás úplně pohltí. Přeskakování dějových linek je geniální, a ještě víc to žene touhu číst dál. A když jsem přečetl poslední 2 strany a promítlo se mi znovu, jak to začalo a jaký je konec, úplně mě to odrovnalo. Rozhodně doporučuji, u mě patří mezi TOP3 knihy, které jsem v životě četl.
Kdyby to napsal někdo v Americe, už by se pracovalo na zfilmování.

23.09.2023 5 z 5


Úsměv Štěstěny Úsměv Štěstěny Rebecca Gablé

Naprosto skvělá knížka. Nevěřil bych, jak rychle uteče přečtení 1000 stran. Děj plný zvratů a nečekaných událostí, ani okamžik mě kniha nenudila. Název knihy je vybrán dokonale. :) Určitě doporučuji.

06.10.2021 5 z 5


Čarostřelec Čarostřelec Jan Horníček

Zvláštní, někdy děj divně useknutý. Konec jak z Bonda to dorazil. Pro mě velké zklamání.

14.09.2020 2 z 5


Klíč k minulosti Klíč k minulosti Tatiana de Rosnay

Dokud se prolínaly příběhy, byla kniha skvělá. Pak už trochu slabší. Konec byl hodně růžový. :(

01.05.2020 4 z 5


Najdi Rebeccu Najdi Rebeccu Eoin Dempsey

Zklamání. Ani na chvíli jsem neměl pocit, že by se něco takového mohlo stát. Autor přeskakuje potenciálně zajímavé události (např. jak se z Christophera za tak krátkou dobu stala tak vysoká šarže při své minulosti? apod.) a celé je to naprosto umělé. Hrdinové se rozhodují tak, aby to autorovi vyhovovalo. Ale to by museli být hloupí a úplně naivní. Doporučuji Jiskru života od Remarquea, tohle bohužel ne.

20.04.2020 2 z 5


Nebe nezná vyvolených Nebe nezná vyvolených Erich Maria Remarque (p)

Kniha skvělá. Všudepřítomná bezmoc, kterou se snaží přebít do posledního dechu. To je můj pocit z knihy... Doporučuji.

01.04.2020 5 z 5


Vnitřní svět vítězů Vnitřní svět vítězů Marian Jelínek

Bohužel musím říct, že mě kniha moc neoslovila a ani se mi moc dobře nečetla. Řekl bych taková učebnice. Líp se mi p. Jelínek poslouchá než čte.

16.03.2020 2 z 5


Stella Stella Takis Würger

Výborná, přečteno jedním dechem.

16.03.2020 5 z 5


Duše Henryho Quantuma Duše Henryho Quantuma Pepper Harding

Kniha byla za 19 Kč a cena odpovídá kvalitě. Neskutečně mně vadily pasáže, kde hrdina popisuje kudy jde a co vidí, včetně názvů ulic a obchodů. Kdyby to všechno autor vypustil, byla by kniha poloviční, ale mnohem plynulejší.

23.02.2020 1 z 5


Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Po Haně a Hotýlku jsem se pustil do další knihy paní autorky. Stylem psaní jsou si podobné, ale ten se mi právě líbí. Avšak z uvedených knih hodnotím jako nejslabší. Kniha se mi i tak líbila, ale neměla už takový spád a překvapení.

16.02.2020 4 z 5


Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Další skvělá kniha od autorky. Ale musím souhlasit s častým názorem, že konec byl opravdu moc rychlý a Hana nasadila laťku neskutečně vysoko (četl jsem jako první). I tak přečteno jedním dechem a určitě doporučuji.

16.02.2020 5 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Dostal jsem jako dárek k Vánocům. O knize jsem nikdy neslyšel a nečekal jsem žádný zázrak, ale jakmile jsem začal číst, nešlo přestat. Kniha mě naprosto odrovnala. Situace popsány tak reálně, že jste opravdu v kůžích hlavních postav a celá ta hrůza dopadá přímo na vás. Takové pocity jsem naposledy zažil při knihách od Remarquea. Opravdu doporučuji!

26.12.2019 5 z 5


Revoluce v podnikání - Nebojte se zbohatnout na tom, co vás baví Revoluce v podnikání - Nebojte se zbohatnout na tom, co vás baví Daniel Priestley

Jedna z dalších knih, které se v poslední době objevily na trhu, zabývající se rozjezdem vlastního podnikání. Mně nepřinesla nic převratně nového, spíše jen zopakovala věci, které jsem znal z dalších knih. Dokonce bych řekl, že některé pasáže, jako např. 3 kruhy, jsou okopírované. Ale jsou zde i zajímavé nápady ohledně přípravy "prodejního" portfolia.

14.01.2018


Jak z dobré firmy udělat skvělou Jak z dobré firmy udělat skvělou Jim Collins (p)

Dle mého názoru jedna z nejlepších knížek o vedení firmy. Líbí se mi, že firmy jsou srovnávány přesně dle stanovených kritérií a nejlepších 11 firem, které kritéria splnily (z Fortune 500), jsou zkoumány a porovnávány. Nejedná se o žádné rychlokvašky a na trhu musely vykazovat skvělé výsledky po dobu 15ti let! Např. Philip Morris, Gillette atd.
Velmi se mi líbilo, že se neposuzují subjektivní pocity ředitelů daných společností, ale opravdu probíhá výzkum jejich řízení a srovnání.
Knížka je navíc napsána velmi čtivě s důrazem na příklady z praxe bez zbytečně zdlouhavé a nudné teorie.

17.11.2014 5 z 5


Bratrstvo neohrožených: Velitel Bratrstvo neohrožených: Velitel Dick Winters (p)

Pro mě velice příjemné čtení. Jelikož jsem velký fanoušek BoB - knihu BoB od Ambrose jsem četl a seriál viděl několikrát, je tato kniha pro mě příjemné doplnění informací o vojácích roty E. Pokud bych ale četl jako první tuto knihu, musím uznat, že může působit nezáživně a nezajímavě se spoustou podrobných informací. Ale jelikož celý děj znám, kniha se mi moc líbila a bylo pro mě moc milé se znovu "setkat" s vojáky této jednotky a dozvědět se o nich další zajímavosti.

29.10.2014 5 z 5