Vnitřní svět vítězů

Vnitřní svět vítězů https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/422602/bmid_vnitrni-svet-vitezu-2no-422602.jpg 3 70 23

• Co skutečně rozhoduje o vítězích mezi špičkami ve svých oborech? • Jak se připravovat, abyste dosahovali co nejlepších výsledků? • Jak se nevzdávat a směřovat stále k cíli, i když se zrovna nedaří? • Jakými způsoby a technikami můžete svůj výkon nejvíce ovlivnit? Aby člověk uspěl v jakékoliv oblasti, musí mít v rovnováze všechny složky svého vnitřního světa: talent, vůli, dovednosti a lásku k tomu, co dělá. A musí také umět tento „hnací motor“ neustále krmit, pohánět a zvyšovat jeho výkon. To mají a dokážou jen ti nejlepší! Lidé na špičce, ať už ve sportu, v byznysu, nebo v jakémkoliv jiném oboru, bývají všichni na stejné „technické“ úrovni, každý z nich „to své“ dokonale ovládá. Co tedy rozhoduje o tom, kdo mezi nejlepšími nakonec zvítězí? Je to právě kvalita a nastavení vnitřního světa člověka. Silná vůle nepovolit, i když se nedaří. Umění naučit se správně využívat své vnitřní dvojče, svou „temnou stránku“, vnitřního kritika. O tom všem je právě tato kniha. Uznávaný mentální kouč a sportovní psycholog se dělí o své dlouholeté zkušenosti a doplňuje je příběhy světových i českých vítězů.... celý text

Přidat komentář

eliska9256
28.10.2023 3 z 5

(SPOILER) Kniha se mi líbila a za mě ji mohu určitě doporučit. Jelikož jako sportovec jsem si tam našla spoustu myšlenek, které chci zkusit zrealizovat a myslím si, že autor moc dobře ví o čem mluví. Samozřejmě, že tam není přesně dáno, co a jak máte dělat. To ani nelze každý je jiný a každý bude mít například svůj vnitřní monolog jiný. Ale určitě kniha je dobrá pro každého, kdo se chce někam posunout a hlavně, kdo chce na sobě pracovat, protože bez toho může člověk přečíst xy knih a stejně to nikam nepovede.

Dejf_ano
14.11.2022 5 z 5

Za sebe jednoznačně mohu doporučit. V knize jsou příklady ze sporotního prostředí, ale jedotlivé techniky a postupy lze aplikovat i na běžné situace v životě ať již doma, v práci, s dětmi, ...
Kniha je přehledně členěná a kapitoly nejsou příliš dlouhé, takže se bez větších problémů můžete k jedlotivým částem vracet.
Marián Jelínek opět potvrdil, že je velmi inspirátivní člověk i když chápu, že mnoho lidí věci v knize nechce slyšet.


muchomurka
04.03.2022 3 z 5

Knížka, na kterou jsem se hodně těšila, neb jsem o ní slyšela hodně pozitivního. Ale jsem zklamaná, asi kvůli přehnanému očekávání, protože jsem čekala něco víc. Celou dobu při čtení jsem měla pocit, že to know-how autor říká jen náznakem a spíš jen slibuje, že to bude řešit v další kapitole a ono nic. Ke konci bylo pár metod, ale zase jen tak lehce po povrchu, tak není moc reálné, že bych s tím mohla nějak pracovat sama.
Zajímavé myšlenky tam ale byly, to ne že ne. Jen to bylo takové poplácání po ramenou místo technik a jak s nimi pracovat. A teda pro mě osobně půl knihy o "Já a dvojčeti" bylo moc, neustále se to opakovalo (i když to nemusí být na škodu, člověk si to zafixuje), ale vzhledem k tomu, jak to tu bylo podané, mi bylo jasné, že to pro mě v této formě není. Mno, nějak si to musím přebrat a nechat uležet a najít další zdroje, které mi tuto knihu a informace z ní doplní.

teeyinka
27.09.2021 3 z 5

Sice se kniha soustředí hlavně na sportovce, i tak byla ale zajímavá a lze si z ní vzít i lecco do běžného života.

Lubošovo
24.08.2021 3 z 5

Tenhle titul je určen výhradně pro sportovce. Ostatní si informace budou na každodenní situace přenášet jen velmi obtížně. Pro milovníky pohybu ale určitě doporučuji.

JiMi017
07.03.2021 4 z 5

Kniha dá všem něco, každý si uvědomí, že i vrcholoví sportovci mají své mouchy. Všechny techniky popsané v knize se dají uplatnit i v osobním, či profesním životě. Každopádně mě kniha ovlivnila a posunula. Jak se říká, stejná myšlenka podaná někým jiným, Vám najednou ukáže něco, co jsme tam předtím nespatřovali. Některé pasáže jsem četl dvakrát pro lepší pochopení, na druhou stranu příklady se sportovci nás pěkně uvedou do problematiky a ukážou řešení situace. Určitě si další knihy od Mariana Jelínka přečtu. Doporučuji každému.

DreamerX9
16.02.2021 2 z 5

Kniha je inspiraci do života a oceňuji sdílení zkušeností nicméně je to spíše pro sportovce nebo motivace ke sportu a sportovních cílů. Nic nového mi kniha nepřinesla

michal.hanak
19.01.2021 1 z 5

To je fakt vyloženě jen pro sportovce, neoslovila mě.

karelpeter
07.01.2021 3 z 5

Kniha vhodná zejména pro sportovce. Líbí se mi forma, kdy na konci kapitoli autor vždy shrne to nejdůležitější.

jaroiva
02.01.2021 4 z 5

Poslouchala jsem jako audioknihu, u které je pro mě trochu škoda to, že ji nečetl přímo autor. Měla jsem tu možnost být dvakrát na jeho přednáškách a dokázal si mě získat v první minutě.
Tak - i když nejsem ani sportovec, ani trenér, kouč nebo snad sportovní fanoušek - mě jeho knihy zajímají a moje hodnocení bude velmi neobjektivní, protože do něj musím promítnout i to, co jsem si zapamatovala z přednášek.
Přesto se domnívám, že tuto knížku je užitečné přečíst si, i když se zrovna nezabýváte vrcholovým sportem. Psychologie do sportovního kabátku oděná, ale použitelná určitě v širším rozsahu.

Rooseman
01.11.2020 3 z 5

Velmi stručná a přehledná příručka, která otevírá bránu k problematice vnitřního mentálního nastavení. Celé dílo je dobře rozřazeno do jednoduchých a stravitelných kapitol, čtenář přesně pochopí, co chtěl autor říct a hlavně ve své druhé polovině se kniha dotýká zajímavých oblastí odehrávajících se v povědomí každého z nás. Někoho by mohla zklamat přílišná jednoduchost díla, které se tématu dotýká vlastně jen okrajově, nejde úplně do hloubky, pro širokou a ve většině případů neodbornou veřejnost je však ideální motivací k přehodnocení svého vnitřního nastavení.

Atalera
31.10.2020 5 z 5

Skvělé, srozumitelné, inspirativní, použitelné.
Mrzí mě jediné, že se tato kniha do mých rukou nedostala dřív.
Kupuji všechny další knihy od autora. Tohle musí být v mojí knihovně!

Carl
05.10.2020 5 z 5

Knihu jsem zhltnul jedním dechem. I přesto, že na podobné téma mám přečteno již poměrně dost knih, mě kniha velmi bavila a přinesla mi opět bližší pohled na téma osobního rozvoje a ukázala věci z nového úhlu. Pan Jelínek vše píše velmi čtivě a pro mě ve velmi dobře stravitelné formě. Celá kniha se víceméně točí okolo sportovního koučovaní, ale nenechte se tímto odradit, všechny myšlenky a informace se podle mě dají krásně přenést do běžného života a situací, které přináší. Tuhle knihu rozhodně doporučuji všem, kdo se zajímají o koučink a vedení lidí, ale i ostatním lidem, jako jsem já, kteří si pouze chtějí rozšířit obzory v osobním rozvoji, naučit se lépe pracovat se svými myšlenkami a (doufám) zase o něco zvýšit svoji psychickou odolnost a zlepšit životní rozpoložení.

jana9561
27.09.2020 4 z 5

Zajímavé metody, i když někomu může vadit spoustu sportovních příkladů.

ZuzanaK.
25.09.2020 2 z 5

Přemýšlím, co jsem použitelného, nového nebo zajímavého jsem se dozvěděla a bohužel, kniha ve mne nezachala vlastně nic.

asanita
22.07.2020 3 z 5

Vnitřní svět vítězů byl pro mě velkým zklamáním. Na jednu stranu se v něm nachází odkazy na psychology a různé filozofy, na druhou stranu jsem toho názoru, že více než polovina knihy byla pouhý "úvod", takže jsem čím dál tím více netrpělivě čekala, kdy autor konečně představí nějaké konkrétní techniky. Když na tyto techniky skutečně došlo, tak se nejednalo o nic překvapivého a jejich popis byl navíc (oproti jiným kapitolám) poněkud odbytý. Zároveň musím ale připustit, že kniha byla čtivá, některé výzkumy, které autor popisoval, také vypadaly velmi zajímavě a příběhy ze sportovního prostředí také přičítám této knize k dobru.

Pavla-Adina
13.07.2020 4 z 5

Kniha je přehledně členěná. Oceňuji propojení textu a odkazového aparátu, autorův přehled o filozofii i citace myšlenek novější psychologické literatury.

FrutyZ
10.07.2020 3 z 5

Kniha obsahuje mnoho příkladů ze sportovního prostředí a ukazuje některé zajímavé výzkumy. Kniha se sice točí pořád dokola, ale čtenáři to vůbec nemusí vadit, protože vždy se ukáže nějaká nový myšlenka. Pozitivně hodnotím práci s vysvětlením "vnitřního dialogu na příkladu brankáře NHL. Kniha je krátká, ale zpracování by šlo podle mého vkusu lépe vyladit. Nerozuměl jsem, proč bylo použito tolik fotek pro ilustraci sportovců, ocenil bych spíše grafy, které více podpoří dané téma. Velmi se mi líbilo před a po každé kapitole daná myšlenka od autora samotného nebo jiných autorů.
Pán Jelínek má ale lepší tituly než je tato, přitom hodnotím kladně a doporučuji.

Dan
28.05.2020 3 z 5

Chápu, že nelze prozradit vše, ale trošku se to točí dokola... Pár dobrých myšlenek a příkladů, toť vše. V knize jsem nepostřehl zmínku, že by se rady daly aplikovat i na jiný obor, než sport, což mě překvapilo.

Bedur
16.03.2020 2 z 5

Bohužel musím říct, že mě kniha moc neoslovila a ani se mi moc dobře nečetla. Řekl bych taková učebnice. Líp se mi p. Jelínek poslouchá než čte.

Štítky knihy

sport vnitřní konverze koučování

Autorovy další knížky

Marian Jelínek
česká, 1963
2019  69%Vnitřní svět vítězů
2006  74%Poznej sám sebe
2003  97%Skrytá cesta k vítězství
2017  87%Neztraťte motivaci v době blahobytu
2021  89%Život na uzdě

Kniha Vnitřní svět vítězů je v

Právě čtených9x
Přečtených115x
Čtenářské výzvě13x
Doporučených5x
Knihotéce51x
Chystám se číst79x
Chci si koupit43x
dalších seznamech1x