Bassbooster Bassbooster komentáře u knih

☰ menu

Legenda o Rovenu Legenda o Rovenu Jindřich Rohlík

Hru jsem zatím nehrál, ale to ani trochu nevadilo. Příběh není moc složitý, dějové linky se protínají celkem logicky, ale hlavně...tohle není konec...:)

06.03.2018 5 z 5


Metro 2034 Metro 2034 Dmitry Glukhovsky

Komplexnější příběh než byla první kniha. Sice méně tajemna a sci-fi, ale stále jako apokalypticky vzato velmi dobré.

07.01.2018 5 z 5


Deníček moderního fotra aneb Proč by muži neměli mít děti Deníček moderního fotra aneb Proč by muži neměli mít děti Dominik Landsman

Měl jsem půjčeno od kamaráda, který má pár měsíční dcerku. Jelikož mému synkovi je 7 a půl, tak jsem si pouze osvěžil, čím jsem si prošel. Nicméně potkat dnes Čeňka, tak mu jich pár napráskám za jeho tatíka bez otázek :D Super čtivo, ale cca od 2/3 ztácí sílu, nicméně jako celek hezká oddechovka.

22.08.2016 4 z 5


Nabíječ Nabíječ Alice Clayton

Vzhledem k Tomu, že knihu dostala přítelkyně od ježíška a já ji vzal do ruky jen proto, že jsem neměl žádnou svou knihu po ruce a ona ji ještě nezačala číst, se nebudu rdít za to, že jsem to přečetl. Klasická ero kniha pro dámy, ale alespoň pro nás pány fiktivní exkurze do ženské hlavy. Tak pánoivé pozor - alespon jednu podobnou doporučuji přečít a veřím, že mnozí vás si budou myslet, že právě ta jejich jediná má v hlavě úplně něco jiného. Každý jsme jiný ale přes to....Dal jsem tomu šanci a nelituji.

08.01.2015 3 z 5


Úsměvy smutných mužů Úsměvy smutných mužů Josef Formánek

Je obrovské +, že autor nesepsal příběhy do jednolitého románu, který by byl asi hůře uvěřitelný než krátké rázné příběhy. Přečel jsem knihu doslova jedním dechem. Příběhy létají ze stránek jeden za druhým takovým způsobem, že každý z nich působí jako rázná varovná "facka" do obličeje. Pokud autor takové podání zamýšlel - bravo. Pokud ne - stejně bravo.

05.11.2014 4 z 5


Čtyři hrají rock Čtyři hrají rock Jaromír Tůma

Vždycky jsem Olympic vnímal jako jednu kapelu z davu české bigbítové scény, nicméně po přečtení těchto pár stránek jsem byl nucen sehnat všechna řadová alba a sjíždím pěkně postupně :). Jakožto muzikant působící o 10 ligových úrovní níže než Olympic jsem hltal každé slovo, každý detail kritiky desek a kapely, názorů kapely, jiných hudebníků a autora samotného. Pro někoho od "fochu" úžasný pohled do zákulisí kapely, která to dotáhla ve své době opravdu vysoko a táhne dál.

05.11.2014 4 z 5


Paní jezera Paní jezera Andrzej Sapkowski

Závěr jak má být. Bez větších hluchých míst i když jsem se často musel zpětně zorientovat ve které časové ose se nacházím. Poslední 3 kapitoly snad nej vůbec v sérii. Setkání se s některými známými postavami po takové době bylo moc super. Jasně plný počet :)

05.06.2014 5 z 5


Věž vlaštovky Věž vlaštovky Andrzej Sapkowski

Opět gradace příběhu. Zatím zlaté pravidlo, že vždy další pokračování převyšuje kvalitou předchozí. Krásná ukázka, jak se záporné postavy 1 po 2 staví do boje už ani ne proti Geraltovi jako Ciri samotné a jak si s nimi zaklínačka dokáže po tak krátkém výcviku poradit. Myslím, že celkovém příběhu prospívá rozdělení G a C. Těším se na jejich setkání a myslím, že to bude hodně zajímavé.Tak hurá na závěr.

01.05.2014 5 z 5


Křest ohněm Křest ohněm Andrzej Sapkowski

Zatím nejkomplexnější příběh. Kvalita zůstává, tak jako v předešlých. Už se nemůžu dočkat Věže vlaštovky.

31.03.2014 5 z 5


Čas opovržení Čas opovržení Andrzej Sapkowski

Příběhové zvraty. Pasáže, od kterých se nedá jen tak odtrhnout. Příběh, jak má být. Moc líbilo.

02.02.2014 5 z 5


Krev elfů Krev elfů Andrzej Sapkowski

První celistvý příběh série. Perfektní dle mého očekávání.

18.01.2014 5 z 5


Cesta pravého muže Cesta pravého muže David Deida

Dost poučných faktů u kterých se při čtení každý skutečně nachází. Myšlenky a příklady situací, které se každému stávají téměř každý den, ale nad kterými jsem dříve ani nezkoušel hlouběji přemýšlet. Nemyslím, že se po přečtení někdo od základu začne dívat na svět úplně jinak, nicméně dost myšlenek zůstane k přemýšlení a přehodnocení pro praktické využití v reálném životě.

09.01.2014 4 z 5


Meč osudu Meč osudu Andrzej Sapkowski

Povídky velice dobré, ale spíše jsem zvědav na celistvý románový příběh dalších dílů.

04.01.2014 4 z 5


Poslední přání Poslední přání Andrzej Sapkowski

Chytlavé příběhy, vynikající úvod před ostatními díly. Snad si i ostatní drží takovou kvalitu a chytlavost.

16.11.2013 4 z 5


Planeta Interterra Planeta Interterra Robin Cook

Má první ze sci-fi. Vyjma hluchý míst v polovině knihy velice zajímavý příběh.

07.11.2013 4 z 5