Annapans Annapans komentáře u knih

☰ menu

Vězeňkyně Vězeňkyně B. A. Paris (p)

Mám její knihy opravdu moc ráda ale tahle mě tedy nenadchla. Četla se sice dobře ale vnímavý čtenář v půlce ví a čeká nějakou pecku nakonec. Tu B. A. Paris umí dobře, tady bohužel nepřišla. Těším se na něco dalšího, snad lepšího od ní... možná.

27.05.2023 3 z 5


Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

Kniha je krásná, plná úžasného popisu té nejdivočejší přírody. Za mě by mohla být i bez detektivní zápletky. Myslím, že takto skvělé propracovaných knih je pomálu a kdo dává slabé hodnocení, je spíše zvyklí na jednoduché plitké zápletky s rychlím rozuzlením. Taková tato kniha určitě není.

15.10.2022 5 z 5


Vypravěč Vypravěč Dave Grohl

Je to naprosto úžasná kniha plná hudby. Krásný, (ne vždy idylický) lidský příběh obrovského bojovníka a velkého hudebníka. Nirvanu a Foo Fighters jsem poslouchala odmala ale některé věci jsem vážně netušila. Velmi oceňuji, že knihu napsal přímo Grohl osobně... Má to své velké kouzlo a i když přeskakuje v čase, čte se mi to od něj líp, než od kdejakého zkušeného spisovatele. Kniha bude velkou ozdobou domácí knihovny a určitě nezůstane čtená jen jednou ;) Jo a připravte si Spotify... budete si pouštět jednu píseň za druhou - od Nirvány, přes Iggyho Popa, Scream, Foo Fighters, apod. :D

29.09.2022 5 z 5


Život na naší planetě: Mé svědectví a vize pro budoucnost Život na naší planetě: Mé svědectví a vize pro budoucnost David Attenborough

Výborná kniha, kterou by si měl přečíst každý, bohužel jen málokdo to udělá. Pan Attenborough mi náhodou přišel velmi pozitivní a plný nápadů, co se s tímhle pr**erem dá ještě udělat. Na to, co všechno viděl, jakému svědectví čelil, dává lidem naději, že ještě pořád můžeme bojovat.

14.08.2022 5 z 5


Pravda, nebo lež Pravda, nebo lež Colleen Hoover

Tak tohle mě bohužel vůbec nenadchlo. Stále jsem čekala, jak mistrně a nečekaně autorka svou knihu zakončí. Jen díky tomu jsem četla stále dál a neskončila v půlce. To byla ale bohužel chyba. Chápu o co autorce v posledních kapitolách šlo ale za mě se to vůbec nepovedlo. Ani styl psaní mi nesedl.

29.06.2022 2 z 5


Pustina Pustina Stina Jackson

Pecka!

01.12.2020 5 z 5


Nevítaný host Nevítaný host Shari Lapena

(SPOILER) Pozor spoiler! Tak za mě jednoznačně nejhorší kniha této autorky. Naštěstí jsem si ji přečetla z jejich 4 knih jako poslední. Kdybych ji totiž četla jako první, žádnou další knihu od Lapeny bych už do ruky s jistotou nevzala. Děj od počátku zcela nudný, popis 12 postav, které nebyly ničím zajímavé. Lidé zavření v hotelů které někdo z nich postupně vraždí? Tenhle motiv se objevil už snad v 50ti knížkách :( Bohužel závěr si mohla (a taky to udělala) vymyslet úplně jakýkoliv. Nesouvisející zcela s ničím co by mu v knize alespoň trochu předcházelo nebo jen minimálně naznačovalo. Tohle bylo veliké zklamání. Ostatní tři knihy byly ovšem úžasné.

15.11.2020 2 z 5


Smrt v zádech Smrt v zádech Harlan Coben

Závěr byl nečekaný a brilantní, to jednoznačně. Bohužel musím říct, že jsem se druhou půlku knihy nudila. Přišlo mi to zbytečně natahované a stále dokola se omílaly stejně věci, které děj zbytečně natahovaly. Jakoby autor potřeboval vytvořit alespoň 70 stran navíc.

28.10.2020 4 z 5