Život na naší planetě: Mé svědectví a vize pro budoucnost přehled
Přírodopisný bestseller vědce Davida Attenborougha, podle kterého Netflix natočil stejnojmenný dokument. Alarmující svědectví o stavu planety od uznávaného přírodovědce a tváře populárních dokumentů BBC, které všichni známe z televizních obrazovek. David Attenborough je nejznámějším britským tvůrcem přírodovědných filmů. Ve své dosud nejosobnější a nejotevřenější zpovědi se ohlíží za svým životem a historií vývoje života na Zemi. S pomocí ohromujících statistik truchlí nad ztrátou divočiny a přichází s vlastní vizí budoucnosti. Kniha Život na naší planetě ale není jen zprávou o vymírání živočišných a rostlinných druhů, snaží se najít i způsoby, jak lidstvo může tento nepříznivý vývoj zvrátit. „O planetu Zemi se dělíme s živým světem. Je to ten nejpozoruhodnější systém na podporu života, jaký si dovedeme představit, vzniklý v průběhu miliard let. V poslední době se však planeta vychyluje z rovnováhy a její biodiverzita upadá, přičemž obojí spolu úzce souvisí. Chceme-li naší planetě navrátit rovnováhu, musíme proto obnovit její biodiverzitu – vrátit jí přesně to, co jsme jí sebrali. Jedině tak překonáme krizi, kterou jsme sami rozpoutali. Je nutné, abychom na světě obnovili divočinu.“ – David Attenborough... celý text
Originální název: A Life on Our Planet: My Witness Statement and a Vision for the Future, 2020
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha Davida Attenborougha, "Život na naší planetě", vyvolává silné reakce. Mnozí čtenáři ji považují za povinnou četbu, která by měla být součástí školních osnov. Autor srozumitelně a jasně popisuje alarmující stav naší planety. Jeho schopnost kombinovat fakta s nadějí na zlepšení je obdivuhodná. Čtenáři oceňují, že kniha není jen o problémech, ale také o možných řešeních. Attenborough dokáže přimět lidi k zamyšlení nad vlastním chováním a dopady na přírodu. Jeho optimismus, i když kritický, dává naději na změnu a obnovu přírody. Většina čtenářů se shoduje, že kniha je silným varováním a inspirací k akci. Více v komentářích.
Komu by se kniha Život na naší planetě: Mé svědectví a vize pro budoucnost mohla líbit?
- Milovníci přírody a ekologických témat
- Studenti a učitelé hledající inspiraci
- Čtenáři, kteří chtějí porozumět klimatickým změnám
- Ti, kdo hledají naději v ekologických iniciativách
- Fanoušci dokumentárních filmů a literatury faktu
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Život na naší planetě: Mé svědectví a vize pro budoucnost. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 86 komentářůSouvisející novinky - Život na naší planetě: Mé svědectví a vize pro budoucnost (2)
Knižní novinky (20. týden)
16.05.2021
Knižní novinky (7. týden)
14.02.2021
„Naše prežitie vyžaduje viac ako inteligenciu. Vyžaduje múdrosť.“
„Ak chceme obnoviť stabilitu na našej planéte, musíme obnoviť biodiverzitu, k poklesu ktorej sme svojou činnosťou prispeli. Je to jediný spôsob, ako vyriešiť krízu, do ktorej sme sa dostali. Musíme svetu navrátiť divočinu.“
všech 7 citátů najdete u autoraKniha Život na naší planetě: Mé svědectví a vize pro budoucnost v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 20x |
| v Přečtených | 489x |
| ve Čtenářské výzvě | 101x |
| v Doporučených | 59x |
| v Mé knihovně | 220x |
| v Chystám se číst | 225x |
| v Chci si koupit | 103x |
| v dalších seznamech | 12x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
paměti, memoáry ochrana životního prostředí dokumentární film záchrana planety ekosystémy vymírání druhůDavid Attenborough také napsal(a)
| 2021 | Život na naší planetě: Mé svědectví a vize pro budoucnost |
| 1986 | Život na Zemi |
| 2022 | Výpravy do divočiny: Dobrodružství mladého přírodovědce |
| 1996 | Soukromý život rostlin |
| 2022 | Výpravy na druhý konec světa: Další dobrodružství mladého přírodovědce |

93 %
Život na naší planetě: Mé svědectví a vize pro budoucnost
Smekám pane Attenborough. Tuto knihu bych dala jako povinnou četbu celému lidstvu. Bohužel jsme to právě my lidé, kteří jsou zhoubou této planety.
Nebýt nás, planeta se by se uzdravila hodně velkým fofrem. Nádherně napsané.