Anajkaa39
Petr Parléř je můj oblíbený architekt. Všechny jeho stavby jsou na svou dobu impozantní. Kniha je vhodná pro milovníky parléřovské architektury a obdivovatelům jeho krásných staveb například chrámu svaté Barbory nebo chrámu sv Víta :D
tuto knihu jsem dostala jako dárek k jiné knize a zaujala mě tak na půl, ale už bych se k ní nevrátila
výborný průvodce po královské cestě a Praze velmi čtivé a připomenu si některé informace, které jsem slyšela na přednáškách ve škole. Určitě bych tuto knihu i další z této série doporučila. Třeba kniha může i posloužit jako návod na pěkný výlet do Prahy :D
velmi dobře zpracovaná kniha a super muzikálu od přestavení hlavních představitelů až po noty k jednotlivým písním. Kdo má rád muzikály přijde si na své :D
Kniha je velice zajímavá je zde dobře popsán sloh o kterém je a je tam mnoho zajímavých fotografií: a jsou zde ty nejznámější stavby daného slohu. kdo se zajímá a historii a architekturu tak můžu jen doporučit
Tuto knihu jsem si koupila speciálně kvůli výročí Bedřicha Smetany a musím říct, že se mi četla velmi dobře. Autorka píše velmi čtivě pořád jsem chtěla číst dál a některé věci ze Smetanova života byly zajímavé :D
Tuto knihu doporučuji nejen milovníkům hudby :D
kniha jedním slovem paráda, protože se četla doslova jedním dechem 100x lepší než samotný film od M. Formana. nevím proč, ale kniha je pro mě lepší než film zrovna v tomto případě, Hlavně v knize popis postav a když si člověk představí ty tváře při čtení a pak se podívá na film. je to úplně jiné než v mých představách, ale to je jen můj názor :D Třeba se někomu líbí film i kniha a těch lidí bude třeba víc než těch jako já lepší kniha než film :D
Parádní kniha dlouho jsem po ní pokukovala a nakonec jsem si jí musela koupit.
Další kniha do mé dějinné sbírky. První republika v barvě super :D:D
Když jsem na tuhle knihu narazila byla jsem překvapená jak se dobře čte člověk se dozvídá nové i staré informace, které si připomíná nebo obohacuje právě těmi novými. doporučuji milovníkům doby Karla IV a našeho hlavního města :D
tato kniha se k mě dostala jako dárek k narozeninám od mojí velmi dobré kamarádky a musím říct že má vkus na dobré knihy. Kniha zajímavá velmi čtivá bylo zde o životě našeho otce vlasti o jeho manželstvích i o jeho vládě prostě od každého trochu tuto knihu doporučuji všem milovníkům naší historie.
a na závěr:
Moje milá kamarádko moc ti děkuji za dárek :D
Tuto knihu jsem hodně dlouho sháněla chtěla jsem si ji koupit už dávno, ale můj seznam byl a je dlouhý tak když jsem si ji mohla koupit bylo to super jsem moc ráda, že jsem si ji mohla přečíst, je to sice trochu opakování dějepisu a vůbec kousku našich dějin, ale myslím si, že malé opakování by nikomu neuškodilo. Takže kdo máte rádi historii do toho :D
Když jsem tuto knihu objevila myslela jsem si, že to bude zajímavý příběh i byl ale musela jsem se začíst a pak už tempo čtení šlo, a zkusila jsem toto téma jestli mohu říct kriminálního románu, který se tváři jako světový román. Doporučuji čtenářům kriminálních románů.
tuto knihu jsem dostala jako dárek k Vánocům a musím říct, že jde o skvělí dárek k Vánocům velmi dobře se kniha čte a prostě dvojice V+W je neuvěřitelná
Po zhlédnutí jednoho dokumentu o Aghatě Christie jsem zatoužila opět si od ní něco přečíst. Kniha Kočka mezi holuby se mi četla velice dobře a jsem ráda že jsem opět mohla číst o velmi oblíbeném belgickém detektivovi, který se sice objevuje asi v půlce knihy, ale nic nemění na tom že tento díl je opět super a autorka nezklamala. Tuto knihu jsem také viděla jako film s vynikajícím Davidem Suchetem a nezklamal mě a jak kniha tak i film byly fajn :D
Tuto encyklopedii, jsem požívala na základní a střední škole a občas se k ní vracím i teď, ale samozřejmě je vhodná pro žáky základních středních škol.
A pro mě je to kniha, ke které se budu občasně vracet :D
Tato kniha nebo respektive encyklopedie je prostě suprová dobře se v ní vyhledávají informace a je to dobrý materiál na různé referáty nebo seminární práce. Mapuje skvěle českou historii. Opravdu se tato publikace povedla a stojí za to jí mít v knihovně. Opakovaně používaná hlavně v mém případě na různé referáty už na střední škole i na vysoké prostě použitelná kdykoliv :D
Kniha, která mě provázela mým studiem. Četla si mi dobře a rychle.
Stojí za to si přečíst, ale především pro studenty nebo milovníky historie :D
Jsem moc ráda, že jsem si mohla přečíst tuto knihu je to moc hezký zajímavý rozhovor s neobyčejným člověkem ,který je v naší zemi myslím už pojem :D u tohoto rozhovoru jsem se od srdce zasmála a někdy jsem si představovala hlas pana Karla Schwarzenberga a myslím si, že taková osobnost tu velmi schází. Veliká škoda, že se nestal prezidentem této země.
zajímavé příběhy z české historie, ale jsou vyprávěny jen velmi stručně, ale může potěšit srdce milovníka české historie a něco co třeba nevěděl nebo zapomněl a znovu si při čtení vzpomene D: V knize se jedná o příběhy Přemyslovců(prvních) a dostáváme se až k Lucemburkům na českém trůně.
Knihu jsem četla už před nějakou dobou ale znovu jsem ji vzala do ruky a jedním dechem přečetla znovu :D