25veronika3 25veronika3 komentáře u knih

☰ menu

Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Jakože.. dost dobrý. Přečteno za dva dny, potřebuji další díl.

17.02.2024 4 z 5


Nezkrotná říše Nezkrotná říše Stacey Marie Brown

(SPOILER) Knihu jsem zhltla asi za dva dny, za mě asi lepší než první díl, bylo to napínavé a bavilo mě to. Ale! Musím říct, že mě hrozně vytáčí ten trend dát mezi hlavní postavy takové napětí ale dvě knihy je nenechat si dát ani pusu, přijde mi to dost nereálné. Mnohdy až příliš nucené.

08.02.2024 4 z 5


Pohár bohů Pohár bohů Rick Riordan

Krásný návrat do světa Percyho! Mám radost, že budou minimálně další dvě knihy! Moc se těším.

07.02.2024 5 z 5


Prázdnice: Hon na Morrigan Crowovou Prázdnice: Hon na Morrigan Crowovou Jessica Townsend

Bože, co na tohle říct. Já tu Jessicu prostě žeru. Každá kniha parádní, čtení něco skvělého, svět, který vytvořila, je vážně báječný. Miluju Nikdyuš, miluju Ducelion, miluju Fen. Prosím, ať je další díl rychleji, než tento! Další 4 roky vážně nedám.

30.09.2023 5 z 5


Kvílející schodiště Kvílející schodiště Jonathan Stroud

Samozřejmě jsem po knížce sáhla po shlédnutí seriálu a musím říct, že netuším, co se mi líbí víc. Kniha má svoje kouzlo, hrozně mě bavila a jen je mi líto, že v češtině vyšly pouze dva díly. Ale třeba se to se seriálem trochu pohne do dalších dílů! Nádhera, doporučuji.

17.03.2023 5 z 5


Divoká říše Divoká říše Stacey Marie Brown

(SPOILER) No, takže. Přijdu si hrozně okradená. Knihu sem přečetla jedním dechem, bylo to napínavé a divoké, ale proboha :/ Vážně hrozně nemám ráda, když dočtu knihu a sem hladová a chci další stránky. Každopádně dílo je to povedené a chci další díl.

09.11.2022 4 z 5


Magie havranů Magie havranů Margaret Rogerson

(SPOILER) Musím říct, že jsem knihu přečetla jedním dechem. Nejdříve jsem se trochu vyděsila z komentářů tady, ale jsem ráda, že jsem na ně nedala. Příběh mě velice bavil, měla jsem knihu přečtenou za den a jen musím říct, že Margaret prostě miluju. Zatím mě děsně bavila každá její kniha.

Možná, že jsem knihu četla skutečně najednou, jsem se nechala velice strhnout vztahem těch dvou a dynamikou, která se mezi nimi odehrávala. Vícekrát jsem se setkala s trapnějšími románky a se vztahy, které moc nedávaly smysl, ovšem tento ano. Splynutí dvou duší a jednoduchá náklonost a přátelství tu bylo vykresleno velice hezky a vzhledem k tomu, že jsem se s podobným pojetím vílího světa již setkala (tím míním divoké hony, dvory, jejich nátury, atd) tak tento příběh považuji za velice povedený.

07.11.2022 4 z 5


Pozdravy záhrobí Pozdravy záhrobí Veronika Fiedlerová

Teda! Po knize jsem sáhla až po přečtení komentářů tady, přiznám se, anotace mě nechytla. Ale, bože! Kniha je úžasně čtivá, příběh se mi líbil hrozně, celé je to poskládané naprosto báječně a hrozně se těším na druhý díl! Silně mi to připomínalo Kladivo na čaroděje, ale chybělo tomu přesně to, co mi v čaroději vadilo, takže vážně super. Česká nekromantská scéna mě vážně dostává!

26.04.2022 5 z 5


První hrob napravo První hrob napravo Darynda Jones

Velmi pěkná kniha, naprosto miluju tyhle lehce hororové, vtipné a detektivní příběhy, obzvlášť, když jsou do toho zapleteni duchové. Musím souhlasit s komentářem níže, co se týče popisu míst, taky mi to trochu vadilo. Přeskakování z děje do děje bylo chvílemi tak chaotické, že jsem si stránku musela přečíst ještě jednou, abych ji pochopila. To nic nemění na tom, že se pouštím do druhého dílu a doufám, že bude stejně tak super!

20.04.2022 4 z 5


Průběh rituálu Průběh rituálu Victor Turner

Přečteno v rámci historické antropologie. Naprostá bomba! Victor Turner skutečně ví, o čem píše, jeho kniha je zážitek.

07.04.2022 5 z 5


Kardinál Josef Beran: životní příběh velkého vyhnance Kardinál Josef Beran: životní příběh velkého vyhnance Bohumil Svoboda

Musím říct, že kardinál Beran měl velice zajímavý život. Kniha je psaná čtivě, člověk se někdy musí trochu odprostit od náboženského podtextu, ale ten je tam citlivě zanesen, takže to ani možná není třeba. Moc pěkné!

07.04.2022 4 z 5


Jáma Jáma C. J. Tudor

Já vlastně ani nevím, co si o tom myslet. Ano, četlo se to dobře, ano, bylo to místy napínavé. Ale ten konec, nevím, jestli to potěšilo moji duši. Spíš asi ne.

07.04.2022 3 z 5


Kouzla rodu Thornů Kouzla rodu Thornů Margaret Rogerson

Jsem hrozně moc příjemně překvapená. Od knížky, která se snaží vdechnout život knihám a knihovně (po sérii Neviditelná knihovna, která mě naopak šíleně zklamala) jsem nic moc nečekala. Ale nemohla jsem se odtrhnout! To, jak vdechla život grimoárům bylo naprosto úžasné, líbilo se mi to pokaždé, když to popisovala. Příběh plynul velmi energicky. Jsem skutečně velmi nadšená, doufám, že autorka plánuje i druhý díl! Knihu bych určitě zařadila mezi jednu z nejpovedenějších fantasy a YA poslední doby, co jsem četla.

A Siles.. ach, Siles! Už se stal samozřejmě mojí nejoblíbenější postavou :D

09.05.2021 5 z 5


Světla nad močálem Světla nad močálem Lucie Ortega (Navrátilová)

(SPOILER) Abych byla upřímná, romantickou linku, která se uskuteční, jsem si přála od první chvíle. O to více jsem byla zklamaná na konci, když to celé takto dopadlo, ale jestli skutečně příběh bude pokračovat tak, jak čtu tady v komentářích, tak se určitě moc těším! Celý příběh se nesl svižně a kniha se četla skvěle.

Jediné, co mě od příběhu trošku rušilo, bylo nekonečné omílání a ospravedlňování její sebevraždy. Stačilo by mi to říct třeba 2x a jinak jsem to nemusela číst v každé kapitole a o to víc jsem byla ráda, když jí pak vlastně v tom pekle došlo, že se pořád lituje. Díky, Leno!

Těším se na další díl!!

23.04.2021


Neronova pevnost Neronova pevnost Rick Riordan

Musím říct, že se mi kniha kupovala a četla velice těžko. Riordan vytvořil nádherný svět, jeho knihy jsou úžasné a jestli je tohle vážně konec, tak mě to šíleně mrzí. Byla to báječná jízda!

21.03.2021 5 z 5


Zdánlivá smrt: Noční můra osvícenské Evropy Zdánlivá smrt: Noční můra osvícenské Evropy Václav Grubhoffer

Velkolepé!

29.01.2021 5 z 5


Čarodějka stínů Čarodějka stínů Kalayna Price

Musím říct, že super. Stáhla jsem si pdfko (jsou zavřené knihovny :( :D ) a do večera jsem měla přečteno, už louskám druhý díl :) příjemně mě to překvapilo

30.04.2020 5 z 5


Divomor: Síly, jež v sobě objevila Morrigan Crowová Divomor: Síly, jež v sobě objevila Morrigan Crowová Jessica Townsend

Bylo to úžasné :) nemůžu se dočkat dalšího dílu, vážně .. byla to prostě pecka. ..... SPOILER ....... vážně se mi děsně líbil ten konec s tím vydíráním, vůbec mě nenapadlo, že to bude zkouška a moc se mi to líbilo :)

05.01.2020 5 z 5


Nikdyuš: Zkoušky, jež podstoupila Morrigan Crowová Nikdyuš: Zkoušky, jež podstoupila Morrigan Crowová Jessica Townsend

Tohle jsem skutečně nečekala. Když jsem si Nikdyuš koupila, myslela jsem, že budu zklamaná a že kniha nebude nic pro mě. Nemohla mě víc překvapit :) kniha je úžasná, milá, vtipná, fascinující. Některé skutečnosti jsem si nemyslela hned a některé mě překvapily. Šíleně se těším na druhý díl :)

31.12.2019 5 z 5


Královna povětří a temnoty Královna povětří a temnoty Cassandra Clare (p)

Pro mě nejlepší díl ❤

18.12.2019 5 z 5