15Kate 15Kate komentáře u knih

☰ menu

Prastarý meč Prastarý meč Rick Riordan

Kniha je opět výborná, čtivá a vtipná. I přesto mi však čtení trvalo z nějakého důvodu déle než u všech dílů Percyho Jacksona a taky Bohů Olympu.. Asi to bude tím, že je Magnus psán hodně dětsky, nevím. Každopádně budu v sérii pokračovat, velmi mě zajímá, jak bude další osud Magnuse zpracován.

13.06.2019 4 z 5


Ready Player One - Hra začíná Ready Player One - Hra začíná Ernest Cline

Výborná kniha! Četla jsem ji až po zhlédnutí filmu, takže mě překvapilo jak moc se od sebe liší nicméně mě kniha nadchla stejně jako film, ne-li více. Oasis a práce s ní se autorovi povedla na jedničku, hned bych se do toho světa také ponořila :)

09.02.2019 5 z 5


Bez filtru Bez filtru Kristýna Dolejšová

Od knihy jsem neměla žádná očekávání, přečetla jsem si ji jen že zvědavosti, jak píšou influenceři. Bylo to tak 50/50 - svoje prožitky Kristýna popisuje hezky, čtivě a věřím, že někomu v obdobně situaci zveřejnění takových zážitků může pomoci. Na druhou stranu část týkající se projektu Zanormalniholky mi přišla taková nedotazena - tabulka s výsledky z dotazníku (k mnohdy špatně nastavené otázce) a k tomu troška komentáře. Kniha jako celek rozhodně není k zahození (ačkoli mně osobně žádné nové poznatky nepřinesla), ale je na čem pracovat, proto 3*.

09.02.2019 3 z 5


Propedeutika finančního práva I - Obecná část Propedeutika finančního práva I - Obecná část Petr Mrkývka

Učebnice vhodná pro základní pochopení problematiky finančního práva.

09.02.2019 4 z 5


Slepí ptáci Slepí ptáci Ursula Poznanski

Stejně jako Pět mě Slepí ptáci vtáhli do děje, kniha je skvěle napsaná. Tah s poezií je rozhodně ozvláštňující, dává knize nádech jinakosti. Některé básně mi ale narušovaly plynulost děje, proto 4*.

03.02.2019 4 z 5


Mort Mort Terry Pratchett

Mort je na doporučení kamarádky moje první přečtená kniha od Pratchetta. A rozhodně budu ve čtení jeho knih pokračovat! Smrť mě hodněkrát pobavil tak, že jsem se smála až nahlas. Doporučuji všema deseti :)

17.11.2018 5 z 5


Jurský park Jurský park Michael Crichton

Kniha je krásně čtivá a do děje mě vtáhla natolik, že jsem ji celou přečetla během dvou dnů. Pasáže s matematickými výroky jsou sice náročné, ale i přesto zajímavé a dávají matematice úplně jinou tvář. Vykreslení dinosaurů se autorovi také povedlo na jedničku.

03.07.2018 5 z 5


Šlehačková oblaka Šlehačková oblaka Tereza Salte

Knihu jsem si koupila s tím, že jsem doufala, že se dozvím něco o autorčiných zkušenostech s Norskem a Nory. Ve výsledku bohužel, zklamání - v podstatě jediné co jsem se dozvěděla je, že manžel autorky je nejskvělejší chlap na světě, což názor na Nory utvořit nepomáhá. Čtení knihy pro mě bylo extrémně náročné, časové přeskoky mi vůbec nesedly, byly nelogické a vlastně doteď nevím, kdy se některé části děje odehrávaly.. škoda, čekala jsem více.

23.06.2018 2 z 5


S láskou Rosie S láskou Rosie Cecelia Ahern

Kniha se krásně čte i přes (nebo možná právě proto?) netradiční formu psaní. Přečetla jsem jí za tři večery ani nevím jak. Musím ale přiznat, že neschopnost hlavnich hrdinů už konečně skončit spolu, jak to patří, mi chvílemi dost drasala nervy!

28.07.2017 5 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Kniha je výborně napsaná, rychle vtáhne do děje a donutí člověka přemýšlet. Přiznám se, že jsem si u ní i pobrečela - pocity postav, jejich prožitky a atmosféra závěru knihy jsou velice efektivně vykresleny.

08.06.2017 5 z 5


Marťan Marťan Andy Weir

Tahle knížka mě vážně bavila. Watney je sympaťák, jeho sarkastický humor mě bavil po celou dobu čtení. I když jde o příběh osamělého člověka na Marsu, nikdy jsem se při čtení nenudila, akce tomu nechyběla. Navíc je to vážně věrohodně psané. Doporučuji přečíst!

07.06.2017 5 z 5


Pět Pět Ursula Poznanski

Za mě výborná kniha. Je napsána tak, že Vás děj pohltí a chcete se naráz dozvědět, kam to všechno míří. A závěrečné rozklíčování perfektně doladí mezery, které občas mohou v průběhu vyšetřování zůstat.

17.04.2017 5 z 5


Pěšky mezi buddhisty a komunisty Pěšky mezi buddhisty a komunisty Ladislav Zibura

Baví mě humorný styl, jakým autor píše. A obdivuji schopnost jít o samotě pěšky takovou dálku v zemích, kde nikomu nerozumí!

28.01.2017 5 z 5