Aristokratka pod palbou lásky

Aristokratka pod palbou lásky https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/503871/bmid_aristokratka-pod-palbou-lasky-lBW-503871.jpeg 4 981 257

Aristokratka série

< 6. díl

Z královského výletu do Nizozemí si Marie III. Kostková přiveze kromě zážitků a fotky s Jejím Veličenstvem královnou Beatrix také milostnou šmodrchanici, která se „vystříbří“ až na úplném konci nového pokračování; na zámku se, mimo jiné, zjeví i Helenka Vondráčková. Milostných šmodrchanic se ovšem na Kostce vyskytne víc, a většina bude zaznamenána filmovým štábem nizozemské televize. Pod palbou lásky se ocitne i kastelán Josef! Čtenáři, kterým už aristokratka lezla krkem, jistě přivítají informaci, že „sága“ , které se dosud prodalo téměř půl miliónu výtisků, pokračovat nebude. Zároveň ovšem není zcela vyloučeno, že se časem objeví díl, který celou sérii předchází a kdy se na chvíli ocitneme v roce 1983, během kterého aristokratka…... celý text

Přidat komentář

klotylda.ln
12.04.2024 odpad!

První tři aristokratky byly skvělé, opravdu jsem se od srdce zasmála a smála se kolikrát i nahlas. Ale další díly velká klesající tendence...no a poslední díl - nevěřila bych tomu, ale nedočetla jsem to. Nedalo se. A to přečtu víceméně všechno a málokdy knihu odložím. Tohle se prostě vůbec nepovedlo.

zimka.r
04.04.2024 5 z 5

1. Aristokratka na koni, 2. Poslední aristokratka, 3. Aristokratka ve varu, 4. Aristokratka a vlna zločinnosti 5. Aristokratka u královského dvora 6. Aristokratka pod palbou lásky.....Já jsem moc spokojená. Hned sem koukala, kde je další díl a on vážně není?? To je škoda! Určitě by bylo o čem dál vyprávět :)


MíšaS.
28.02.2024 5 z 5

Tento díl si svých 5* zaslouží. A klidně bych si přečetla i další díl o svatbě, protože ta by se také určitě neobešla bez karambolů a průšvihů :)

Datr1
17.02.2024 5 z 5

Skvělé, ten humor je nepřekonatelný

laepus
16.02.2024 5 z 5

Za mě pořád luxusní. Po jazykové stránce pořád luxusní, dost možná jazykového humoru, šílených přirovnání a bizarních scén je tady víc, než v kterémkoli z předchozích dílů. Ano, literárně se tu neděje vůbec nic nového, než co by se nedělo už dříve, ale to nevadí. Není to Kundera, ale lehké čtení na odpoledne a v této kategorii je to naprostý skvost. Takže za mě naprosto v klidu plných pět.

simca9342
11.02.2024 5 z 5

Hodnocení série: Jmenuji se Marie Kostková z Kostky... já ne, ale hlavní postava, která vystupuje spolu s další "sbírkou kuriozit" v 6 humorných knihách různé váhy, ale stejně vtipného působení na čtenáře .
Vtipné popisuje vše od příjezdu na zámek přes seznámení s podivným služebnictvem, které vypadá jako z němého filmu a neobyčejný život v komnatách ( ano na katakomby taky dojde ) plný oslav, návštěvníků, ale také rodinných hádek ohledně výdajů za telefon a vodu, při kterých máte pocit, že začala 3. světová.
Pojďme si představit aspoň základní postavy:
Marie : současné v pořadí třetí hrozí smrt. Dvě předchozí zemřely tragickou smrtí, jak je uvedeno při každé prohlídce zámku.
Otec a matka : s jedním je ticho, protože je neustále mimo sídlo , druhý se není schopen naučit česky a miluje princeznu Dianu.
Josef : Správce zámku, spí v katakombách
Pan Spock: zámecký zahradník, který by z hladu spořádal i hřebíky, bez Prozacu by doslova umřel. Jinými slovy : chodící nemocnice s neustálým hlášením různých chorob. Ve filmu ho hraje pan Liška ( jako pan Krása)
Paní Tichá: výborná kuchařka, která bez ořechovky a nadávek nikam nepojede. Onen zmíněný alkohol slouží na zámku jako dezinfekce, takže pokud narazíte na něco lepkavého, bude to ono (doufejte)
Deniska: Mariina guvernantka, postavou připomíná násadu od koštěte a bez slov " to je psycho" , "super" by nejspíše padlo podezření pana Spocka na jednu z nemocí.
A mnoho dalších....

Kdo chce vyzkoušet život na starém zámku se stravou , Himmlerovým pokojem a pozlaceným záchodem, který při splachnuti vyhrává nacistický pochod klidně po dobu několika hodin tak pro něho je výlet jak v knižní tak filmové podobě to pravé.

Ivka82
01.02.2024 4 z 5

Slovy paní Tiché - už je to trochu "přenošený děcko". Přesto musím uznat, že se mi po tom panoptiku postav bude stýskat.

Cher
31.01.2024 5 z 5

Moc mě to pobavilo. Stejně jako první kniha. Škoda, že už je série konec.

Firstovka
27.01.2024 5 z 5

Skvělé zakončení celé série, bude se mi po Marii stýskat:-)

kristynatjxo
25.01.2024 4 z 5

Byla jsem hodně zvědavá, jak bude série knih ukončena. Protože jsem si knihy zamilovala a vždycky se těšila na další. Některé díly se mi líbily trochu méně, ale tento díl mě zase dokázal pobavit. To co pan autor dokázal ještě vymyslet mi přišlo opravdu zábavné a měla jsem pocit, že se směju stejně, jako když jsem četla první díl. Takže za mě je tohle určitě jedna z těch povedenějších knížek. :)

Ronnie68
21.01.2024 4 z 5

Skvělé a zábavné zakončení jednoho roku pobytu Marie III. Kostkové z Kostky ...

krevetka79
10.01.2024 5 z 5

Skvělé zakončení série.
Neskutečné hlášky opět nechyběly.
Další ze skvělých oddychových jednohubek.

Yunnan
06.01.2024 5 z 5

I u tohoto posledního dílu Aristokratky jsem občas smál, až mi tekly slzy, jen už to nebylo tak časté. Ale to mi nevadilo, bylo to příjemné čtení a zakončení jedné ságy. Plný počet hvězdiček dávám i z nostalgie, první díl jsem četl před deseti lety a mám na to velmi příjemné vzpomínky. Děkuji pane Bočku, snad ještě něco napíšete.

VACLAV4
01.01.2024 1 z 5

Jedna z mála knih, kterou jsem měl tendence odložit během čtení. Opravdu jsem se "nudil". Aristokratka měla skončit nejdéle čtvrtým dílem. Pátý byl už slabší a teda šestý jednoznačně nejslabší, až zbytečný. Z Marie se stahla taková nerozhodná, až hloupá venkovská holka.

Opakovaný humor přestává být humorem, pokud se tlačí na pilu až moc. Chvílemi to bylo víc trapné než zábavné. Jsem rád, že to mám za sebou.

essidaven
17.12.2023 3 z 5

Ty hvězdy má ode mne knížka asi jen z nostalgie nad závěrem série. Vlastně jsem dočetla pouze kvůli zvědavosti, jak to s aristokratkou dopadne, i když jsem tušila, kterého nápadníka si vybere. Ostatní omáčka mě v tomto díle naprosto nebavila, humor už nemá žádný nápad, je to přežvykování toho stejného již v šesté knize. První díl byl neotřelý, takže pobavil, ale další už měly sestupnou tendenci. Vlastně si nedokážu zpětně moc vybavit o co v nich šlo. Vtipný byl díl na královském dvoře, byla to trochu změna, ale jinak nevidím důvod proč se k sérii vracet.

Janadvorackova
15.12.2023 5 z 5

Prima zakončení rodinných peripetií. Musím si ale pamatovat, že nemám poslouchat knihu na veřejných místech, protože mám tendenci se tlemit.

Arwen777
14.12.2023 3 z 5

Souhlasím s názory, že je dobře, že p. Boček už sérii ukončil. Ale jsem ráda za to, že ji napsal, skvěle jsem se pobavila a myslím, že patří k předním českým humoristickým dílům. Některé díly byly lepší, pro mě první a pátý, ale žádný nebyl vyložený propadák.
Tento mi přišel nejslabší, na sílu natahovaný a přešpikovaný hláškami. Ze začátku jsem se hodně smála a byla jsem spokojená, že jsem se vrátila na hrad Kostka, postupně ale část mého nadšení vyprchala. Z duše mi mluví komentář čtenáře INKOGNITOREADER, nemám co dodat.
Určitě se k aristokratce vrátím a to hlavně ve chvílích, kdy se budu potřebovat pobavit, kdy budu chtít zapomenout na starosti a kdy se budu chtít nechat strhnout vírem neuvěřitelných situací. Ale ořechovku paní Tiché raději vynechám...

Njangu
30.11.2023 5 z 5

Ta u tohohle posledního dílu jsem se zase hodně zasmála. Všichni obyvatelé zámku byli úplně úžasný. Škoda že je konec. Vrátila jsem se k dočtení těch posledních dílů až po dvou letech a zjistila jsem, že ten humor je lepší než si pamatuji.

ZuzanaZ83
19.11.2023 4 z 5

Další a poslední příběh z Kostky. Kniha je opět plná humorných situací a neuvěřitelných dialogů.
Kniha je o něco slabší než předchozí, ale logicky uzavírá celou sérii. Tu rozhodně doporučuji.

JoMia
07.11.2023 3 z 5

Poslední díl série byl za mě byl takový horší průměr. Vše se hodně opakovalo a některé pasáže mi přišli úplně zbytečně. Přišlo mi to jako takové psaní o ničem, jen aby něco bylo. Nebavilo mě ani neustále psaní dopisů a faxů dvoum nápadníkům. Občas jsem se i zasmála, ale jak už jsem psala u předchozích dílů, první nic nepřekoná. Za mě 3 hvězdičky.