Aristokratka pod palbou lásky diskuze

Aristokratka pod palbou lásky https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/503871/bmid_aristokratka-pod-palbou-lasky-lBW-503871.jpeg 4 985 257

Aristokratka série

< 6. díl

Z královského výletu do Nizozemí si Marie III. Kostková přiveze kromě zážitků a fotky s Jejím Veličenstvem královnou Beatrix také milostnou šmodrchanici, která se „vystříbří“ až na úplném konci nového pokračování; na zámku se, mimo jiné, zjeví i Helenka Vondráčková. Milostných šmodrchanic se ovšem na Kostce vyskytne víc, a většina bude zaznamenána filmovým štábem nizozemské televize. Pod palbou lásky se ocitne i kastelán Josef! Čtenáři, kterým už aristokratka lezla krkem, jistě přivítají informaci, že „sága“ , které se dosud prodalo téměř půl miliónu výtisků, pokračovat nebude. Zároveň ovšem není zcela vyloučeno, že se časem objeví díl, který celou sérii předchází a kdy se na chvíli ocitneme v roce 1983, během kterého aristokratka…... celý text

Diskuze o knize (4)

Přidat komentář

Obelix63
27.02.2023

Závěr mě zklamal. Čekal jsem fakt pořádný twist. Něco ve stylu, že se z Marie vyklube bisexuálka a dá to dohromady s Miladou. Škoda.

barge
19.02.2023 3 z 5

Chystám se trochu obrousit hrany svému komentáři ze 16.2... Aktuálně těsně před závěrem knihy musím konstatovat, že od strany 191 se pro mne osobně vrátil Evžen Boček v té podobě, ve které jsem si ho oblíbila. Od toho okamžiku už jsem se nemusela ke čtení přemlouvat a začalo mne to bavit stejně jako předchozí díly.


barge
16.02.2023 3 z 5

V osmé třídě ZŠ jsme s mou kamarádkou tvořily "třeskutě" vtipné povídky pro spolužáky. Příklad: "Naše babička milovala výlety za hranice všedních dnů. Ve vesničce Sobotaneděle ji měli všichni rádi. Před jejím příjezdem ukrývali zvířa-ta, dě-ti i jiné ta-ti, aby ji nic nerozhodilo...". Jsem v polovině posledního dílu Aristokratky a dočtu ji, protože takhle já to mám nastavené. Ale zklamání! Mé nadšení nad prvními díly spláchla stále výraznější prvoplánovitost ságy. Na začátku lehce stravitelná vtipná literatura se zvrhla v grotesku. I to by se možná dalo při troše tolerance odpustit, kdyby vtipy nebyly stejně předvídatelné, jako má vlastní tvorba ze základky. Jeden příklad za všechny..cit.: "Těžko posoudit, jestli jim byla zima, nebo..." Pozor! Přijde vtip! V duchu si tedy před dočtením věty doplňuji "...nebo dorazili z elektrošoků." Bingo! V knize věta pokračuje sdělením: "...nebo si odskočili z elektrošokové terapie..." A tak dál. Mnohokrát omleté fórky se táhnou jak zpuchřelá nit dalšími a dalšími odstavci. Velká škoda! Řekla bych, že Evžen Boček spolkl sám sebe!

pankaplan
11.08.2022 5 z 5

Zajímavé, takže Evžen Boček s touto sérií končí. Protože ale anotace zmiňuje prequel, mám radost, že úplně nekončí s příběhem Aristokratky. Přes své slabší díly je to asi nejzábavnější humoristická série, která tu od roku 1989 vznikla.