Jojo Moyes

anglická, 1969

Diskuze (49)

Přidat příspěvek

JancaMia
28.10.2022

brzo bude nová knížka https://www.waterstones.com/book/someone-elses-shoes/jojo-moyes/2928377157005?fbclid=IwAR2PggZIu7A5n-N2Iu-EH8Tw-HT3akJnogHeXt6qVv_bu8PJFoCSEzgWsXo

Pavlína197
30.03.2022

Předloni napsala JoJo Moyes povídku Lockdown a dala ji svým čtenářům jako vánoční dárek. Přečíst si ji můžete tady: https://www.luxor.cz/blog/knizni-zajimavosti/exkluzivni-povidka-od-jojo-moyes-jako-vanocni-darek/
Na Databázi u autorky není, protože nevyšla v žádné knize.


EvikU.
12.11.2020

První knihu jsem četla Poslední dopis od tvé lásky. To byla hezká kniha, ale ještě úplně mě nedostala. Ale její další kniha Dívka, již jsi tu zanechal už se mi líbila moc a knihou Než jsem tě poznala už si mě autorka naplno získala. Ještě mi chybí 3 a budu ji mít komplet. A moc se těším na její další knihy. Doporučuju.

Artep071
17.06.2020

Moje oblíbená autorka ..její příběhy se čtou jedním dechem ... je skvělá :)

helenkan
13.05.2020

Už se těším na novou Schovej mě v dešti a mám ji objednanou v předprodeji.

JoanDino
25.04.2020

Série "Než jsem tě poznala" je dobrá na procvičení angličtiny. Autorka většinou používá minulý a předminulý čas, takže nemusíte moc přemýšlet co se stalo po čem. Nezahlcuje množstvím různých slov, ale spíše se opakují. Takže pro středně pokročilé je to fajn způsob jak si zlepšit rychlost čtení a chápání textu. I v angličtině to mělo spád a byla jsem zvědavá jak to s Luisou dopadne :-)

Josh
29.02.2020

Jen tip:o) na vybrané knihy od Jojo Moyes, v pořadí doporučení
(pro všechny od tzv. romantických fňukalek až po hmm drsňačky, které čtou a vše je hrůza a tak by asi měly něco napsat, aby si fňukalky mohly vybrat něco lepšího....)
1 Dívka, již jsi tu zanechal – ojedinělý pohled na umění a 1SV
2 Stříbrná zátoka – moře, delfíni a velryby, navíc v Aussie
3 Jeden plus jedna – pěkné životní náhody a nadhled
4 Poslední dopis od tvé lásky – achjo, ne uvěřitelné jednání postav
Ostatní, včetně série Než jsem tě poznala nejsou šálek mé kávy (stav k 29.2.2020)

5 Jako hvězdy v temné noci - zatím poslední pořadí (stav k 8.8.2021), uvidíme zda se změní po srovnání vyjde-li kniha Kim Richardson v ČR (v USA dříve než od JM)

nai.ivka
17.02.2020

Než jsem tě poznala mě zasáhla, navazující dvě knihy na ni si přečtu. Další ale asi ne.

DominaCZ
19.07.2019

Zkoušela jsem ji...nezvládla jsem ji.
Nejsem na tyhle sladkobolný citečkový autorky.
Ona je takový novodobý King-Hartl-Nesbo.
Moderní pisálek, kterého davy žerou především díky jejich mega reklamě a protláčení.
Snažila jsem se, ale prostě mi to nešlo, spíš mě vytáčela.
A to jsem jednu její knížku dostala darem.
Achjo.
Asi jsem ještě nenašla autora, kterej by mě nevytáčel neustále.
Pokud nejste romantickou fňukalkou, asi vás nezaujme.

Gweny
06.09.2018

Zatím jsem o Jojo přečetla jen jednu knihu, ale byla jsem jí tak ohromená, že si určitě brzy pořídím další. Její styl psaní se mi líbí. Je oddechový ale zároveň člověka dokáže úplně vtáhnout do děje.

kiki11
24.06.2018

Jojo Moyes má naprosto úchvatný styl psaní, její knihy se čtou doslova samy - začtete se a najednou se ocitnete na konci. Perfektně popisuje emoce i situace tak, že má čtenář pocit, jako by tam právě byl. Umí psát vtipně i smutně, že člověk někdy bulí jak želva. Její knihy vás vtáhnou do děje, chytí za srdce a nepustí. Tedy alespoň mě. :) Jsem ráda, že jsem její tvorbu objevila a měla možnost si ji přečíst.

popelka595
19.02.2018

Jojo Moyes má neuvěřitelnej dar a cit pro psaní nádherných lidských příběhů. Její knihy jsou propracované do posledního detailu. U jejich knížek se mi taky ještě nikdy nestalo, abych za pár měsíců zapomněla, o čem byly.

Roanna
02.02.2018

Než jsem tě poznala je fenomenální kniha - a bohužel také jediná, která mě od této autorky oslovila. Mám pocit, že její ostatní knihy jsou silně nadhodnocené, v čemž, myslím, hraje zásadní roli fakt, že je napsala právě ta Jojo Moyes, co napsala Než jsem tě poznala. Četla jsem také Poslední dopis od tvé lásky a Dívka, již jsi tu zanechal - a u obou jsem měla pocit, že se jedná o průměrnou červenou knihovnu.

TerezaJágrová
25.01.2018

Od autorky jsem zatím četla pouze dvě knihy,ale při jejich čtení jsem si naprosto zamilovala autorčino psaní. Mám v plánu si od autorky přečíst další knihy.

helenkan
05.12.2017

Moje srdcovka! Miluju její knížky a všechny mají svoje místo v mé knihovně.

Evaho73
05.11.2017

Páči sa mi štýl písania tejto autorky. Jej knihy nie sú iba bezdúchou červenou knižnicou, ale majú v sebe ukryté hlboké posolstvá a nebojí sa dotýkať citlivých tém ako napr. eutanázia, náš vplyv na životné prostredie, a pod. Príbehy píše z pohľadov viacerých postáv čím sa stávajú realistickejšie, nie sú skreslené a čitateľa dokážu úplne vtiahnúť do deja. Postavy sú obyčajní ľudia so všetkými chybami či už vzhľadu alebo charakteru. Používa svižné dialógy a všetky jej opisy sú výstižné bez zbytočného pátosu.
Dúfam, že nepodľahne súčasnej móde mnohých autorov a nezačne písať knihy s rovnakým námetom, ale z viacerých pohľadov, čo mne príde úplne zbytočné a neoriginálne.

Aleh
27.08.2017

Oblíbila jsem si britskou spisovatelku Jojo Moyes. Také (jako některé čtenářky) nemám ráda nálepku bestseller, ale tentokrát patří k jejím knihám právem. Získá si vás od prvních stránek poutavým vyprávěním životních osudů hlavních hrdinů svých knih. V knihách je i kus romantiky, ale nebojte se, její příběhy jsou o životě a vždy je v nich něco vyjímečného, co stojí za to vyprávět a třeba i opakovaně čtenářům (nebo hlavně asi čtenářkám) a mít je doma ve své knihovně. A všechny její knihy mají nádhernou lákavou obálku. Těším se na její další příběhy.

Hanka_Bohmova
13.08.2017

LuMare: německá Wikipedie tvrdí, že v originále je to The Horse Dancer. V tom případě česky vyšla jako Krasojezdkyně. Koukala jsem na anotace a odpovídají.

LuMare
13.08.2017

Dobrý den, koupila jsem si v Německu knihu
Im Schatten das Licht - Jojo Moyes

Můžete mi říct co to je a jestli to vůbec vyšlo v češtině? Má to asi 600 stran a ráda bych si to též přečetla v českém jazyce. Děkuji

aneta.giraffe
04.04.2017

Dostala jsem jednu knihu od JM na Vánoce před par roky. Delší dobu jsem ji odkladala (v očekávání další "stejné" romantiky, kterých jsou plná knihkupectví), čehož teď lituji. Čtivé, tak krásně psané. Radost číst, už jen ty obálky zbožňuju. :-) Takové knihy chci kupovat a mít je v knihovně.