punkgirl97 punkgirl97 diskuze u knih

☰ menu

Madly Madly Ava Reed (p)

Ava má skvělý styl psaní, vždy mě dokáže odpoutat od reality a spoutat dokonale s příběhem v knize. Madly mi vzala dech, ukápla mi ne jedna slza a zkrátka, přesto, co se tam vše řeší je to kniha, u které jsem si jistým způsobem odpočinula, ať to zní sebevíc zvláštně. June je neskutečně statečná slečna, přesto že má rodiče jaké má a přesto přezevšechno čím si prochází. Důležité je se mít rádi takový jací jsme, a to by nám měli především vštěpovat rodiče.

Více na: https://www.instagram.com/tera_cte/

22.08.2022 5 z 5


Mrchy Mrchy Melanie Blake

Zpočátku jsem se začetla celkem rychle, pak mé nadšení ochablo - ztrácela jsem se v pohledech minulost a současnost, a některé postavy se mi neuvěřitelně pletly.
Oceňovala jsem tedy na začátku knihy výčet důležitých postav a jejich stručný popis.

V knize se ostatně nachází dost popisů, které jsem neměla šanci všechnu vstřebat. Ale věřím, že se najdou čtenáři, kterým tento styl vyhovuje. Na mě tam bylo popisů až moc.

Jakmile se v knize objevily pohledy Lydie a Sheeny začalo mě to více bavit. Postupně jsem si oblíbila Farrah, ale nejvíc jsem si oblíbila nakonec Amandu.

Název knihy je celkem výstižný, ačkoliv jsem si zpočátku myslela, kolik jich tam sakra bude?

Děj mě vtáhl až, když se začala natáčet scéna pro seriál a od té doby mi příběh příjemně utíkal. Prostředí filmu, respektive dlouholetého seriálu byl skvělý. Mohli jsme sledovat jak funguje štáb a hlavně jaké kolují vztahy na pracovišti, pokud spolu hlavní aktéři natáčí více jak 20 let.

Poslední část včetně kapitoly Konec? Jsem hltala a stalo se tam několik zvratů, které mě vůbec nenapadly. A bylo to prostě WOW.

4,5/5

Instagram: https://www.instagram.com/tera_cte/

22.08.2022 4 z 5


Příliv Příliv Lucie Schánělová

Nicole si mě získala celkem rychle, ať už svým chováním nebo přemýšlením alespoň zpočátku. Jak se postava vyvíjela tak mé sympatie místy dosti opadávaly. Stále ji mám, ale nejraději z celého příběhu. Daniel si mě získal svým šarmem a jeho charisma bylo opravdu neskutečný! Přišly momenty v knize, kdy jsem myslela, že nedokážu číst dál. A ani ne od poloviny knihy se to stupňovalo stylem, že se mi Daniel hnusil víc a víc. A nějak ani ten konec nebo jeho dobré stránky mi to nedokázaly vykompenzovat.

Nečekejte zacházení v rukavičkách, je tam sex, hodně a hodně sexu, a ne vše se může číst úplně snadno. Já s tím místy fakt měla problém.

Lucka je skvělá spisovatelka, ačkoliv se mi Daniel hnusil, byl v knize popsán bravurně. Jakože fakt smekám jak byla jeho podstata vystižená. V první chvíli jsem z něho paf a pak se na něj pomalu nechci ani podívat. Přitom je bezpochyby chlapem snů, minimálně vzhledově .

Více na: https://www.instagram.com/tera_cte/

09.08.2022 4 z 5


Nimbus Nimbus Neal Shusterman

Bavilo mě to podstatně více než první díl, i také proto, že zde bylo daleko více vyprávějících a dělo se toho hodně. Spřádaly se nitky, postupně se postavy střetávaly a my měli možnost nahlédnout, jak kterou situaci vnímá postava, jež se to týká. Famózně vymyšlené.

Zároveň mě bavilo těch několik pátrání, které tam vedlo více Smrtek. A to co se stalo na Trvalce mi láme srdce.

To dění ke konci mě zničilo. Jakože fakt doslova. Stalo se tam tolik zvratů a jeden teda obzvlášť velký a ten budu zpracovávat sakra dlouho.. ️. A samotný konec byl na jednu stranu prostě Wow tohle jsem nečekala, ale na tu druhou mě to tak strašně mrzí…

Více na: https://www.instagram.com/tera_cte/

09.08.2022 5 z 5


Šepot mrtvých Šepot mrtvých Amo Jones

Příběh vám nedovolí se nudit ani chvilku. Jakmile to vypadá, že se budete nudit boom a zkrátka nebudete. Tolik věcí do sebe krásně zapadlo a konečně se začínám více v tomto světě orientovat, líbí se mi jak si Amo na těch tajemstvích zakládá a vy prostě prahnete po tom zjistit víc. Noo zase vyvstaly jiné neznámé a musím prostě číst i další díly, abych tomu přišla na kloub, nebo alespoň z části, protože mám pocit, že s Amo se nikdy nedozvíte vše.

To jak je příběh vymyšlen je prostě WOW, krásně propletené, nemá to slepá místa a hlavně je to plné tajemství, zvratů, překvapení, sexu, ale i lásky. To je něco, co prostě musíte chtít číst, pokud toto máte rádi.

Více na: https://www.instagram.com/tera_cte/

09.08.2022 5 z 5


Znamenitá mrtvola Znamenitá mrtvola Agustina Bazterrica

Původně mě zaujala obálka, no kdo by to byl tušil na první dobrou, že to nebude kuchařka .

Anotace zněla taky hodně dobře, ale je pravda, že tohle byla trochu výzva, protože anotace nám slibuje dystopii, kde jsou zvířata (všechny bez výjimky) vyhubený, protože prý přenáší smrtelným virus. Říkala jsem si, že s tou myšlenkou budu bojovat a taky že jo. Nebylo to místy lehké čtení, nejen kvůli světu bez zvířat, ale zejména kvůli kanibalismu.

Ačkoliv se kniha četla pomalu, těžce, tak se mi líbí její poselství.

Konec samotné knihy mi vzal dech úplně. Asi to k tomu spělo celou dobu, ale nějak mě to vlastně asi nenapadlo. A bylo mi tam líto jedné postavy fakt strašně moc..

Více na: https://www.instagram.com/tera_cte/

09.08.2022 4 z 5


Zaklínačky potíží Zaklínačky potíží Kristin Cast

Obálka i anotace mě oslovily na první dobrou. Proto jsem se poměrně těšila až se začtu. Nicméně trvalo na můj vkus až moc dlouho se začíst. Což je škoda, protože příběh má co nabídnout.

Vadilo mi střídání pohledů, opravdu jsem nevěděla jak to autorka dělá, ale chvíli to bylo jedno dvojče pak druhý a pak to bylo z pohledu vypravěče.. takové zvláštní, ale budiž v příběhu jsem se i tak orientovala, sice na víckrát, ale šlo to.

Na můj vkus málo akce, ale když už tam byla tak to bylo poutavé a napínavé, takže to není tím, že by to autorky neuměly. Jakože zajímavé věci se děly už dříve, ale nejvíc jsem se začetla až kolem strany 160, což je fakt na můj vkus pozdě . Ale zase od této strany to má spád a příjemně to utíká. Ke konci byla akce a líbilo se mi to víc, i konec samotný se dost povedl.

Instagram: https://www.instagram.com/tera_cte/

05.07.2022 3 z 5


Dívka, která si říkala Tuesday Dívka, která si říkala Tuesday Stephen Williams

Chytlo mě to od první strany. Krátké kapitoly z více pohledů příběhu daly pěkný spád a já se ani chvilku nenudila. Zajímavá celková myšlenka knihy. Hlavní hrdinka Tuesday mi v mnohém připomínala Noční můrku z Renegátů. Nejen schopnostmi, ale nějak takhle jsem si ji i představovala.

Příběh má v sobě několik důležitých témat, které řeší. Zejména znásilnění, šikanu a také drogové gangy a zkorumpovanou policejní síť.

Myslím, že tahle kniha stojí za pozornost. Místy bych to zkrátila, něco se opakovalo, ale celkové rozuzlení všeho mi vzalo vítr z plachet a zírala jsem na stránky, co si to ten autor vymyslel. Myšleno v dobrém. Zvraty tam byly a bavilo mě to jako celek, takže vřele doporučuji.

Instagram: https://www.instagram.com/tera_cte/

05.07.2022 5 z 5


Jeho banán Jeho banán Penelope Bloom

Čtivé, oddechové a vtipné. Ach bože jak jsem se smála místy se slzami v očích. Ty dvojsmysly mě dostávaly, ještě jak to autorka podala.

Příběh místy pokulhával, ale jako celek to fungovalo moc dobře. Bruce a jeho banán byl skvělý, ty scény zbožňuji. A když mi bude fakt mizerně po téhle sáhnu znovu, protože mě dokázala ozbrojit úplně neskutečným způsobem. Smála jsem se místy fakt nahlas.

Čekala jsem něco u čeho nemusím přemýšlet, splnila nad očekávání.

Instagram: https://www.instagram.com/tera_cte/

05.07.2022 4 z 5


Jedna noc s ním Jedna noc s ním Elle Kennedy

A musím říct, že minimálně první polovina oddechová byla a pak se to zvrtlo v emoční bombu alespoň pro mě. K Maggie jsem měla blízko přinejmenším, protože studuje sociální práci. A tím, že pracuje s dětmi, což sice není má cílová skupina, ale co není může být.️

Ben je sexy herec, a jak už anotace říká osud je svede dohromady, kdy oba mají svou minulost, která nebyla žádný med. Ale je asi jasné, že to mezi nimi jiskří a to fakt dost. Ačkoliv erotika tam sice byla, ale víc mě bavila pak ta vyříkávající část, kdy se postavy, které nejsou zvyklé se svěřovat, obnažily před tím druhým. ️

IG: https://www.instagram.com/tera_cte/

05.07.2022 4 z 5


Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Nevím, co k tomuto příběhu napsat, protože jak víte je to smutný příběh, u kterého budete brečet. Já brečela a moc, opět, ačkoliv vím, přesně co se na kterých místech stane a stejně doufám v lepší konec, který nepřijde. Tento příběh Vám zlomí srdce. Ale už nemá tu moc vám to srdce vrátit dohromady.

Přesto nevím, co víc napsat. Pro mě je to skvělý příběh nejen o rakovině, ale právě o lásce, přátelství, významu rodiny, sebeobětování, strachu z umírání i zapomění. Je to příběh o odvaze, nebát se zamilovat, i když to bude “jen na chvíli”. Prosím vás upřímně dejte tomu příběhu šanci. Vyvíjí se postupně a postavy si vás získají, stejně tak styl psaní. Věřím tomu.️

14.04.2022