Zaklínačky potíží

Zaklínačky potíží https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485100/bmid_zaklinacky-potizi-a6L-485100.png 3 61 27

Sestry ze Salemu série

1. díl

První kniha trilogie Sester ze Salemu, o čarodějkách dvojčatech, z pera ostřílené spisovatelské dvojice P. C. a Kristin Castových! Mercy a Hunter jsou čarodějky dvojčata, pocházející z přímé linie zakladatelky města Goodeville, ve kterém vyrostly. Stejně jako tenkrát jejich pramáti se i dvojčata teď učí, co to znamená strážit brány vedoucí do různých podsvětí – ty starověké portály mezi jejich světem a říšemi, kde se vše řídí pravidly mytologie a kde se noční můry stávají skutečností. Když se jejich matka stane jako první obětí celé řady vražd, zdrcené sestry přísahají, že její smrt pomstí. Bude ale zapotřebí víc než jen kouzel, aby chytily pod krkem mytické netvory, kteří jejich mírumilovné město napadli. Teď musí Hunter s Mercy spojit síly a přijmout svůj osud, jinak riskují, že už se nikdy neuvidí.... celý text

Literatura světová Fantasy Dívčí romány
Vydáno: , King Cool
Originální název:

Spells Trouble , 2021


více info...

Přidat komentář

Vjeerus
17.10.2023 1 z 5

U žádné jiné knihy jsem neměla tak často chuť si někde sehnat alespoň pár stran originálu, protože nechápu, že tak špatná kniha po textové stránce mohla spatřit světlo světa. Tak patetické a bezduché rozhovory, neustále se opakující slova (3x strom v jednom odstavci), krkolomné věty a sloh na úrovni tak šesté třídy je opravdu vražedná kombinace a nechce se mi věřit, že by byla chyba jen na straně překladatele, korektora a redaktora, kteří to pustili ven u nás v ČR.
A co si budem, tak nechutně popsanou sexuální scénu jsem taky ještě nečetla, nehledě na fakt, že mi nepřišla úplně vhodná (ta detailnost) do knihy s tak mladými hlavními hrdinkami.
Co se týká postav, tak jsem se moc nechytala, která z dvojčat je která. Svůj charakter si holky předávali jak štafetový kolík a jejich bystrost z jasných indicií také nebyla na nejlepší úrovni. Ostatní tam byli opravdu jen do počtu, aby hráli role pomocníků na poslední chvíli, ne moc dobrého mentora nebo naprosto příšerného přítele.
Bohužel samotný příběh moc plusových bodů nepřinesl. Ze začátku mi přišlo fajn, jak autorky rozebírají téma smutku a nechávají postavy ho opravdu zpracovávat, ale pak to pohřbí absolutním nezájmem dotáhnout věci, na kterých nejvíc záleželo.
Celá magická linka mě nijak nenadchla, protože jsem nenašla vlastně žádná pravidla jejího užívání a jak s tím vším souvisí zaměření. Honba za uzavřením bran byla už taková špička ledovce, protože ty teleportace přes celé město a namixování každé mytologie dodělali kvalitní guláš.

knihomolkaMist
13.08.2023 2 z 5

No... po Škole noci jsem asi měla vyšší očekávání. Tohle bylo o ničem. Hlavní padouch byl vlastně znám už od začátku a my jen sledovali, než si to uvědomí ostatní. Mimo to se tam vlastně nic nedělo. Občas mi přišlo, že tam autorky hodily nějakou rádoby vtipnou scénku, která se tam ale vůbec nehodila a byla jako pěst na oko. Děj byl nijaký, postavy strašně ploché. Jediné co se musí nechat je čtivost, i když mi to přijde psané jako pro malé děti s tématy, o kterých by děti číst neměly :D Jestli chcete něco od autorek číst, rozhodně radši tu Školu noci.


Duchoslp
24.07.2023 3 z 5

Takové nenáročné čtení na jedno až dvě odpoledne. Dvojčata čarodějky, které musí čelit nejen magickým potížím, ale i těm rodinným. Klasika, která nepřekvapí

Medasek
28.06.2023 2 z 5

Tato kniha byla pro mě zklamáním. Sérii škola noci se mi od autorek moc líbila. Ale tohle bylo o ničem. Postavy bez charakteru, děj se táhl jako týden před výplatou a zvrat na konci takřka vůbec nepřekvapil. Upřímně pokud u nás někdy vyjde druhý díl, tak se budu hodně rozmýšlet jestli se do něho pustit.

LussyP
09.05.2023 2 z 5

- Lidi ale odlišnosti moc dobře nezvládali. -

Ach jo, já mám tento rok tak strašně špatnou ruku při výběru knih, že už to ani není možné.
Musím říct, že mi přijde, že anotace mě přivedla na naprosto jinou cestu, než co pak bylo v knize. Já se opravdu těšila na velké čarodějky ze Salemu, co nechají vykvést květiny úplně všude a ochrání město před démony pomocí čar a kouzel a bude to epický a já budu jen vzpomínat, jak jsem jako malá hltala Čarodějky... Bohužel, v knize jsem dostala jen dvě nesnesitelné puberťačky. A co se týče čarodějek... Opravdu? KUCHYŇSKÁ ČARODĚJKA? A ještě pod bohyní Athénou? Ale zase její sušenky bych ochutnala, to jako jo... Kosmická čarodějka už mi pak přišla jen jako třešnička na dortu.
Dalším bodem je opravdu neskutečné množství vyloženě hloupých konverzací a dialogů, které často ani nedávaly smysl. Při čtení jsem si kolikrát říkala, že si i zajdu koupit knihu v angličtině, protože mi přišlo, že je to opravdu špatně přeložené.
Možná je to tím, že knihu nepsal jeden člověk, ale dva, ale jak se střídalo vyprávění postav během čtení, občas jsem vůbec nevěděla, co se vlastně děje. Kdyby se střídaly jen sestry, tak se to dá uhlídat, ale po přidání vedlejších postav a vypravěče už to bylo občas matoucí.
Knížka je čtivá, ale nevtáhne vás tím stylem, že jí ani nechcete odložit a hltáte každou stranu... Spíše čtete a čtete a jen furt doufáte, kdy už se teda něco stane.
Knížka určitě nebyla pro mě, ale věřím, že si své čtenáře najde. Já se pokračování vyhnu obloukem.

tereza5675
27.04.2023 odpad!

Na začátku jsem měla pocit, že je vidět pokrok od série školy noci. Hezké květnaté popisy . Těšila jsem se, jaký příběh mi Mercy a Hunter přinesou. Rychle jsem byla vyvedená z omylu. Některé situace mi přišly až absurdní. Nápad dobrý, ale naprosto nedotažený. Celé mi to přišlo jako špatná parodie na magii a pubertu. Konec byl, jak kdyby ho rychle napsali před vydáním. Hlavně ať je to otevřené, smysl to dávat nemusí. Jediné, co musím pochválit je postava Xeny, ta je jako jediná uvěřitelná.

KnihoZroutka30
09.04.2023

Ani dočíst se to nedalo. Přitom Škola noci byla super.

ElessaRiverbow
08.02.2023 4 z 5

Wow, tohle bylo skvělý. Kniha byla zajímavá a čtivá. Ze začátku jsem teda byla zmatená, jak tedy vlastně ta magie a brány fungují, ale postupem času jsem to nějak pochopila. Ze dvojčat jsem si více oblíbila Hunter, přišla mi mnohem sympatičtější než Mercy, která mi někdy lezla na nervy. Jax mi přišel fajn, narozdíl od Kirka, kterého jsem už od začátku nesnášela. Konec byl skvělý, posledních zhruba padesát stran jsem přečetla jedním dechem a jsem zvědavá, jestli bude pokračování.

~ 4,5/5 ~

Dandulka
29.01.2023 5 z 5

Za mě je to dobrý začátek nové série. Podobné téma jako Škola noci, ale v něčem úplně jiné. Jsem moc zvědavá na druhý díl.

Nina291
27.12.2022 5 z 5

Je tady spousta negativních hodnocení, já za sebe ale musím říct, že jsem byla spokojená. Jo - chvílemi se to táhlo a pohledy se střídaly, ale protože je to první díl, tak to beru. Počkám si na pokračování

Damonka12
24.12.2022 1 z 5

Tohle byla katastrofa. Celou dobu jsem se modlila aby byl konec a aby to dopadlo nějak normálně, to se ale bohužel nestalo. Příběh se hrozně táhl.

strana394
31.10.2022 2 z 5

Tohle mi bohužel absolutně nesedlo. Čekala jsem skvělý příběh propěchovaný magií sester ze Salemu. Bohužel jsem dostala dvě pubertální sestry a magii u které jsem pořádně nevěděla jak funguje. Ocenila bych kdyby se autorky víc věnovaly magii obecně, vysvětlily nám, jak konkrétně funguje, včetně historie, to samé s branami. Co se týče postav, tak Hunter mi bylo líto, čím vším si musela kvůli šikaně projít, Mercy byla spíš ta, která má všechno na párku. Celkově spolu sestry měly až na pár much skvělý vztah. Xena mě na tomto příběhu bavila asi nejvíc, ale škoda že nedostala ještě víc prostoru.

punkgirl97
28.08.2022 3 z 5

Vadilo mi střídání pohledů, opravdu jsem nevěděla jak to autorka dělá, ale chvíli to bylo jedno dvojče pak druhý a pak to bylo z pohledu vypravěče.. takové zvláštní, ale budiž v příběhu jsem se i tak orientovala, sice na víckrát, ale šlo to.

Na můj vkus málo akce, ale když už tam byla tak to bylo poutavé a napínavé, takže to není tím, že by to autorky neuměly. Jakože zajímavé věci se děly už dříve, ale nejvíc jsem se začetla až kolem strany 160, což je fakt na můj vkus pozdě . Ale zase od této strany to má spád a příjemně to utíká. Ke konci byla akce a líbilo se mi to víc, i konec samotný se dost povedl.

Doporučuji lidem, kterým nevadí méně akce. Věřím, že i tato kniha si najde čtenáře, který z ní budou více nadšení, než já.

alexvera
28.08.2022 3 z 5

Svižné, lehké čtení .. prosycené magií.
Hlavní hrdinky během magického obřadu něco dost pokoní a celou knihu se to snaží napravit. Moc se mi líbí popisy rituálů i krajiny.. jen jsem hrozně zmlsaná Školou noci.

Veju007
02.08.2022 2 z 5

K Zaklínačkám potíží jsem upínala velké naděje, Školu noci jsem naprosto zbožňovala, i když nedočetla.

Příběh o dvou sestrách, které přijdou o blízkou osobu a musí se vypořádat s blížící se zkázou světa tak, jak jo známe. Zní to skvěle? Fajn, ale skvělé to bohužel moc nebylo.

Velká očekávání, vcelku velké zklamání a já ani nevím, jestli vůbec budu číst pokračování. Je to chaotické, jednání postav nedává skoro nikdy smysl a nejlepší postavou je KOČKA!

Ach jo.

lucakuca
04.07.2022 3 z 5

Není to špatný.
Puberťácká fantasy se vším všudy. Láska, přátelství, bolest, překvapení, čarování, nebezpečí a otevřený konec k dalším dílům.
Četlo se to rychle.

knizni.taurus
08.06.2022 3 z 5

Tak nějak jsem na rozpacích. Strašně jsem chtěla, abych byla z knihy nadšená, protože ČARODĚJKY! Ale to úplně nevyšlo. Knihu bych každopádně doporučila mladším ročníkům, tady by se mohla podle mého setkat s úspěchem, protože k hlavním hrdinkám budou mít minimálně blíže než já "dvacet sedmička".
Asi začneme teda s tím, co za mě nebylo dobře uchopeno, abych pak mohla přejít k pozitivním věcem no ne? S prvním co jsem měla problém byl styl psaní. Jsem ráda, když je kniha vyprávěna z více pohledů, ale musí to být napsáno tak, že nejste několik prvních vět jen zmatení tím, kdo to sakra mluví :D.
Druhá věc je ten neskutečně táhlý děj. Té akce tam bylo na můj vkus strašně málo. Já vím, že když je to série, tak první díl často slouží jako takový úvod, ale přece jen by to mělo mít nějaký spád, aby vás to nalákalo na další díl. Upřímně to na mě nezapůsobilo a já bych neměla problém knížku odložit a nedočíst. Jo a postava Kirka byla na facku. :D

A co se mi teda líbilo? Jako jeden velký plusový bod beru prolog. Ten byl tak skvělý, že kdyby se to táhlo v tomhle duchu, tak by to byla skvělá kniha! Škoda, že tam té jejich rodinné historie nebylo více. Moc se mi líbilo samotné vyobrazení čarodějnic. Najdeme tady ty “klasické” čarodějnice, které si volí svou bohyni/boha ze kterého potom čerpají svou magii. Čarodějnické rituály jsou tady velmi dobře a zajímavě popsány. Takže tohle za mě bylo zpracováno na jedničku.
Další plusové body získala Hunter, její rozhodnost v těžkých situacích a její obětavost. Její čarodějné dvojče Mercy byla ze začátku poměrně otravná, ale na konci to s ní už tak zlé nebylo, uf. No a Xena a její kočičí povaha byla v mnoha případech úsměvná. :)
Takže suma sumárum, za mě to úplně propadák nebyl, ale do dalších dílů se pouštět nebudu, bohužel. Každopádně jsem ale ráda, že jsem si knihu přečetla a času stráveného jejím čtením nelituju. Myslím, že i přes mé výtky si kniha své čtenáře může najít ️:). Za mě teda 2,5 hvězdičky.

Knihu jsem dostala k SČ od Knihy Dobrovský, kterým za ni moc děkuju :)

barbb8k
18.05.2022 3 z 5

Knihu jsem dostala díky společnému čtení od @knihydobrovsky, za což moc děkuji.
Kniha byla moc fajn. Sice úplně něco jiného, než co jsem čekala, ale přesto to bylo moc dobré.
Popisy krajiny, kouzel a rituálů se mi hrozně moc líbily. Ty jsem si vážně užívala.
Začátek se mi úplně nelíbil, protože se v něm nedělo nic, co by mi přišlo důležité. Jakmile se to na sté stránce začalo rozjíždět, začalo to být čím dál lepší.
Během dvou set stran se toho stalo vážně dost. Asi jsem nikdy nečetla knihu, kde by toho bylo tolik. Vlastně to myslím i dobře.
Konec mi zase přišel až moc zvláštní. Připadal mi hrozně zmatený. Pochopila jsem ho až na druhé čtení, ale i tak mi se mi úplně nelíbil.

Postavy byly zvláštní. Chvílemi měly skvělý charakter, ale jindy zase mi připadaly ploché a občas až moc přehnané.
Hunter byla na začátku skvělá. Vlastně po celou dobu, kromě konce. To jsem vůbec nepochopila, proč se chovala tak, jak se chovala.
Na Mercy jsem si za celou knihu vlastně neudělala názor. Nevím, nějak mám pocit, že nedostala moc prostoru.


Celkově to byla taková průměrná kniha. Našla jsem tam spoustu mínusů, ale plusů bylo také vážně hodně.
3,5/5⭐

Pepa0216
15.05.2022 3 z 5

Žánr Young Adult jsem nějakou dobu nečetl a musím uznat že to byla nejspíš škoda. Příběh je poměrně čtivě napsán. Ze sester jsem si oblíbil pro mě trochu srdečnější Mercy a tetičku Xenu. Holky jsou to obě dost své a svérázné. Možná tam mohlo být více o kouzlení a magii. YA knihy mají i milostnou linku v knize a ne jinak tomu bylo tady. Přesto když jsme se zhruba ve třetině dostali více k obřadu magie tak to začínala být pro mě nuda. Vytrhnutí z nudy několika stránkovým výletem do světa erotické literatury pak nepovažuji za vhodné oživení knihy. Milostná část pak dopadá tak nějak zvláštně. Okolnosti magického boje s nestvůrou pak mohli mít o něco lepší zápletku. Závěr je pak otevřený značící nové potíže do dalších dílů.

Celkově se jedná po všech stranách o průměrné dílo, které se poměrně dobře četlo, nabídlo několik zajímavých postav a poměrně přehledný děj. Špatně knihu hodnotit nebudu, už proto že jsem hodně již nyní hodně zvědavý jak bude děj pokračovat a u dobře knihy se na další děj těšíte?!

Airelle
13.05.2022 2 z 5

Knihu jsem si pořídila v rámci společného čtení u @knihydobrovsky, dočetla jsem ji však až dnes, protože jsem se do čtení musela hodně nutit. Příběh je plný skvělých nápadů, svět je vystaven poměrně zajímavě, ale celé mi to přišlo nedotažené. Je to škoda. Upřímně mi nepřirostly k srdci ani postavy. Obě dvojčata (Hunter a Mercy) mě vytáčela, navíc jejich dialogy mi přišly hodně kostnaté, jako kdyby se spolu bavili dva lidi, co se neznají nebo, promiňte mi ten výraz, dva dementi. Většinu bavila aspoň Xena, kočka, co se promění v člověka, jenže já u ní dostávala osypky. Jediný, kdo se mi líbil, byl Jax, ten ale dostal minimum prostoru. Kirk byl zas prvoplánově a hodně na sílu napsaný záporák. Celou dobu jsem čekala jakýsi wau efekt, něco, co by přesvědčilo, že to nebylo marný čtení, ale nic. Závěrečné zaklínání mě ve finále úplně zklamalo a ani doslov to nevylepšil.
Neurazí, ale ani nenadchne. Třeba bude další díl lepší a konečně se tam začne něco dít, prostor by k tomu byl.

Autoři knihy

Kristin Cast
americká, 1986
P. C. Cast (p)
americká, 1960

Kniha Zaklínačky potíží je v

Právě čtených5x
Přečtených70x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených1x
Knihotéce139x
Chystám se číst74x
Chci si koupit28x
dalších seznamech2x