Stephen King citáty

Richard Bachman · pseudonym

americká, 1947

Citáty (677)

Ať si bůh sežene vlastní kočku.


Autoři takových příběhů, napsal jednou v dopise vydavatelům Červené knihovny, jsou jedním z mála opravdu přesvědčivých argumentů, svědčících ve prospěch povinné genetické kontroly populace.


Bílá barva je nedostatkem paměti.


Bola to hlúposť. Lenže hlúposť je jedna z dvoch vecí, ktoré zo spätného pohľadu vidíme najzreteľnejšie. Tou druhou sú premárnené šance. (Dallas 63)


Bolesť je najväčšia moc lásky [ Ostrov Duma Key ]


Bože, dopřej mi VYROVNANOST, abych přijal to, co nemohu změnit, HOUŽEVNATOST, abych změnil to, co změnit mohu, a hodně ŠTĚSTÍ, abych to moc často nekurvil. (Prokletí Salemu)


Bůh bdí nad opilci a malými dětmi. (Žhářka)


Bůh musí bejt pěkně zákeřnej zmetek, když jediný dlouhý časy, který v dospělosti zažiješ, jsou ty, kdy je ti zle... (Můj hezký poník) Pátá čtvrtina (13 povídek)


Bůh nás trestá za to, co si nedokážeme představit. (Ostrov Duma Key)


Bůh rád nutí lidi, aby porušili přísahu. Člověk se pak pokorně zařadí na své místo a naučí se ovládat. (Žhářka)


Bůh říká: "Vezmi si, co chceš - a pak za to zaplať."


Bůh ti močí na zátylek každý den, ale utopí tě jen jednou. (Tři vyvolení)


Byl jsem svou vlastní vtipností totálně unesen.


Byl moc hloupej na to, aby cítil bolest (Blokáda Billy)


Byl Šeherezádou sám sobě.


Byl tak moc fit, až ho to zabilo. (Konec hlídky)


Byla archetypem floridského tažného ptáka, asi osmdesátnice s dokonalou trvalou a temně opálená jako bota z kordovánské kůže. Podívala se na mě, odvrátila pohled, pak jí něco došlo. „Já vás znám,“ pronesla. „Vy jste Stephen King. Píšete ty strašidelné příběhy. To je v pořádku, někomu se líbí, ale mně ne. Já mám ráda povzbuzující příběhy, jako Vykoupení z věznice Shawshank.“ „To jsem napsal taky,“ řekl jsem. „To teda nenapsal,“ odsekla a odjela svou cestou. (Bazar zlých snů -předmluva k povídce Opilé rachejtle).


Byla dnes odpoledne vystrašená, raněná a zahanbená, a když někoho v takovém stavu vidíme, vidíme ho v tom nejhorším světle. (Ničemní muži ve žlutých pláštích)


Byla jsem tehdy velmi labilní, ale ne hloupá, a ta část, která nebyla hloupá, chtěla žít. Částečně kvůli tomu, že jsem věděla, že Martin Scorsese bude točit další filmy, a já je chtěla vidět. Martin Scorsese je nejlepší žijící režisér. Točí filmy dlouhé jako romány. Většina filmů jsou jenom povídky.


Byla to děsná díra, což by jeden vážně nečekal. (Pátá čtvrtina) Pátá čtvrtina (13 povídek)


Bylo tak snadné zpívat MY s pažemi zavěšenými do paží celého zástupu; bylo to snadné dokonce i pro ženu bez nohou. Tak snadné bylo zpívat my, tak snadné bylo BÝT my. (Tři vyvolení)


Bylo to zlé, ale co na střední škole není? V době, kdy v ní zkejsneme jako rukojmí, připadá střední škola skoro všem jako ta nejvážnější záležitost světa. Teprve při druhém nebo třetím třídním srazu si začneme uvědomovat, jak absurdní to všechno bylo.


Byly to oči blázna. Smály se, slibovaly strašnou smrt a hudbu nezaslechnutelných výkřiků. (Cujo)


Být člověk, to ponejvíc znamená pro něco se rozhodovat a potom za to zaplatit, když přijde účet. (Dolores Claibornová)


Cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly.


Cesta do pekla je dlážděna příslovci.


Cikáni prý říkají, že lidská přání neplní Bůh, ale Ďábel. (Doktorův případ) Pátá čtvrtina (13 povídek)


Cítím se asi tak, jak se musí cítit pták, když přichází pád a jemu je jasné…, prostě nějak ví, že musí letět domů. To je instinkt, zlato…, a já asi věřím, že instinkty jsou pevnou kostrou veškerých našich projevů svobodné vůle. Pokud si nechceš pustit plyn, střelit se do hlavy nebo skočit do vody, nemůžeš na některé věci říct ne. Nemůžeš odmítnou si vybrat, protože není z čeho. Nemůžeš zarazit, aby se to dělo, zrovna tak jako nemůžeš v baseballu stát na domácí metě s pálkou v ruce a čekat, až tě míček napálí do hlavy.


Co je duchovním stavem věřících? - Láska a smíření. Myslím. - A co je protikladem nevíry? - Nevíra? - Ne. Nikoli nevíra, ale skepse. A když je někdo skeptik, jaký je jeho duchovní stav? - Nevím. - Duchovní stav skeptika je beznaděj.


Co když je celá ta idea dospělých jen iluze? Co když jsou jejich peníze ve skutečnosti jenom hrací kuličky, jejich podniky jenom výměnným obchodem s baseballovými kartami, jejich války jenom hry s pistolkami v parku? Co když jsou uvnitř těch obleků a šatů pořád jenom usmrkané děti? (Srdce v Atlantidě)