lenka7848 lenka7848 přečtené 19

☰ menu

Falknovská huť

Falknovská huť 2019, Vlastimil Vondruška
3 z 5

Na Vondrušku trochu slabší příběh, ale líbilo se mi vylíčení doby, jak se žilo, jak pracovali skláři. Dobré oddechové čtení.


Zámek u řeky

Zámek u řeky 2019, Chloe Duval
5 z 5

Musím říct, že to byl jeden z nejlepších románů, které jsem četla. Trochu mě mrzí, že kniha není nikde propagovaná, zasloužila by si rozhodně více pozornosti. Všem romantickým povahám vřele doporučuji.... celý text


Zlaté časy

Zlaté časy 2019, Anne Jacobs
4 z 5

Na začátku četby mi chvíli trvalo, než jsem se zorientovala v tom množství postav, ale posléze jsem se začetla a knížku jsem četla jedním dechem.


Panský dům

Panský dům 2017, Anne Jacobs
4 z 5

Z celé trilogie bych řekla, že je tento díl nejslabší a nejvíce "utahaný". Ale i se mi knížka líbila a přečetla jsem i zbývající dva díly.


Panský dům a jeho dědictví

Panský dům a jeho dědictví 2018, Anne Jacobs
5 z 5

Panský dům a jeho dědictví se mi, i když to byl poslední díl, líbil nejvíce z celé trilogie.


Panský dům a jeho dcery

Panský dům a jeho dcery 2018, Anne Jacobs
ekniha 5 z 5

Knížka mě bavila, přišla mi záživnější než první díl.


Mnich, který zmizel

Mnich, který zmizel 2019, Peter Tremayne (p)
5 z 5

Vydáno sice až v roce 2019, ale ve skutečnosti 7. příběh v pořadí v případech sestry Fidelmy, což se mi jeví trochu zmatečné a dost dobře tomu nerozumím, proč je tomu tak. Příběh jako takový byl napínavý až do konce, není mu co vytknout. Jen mě trochu zarazilo, že dle popisu by mělo dojít k vývoji ve vztahu mezi Fidelmou a Eadulfem, nicméně kromě pár slov na předposlední straně, jsem žádný vývoj nezaznamenala.... celý text