zdenek6705 zdenek6705 komentáře u knih

☰ menu

Mlha nad Shadow Sands Mlha nad Shadow Sands Robert Bryndza

Skvělá pozvánka přečíst si předchozí díl série.

29.01.2023 4 z 5


Putinovi trollové Putinovi trollové Jessikka Aro

V dnešní době nesmyslné ruSSké války na Ukrajině dostává kniha ještě větší váhu. Všechno to do sebe pěkně zapadá, ruská dezinformační mašírka je hodně silná..ale nevyhraje.

01.08.2022 4 z 5


Evangelium podle Satana Evangelium podle Satana Patrick Graham

Strhující čtení!
Výborný styl autora, skvělý příběh proložený reáliemi. Je na každém, do jaké míry věří různým konspiračním teoriím obsaženým v knize.

31.07.2022 5 z 5


Ti druzí Ti druzí C. J. Tudor

(SPOILER) Pár desítek stran mi trvalo, než jsem se do knihy naplno ponořil, pak mě nepustila. Skvělé počtení, jen dle mého gusta (a bez znalosti dalších děl autorky) mohlo být vynecháno to nadpřirozeno.

21.03.2022 4 z 5


Viděl jsem ukřižování Viděl jsem ukřižování Sydney Morrell

Za mě 100%. Při představě zpívajících davů hymnu na Staromáku po oznámení, že Československo přistoupilo na podmínky Mnichovské dohody, jsem měl husí kůži. Šílená, hrozná doba, kterou je třeba si pořád připomínat. Je vidět, jak už tehdy propaganda pomáhala politikům prosazovat jejich zájmy. V dnešní době internetu je to ještě mnohem zásadnější aspekt války.

17.11.2021 5 z 5


Raději zešílet v divočině. Setkání s šumavskými samotáři Raději zešílet v divočině. Setkání s šumavskými samotáři Aleš Palán

Zajímavé čtení, osobně mě nejvíc zaujali první a poslední pánové. Já bych jednotlivé rozhovory viděl raději nějak ukončené, uzavřené. Chyběl mi u nich nějaký závěr, ale to je jen můj pocit a autor to takto sepsal zase dle svého.

28.09.2021 4 z 5


Sekyra Sekyra Ludvík Vaculík

Zhruba třetinu knihy jsem měl problém s prokousáním se a pochopením textu, až jsem skoro chtěl s knížkou předčasně skončit, pak jsem ale dílu přišel na chuť, až mě mrzelo, že jsem došel na konec.

09.09.2021 4 z 5


Z Lobendavy směr Praha! Z Lobendavy směr Praha! Radek Andonov

Moc pěkné zpracování událostí posledních dní války u nás. Knihu jsem si pořídil zejména z důvodu toho, že žiji v oblasti, kde polští a sovětští vojáci na naše území vstupovali, tím je to pro mě ještě zajímavější.

23.08.2021 4 z 5


Stařec a moře Stařec a moře Ernest Hemingway

Skoro se stydím, že jsem tuto klasiku přečetl až ve svých 28 letech. Krásný popis toho, jak pomíjivé je štěstí a vlastně i život.

20.03.2021 4 z 5


Rozcestí Rozcestí Dick Francis (p)

Neurazí, nenadchne.

13.03.2021 3 z 5


John na konci umře John na konci umře David Wong

Tak tohle byla jízda... Tedy popravdě, v knize byly pasáže, kdy jsem se musel trošku přemlouvat k dalšímu čtení, ale vždy mě u ní udržel autorův smysl pro humor, který je mi blízký a díky němuž si v budoucnu od něj přečtu i něco dalšího. A příběh jako celek místy až moc ujetej, ale i tak bavil.
.......................
Omlouvám se, ale neodpustím si poznámku o českém překladu. Pan překladatel Sládek si po sobě mohl své dílo párkrát přečíst.

05.02.2021 4 z 5


Nůž Nůž Jo Nesbø

Harry Hole je srdcovka.
Knížku jsem měl připravenou v knihovně z různých důvodů asi rok,a po takové době jako bych měl po příbězích tohoto detektiva takovou žízeň, že jsem Nůž přečetl snad nejrychleji ze všech knih co jsem kdy četl. Nebo to bylo prostě tím, jak je napsána. Za mě excelentní, plná zvratů a po přečtení poslední strany jsem byl i trochu na měkko.

30.12.2020 5 z 5


Tekutý písek Tekutý písek Malin Persson Giolito

Spisovatelštin styl psaní mi sedl hned ze začátku, knihu jsem na své poměry dočetl extrémně rychle. Tajně jsem zhruba od poloviny doufal, že se dočkáme nějakého zvratu ve smyslu, že Maja všechno zinscenovala, ale i bez toho to byl super zážitek.

02.04.2018 5 z 5