Yaney Yaney komentáře u knih

☰ menu

Těla Těla Klára Vlasáková

Téma bylo poutavé, hodně věcí, které nutí k zamyšlení, ale celkově mně vlastně moc nezaujalo.

23.04.2024 3 z 5


Chybějící světlo Chybějící světlo Nino Haratischwili

"Jste tak bezmocní, když trvate na něčem, co končí. Nemůžete toho nechat, upínáte se k těm hnijícím principům, jste jenom chabým odrazem odrazem něčeho, co už je dávno minulostí. Nemůžete toho nechat, protože se bojíte, že bez svého zanikajícího světa nestojíte za nic. Je mi vás líto!"

Skvělá kniha.

10.04.2024 5 z 5


Podbrdské ženy Podbrdské ženy Jana Poncarová

Ze čtení mi bylo vyloženě smutno. To přebírání chování drsného otce od Mírka, jak rychle zapomínal, jak se mu nelíbilo jeho chování k vlastní matce. Emilka, která byla plná ideálů a nevzdávala se, dokud to osud neudělal za ní. Malá Jana, která prostě neznala lásku, a chudák Johanka, která se snažila vymezit vůči všemu.

10.04.2024 4 z 5


Legendy & latéčka Legendy & latéčka Travis Baldree

Příjemné čtení ve stylu dračího doupěte a Zeměplochy. Jako milovník fantasy jsem si to užila, pohodové odpočinkové čtení.

01.04.2024 4 z 5


Přitažlivost planety Krypton Přitažlivost planety Krypton Jiří Mádl

Nečekala jsem nic a byla jsem velmi mile překvapena. Kniha se četla snadno, osudy postav byly napínavé a celý příběh působil velmi uveritelně. Moc se mi to líbilo, já rozhodně doporučuji.

29.03.2024 5 z 5


Karneval zvířat Karneval zvířat Zuzana Dostálová

Musím říct,že jsem se dost často smála nahlas. Historky Huga Dunaje byly výborný. Úplně si dovedu představit, že to tak reálně na podobných zájezdech funguje. Zároveň ale bylo smutné vidět realitu umělců a hudebníků v ČR. A díky závěru to bylo velmi uvěřitelné.

27.03.2024 4 z 5


Pačinko Pačinko Min Jin Lee

V knize sledujeme šedesát let trvající život rodiny Korejského původu v Japonsku. Pro mne jako nepolibenou dějinami těchto zemí mi to přišlo moc zajímavé. Sledovat osudy různých tříd, překvapivé křesťanství v Japonsku ( to mě nikdy nenapadlo) a hodnotový systém, který korejci i Japonci vyznávají. Bylo smutné sledovat, že ač některé věci jako vztah Japonců ke korejcum se za celou dobu vůbec nezměnil. Otázka původu je propletená celým románem, určuje osudy hlavních postav a jen velmi málo s tím jde udělat. Líbila se mi důležitost rodiny mezi Korejci a zajímavá byla postava Hansua, který celou dobu byl a vlastně nebyl přítomen. Já rozhodně doporučuju, a vůbec mi nevadí, že to není o hře Pačinko, která je na pozadí

21.03.2024 5 z 5


Tam, kde padají andělé Tam, kde padají andělé Dorota Terakowska

Sice dětská knížka, ale anotaci mě upoutala. Je tam mnoho věcí k zamyšlení, a vysvětlení dobra a zla a jejich koexistence se mi moc líbila. I jak společné hledání znovu spojilo rodinu dohromady.

20.03.2024 5 z 5


Prvních patnáct životů Harryho Augusta Prvních patnáct životů Harryho Augusta Claire North (p)

Myšlenka knihy byla parádní, a určitě poskytla mnoho témat k zamyšlení. Do příběhu se člověk docela vžil, a možná proto pro mne scény s mučením byly velmi nepříjemné, jelikož to bylo opravdu velmi popisné. Jenom kvůli tomu dávám tři hvezdy

19.02.2024 3 z 5


První První Kiera Cass

Celá série se mi rozhodně líbila a už při dočítání prvního dílu jsem se začala shánět po anglickém originálu dalších , jelikož se mi opravdu nechtělo čekat. Už se těším na český překlad a myslím že si tahle trilogie najde místo i v mé knihovně. Je to klasická oddechovka, nic hlubokého, ale to se snad od takové knížky neočekává. Ano, možná byla America trochu moc nerozhodná, ale ruku na srdce, která ženská ví co chce. Konec byl trošku adrenalinový, ale nakonec všechno dopadlo tak jak mělo, takže za mě spokojenost!

28.12.2014


Rozum a cit Rozum a cit Jane Austen

tak samozřejmě, že Pýše a předsudku se to rovnat nemůže, alespoň podle mého názoru, ale po pomalejším rozjezdu si mne kniha získala a myslím že se k ní rada tu a tam vrátím. Příběhy Elinor a Mariany nejsou tak romantické a ideální, ale přesto čtenáře dokážou vtáhnout do děje.

01.03.2013 4 z 5


Spoutaná Spoutaná Sylvia Day

musím říct, že kniha se četla jedním dechem! překonalo to určitě první díl a nemůžu se dočkat dalšího. Celkově vzato je to mnohem více propracované než Padesát odstínů, i když to se mi samozřejmě libí také, ale do tohohle se prostě jednoduše dokážete vcítit

19.02.2013 5 z 5