V.Skywalker V.Skywalker komentáře u knih

☰ menu

Temný příliv I.: Útok Temný příliv I.: Útok Michael A. Stackpole

(SPOILER) Kniha by si dle mého zasloužila větší rozsah, nebo alespoť spojení/větší provázání s následujícím dílem. Dost mě baví spory uvnitř Řádu Jedi, které by chtěly více rozvést, zároveň by tam bylo zajímavé vidět Jainu plnit nějaké ''přijímačky'' do eskadry Rogue.

16.03.2024 4 z 5


Pouť pozůstalého Pouť pozůstalého Timothy Zahn

Pouť pozůstalého jsem četl až po mezigalaktické výpravě, což byla nejspíše chyba. Tato kniha totiž sázela na mysteriózní atmosféru, která však tolik nefunguje u ,,loru znalých'' a takový člověk tak nachází nejednu pasáž, která je tam ,,navíc.''
Na nic víc si však stěžovat nemohu, chemie mezi Lukem a Marou překvapivě vždy funguje a obzvlášť mě bavily pasáže s Chissy.

12.03.2024 4 z 5


Prvotní Vektor Prvotní Vektor Robert Anthony Salvatore

Odhlédnu-li od faktu, že mi jistá kapitola, respektive její děj, dokázala zkazit den, nemůžu hodnotit jinak, než veskrze pozitivně. Dobře byly využity postavy staré a představeny ty nové. Krásně se nám začíná představovat celý nový universe se všemi svými problémy a tím, jak vlastně funguje. Beru to jako začátek jízdy.

12.03.2024 5 z 5


Star Wars -  Katalyzátor - Rogue one Star Wars - Katalyzátor - Rogue one James Luceno

Klasický Luceno! Vhodně vykreslil postavy a jejich origin. Dialogy uvěřitelné a téma knihy vhodně zvolené.

11.03.2024 5 z 5


Star Wars - Královnin stín Star Wars - Královnin stín E. K. Johnston

Hrozně průměrné... těšil jsem se na pořádný politický thriller, jaké známe od Lucena, místo toho přišlo poněkud... trapné a těžko uvěřitelné přemítání v hlavě šestnáctileté senátorky, která se snaží zapadnout mezi politickou elitu.

11.03.2024 3 z 5


Tanec s draky Tanec s draky George R. R. Martin

Více stran, než by bylo za potřebí. Rád jsem po osmi stech stranách absence v hostině pro vrány opět uvítal Jona Sněha, jeho dějová linie byla snad nejlepší. Kdežto být u řešení komunální politiky v zámoří jsem nemusel.

11.03.2024


Hostina pro vrány Hostina pro vrány George R. R. Martin

Dějové linky na Želzných ostrovech a v Dorne byly méně čtivé než ty načrtlé z minulých dílů, které z knihy vytvořily jedno z nejdepreivnějších čtiv fantasy literatury.

11.03.2024


Bouře mečů Bouře mečů George R. R. Martin

Tak tohle byla prostě a jednoduše pecka.. Nebo síla? Děj určitých kapitol mi nešel do hlavy a musel jsem si je přečíst ještě jednou. A i tak mi po nich zůstávalo nepříjemné svrbění v žaludku, hlavně z té poslední.

11.03.2024


Střet králů Střet králů George R. R. Martin

Zima se opět o kousek přblížila... román si stále drží vysokou laťku, ovšem některé kapitoly, zejména ty s Theonem (kdy spatřujeme, co je ten č***k ve skutečnosti zač), plynou o něco pomaleji. Konec každopádně nabudil na pokračování.

11.03.2024


Hra o trůny Hra o trůny George R. R. Martin

Konec se dočítal pomaleji, ale i tak to celé stálo za to. Postavy i příběh perfektní. Jedna z nejlepších knih, která se mi kdy dostala do ruky

11.03.2024


Star Wars - Pokrevní linie Star Wars - Pokrevní linie Claudia Gray (p)

I když se román vztahuje k sequelové trilogii, která není mezi námi fanoušky Star Wars tak populární (respektive STOJÍ ZA NIC!), myslím že se zde nedá upřít několikero kladných argumentů, proč si knihu přečíst. I když teď po volbách asi nemá každý chuť se znovu vracet do temných vod politiky...

31.01.2023 5 z 5


Tarkin Tarkin James Luceno

Jste-li plně oddán/oddána službě galaktickému impériu, je tato kniha přesně pro vás. Dozvíte se něco o původu všem dobře známého moffa Wilhuffa Tarkina a budete svědky několika bojůvek s rebely. A ukáže se i Darth Vader!

31.01.2023 5 z 5


Star Wars - Darth Plagueis Star Wars - Darth Plagueis James Luceno

Kvantum odkazů na epizodu 1 a další díla z období republiky jsem hltal stejně jako příběh Plagueise a Sidiouse. Luceno prostě umí.

12.10.2022 5 z 5


Mezigalaktická výprava Mezigalaktická výprava Timothy Zahn

Ať už se toto bere jako prequel k thrawnově trilogii nebo samostatný román, v obou případech funguje mezigalaktická výprava skvěle. Oproti jiným knihám mě bavily pasáže s Jorusem. Duo Anakin a Obi-wan též skvěle napsané, a Thrawnova přítomnost už je jen třešnička na dortu. Možná snad i o něco málo lepší, než thrawnova trilogie...

12.10.2022 5 z 5


Poslední povel Poslední povel Timothy Zahn

Naprosto parádní vyvrcholení, i když závěr mi přišel možná až zbytečně uspěchaný

12.10.2022 5 z 5


Temná síla na vzestupu Temná síla na vzestupu Timothy Zahn

Zde pro mne hrály prim politické intriky, které se ve star wars knihách dokážou napsat neuvěřitelně zábavně. A ten konec... no, uvidíte sami.

12.10.2022 5 z 5


Dědic impéria Dědic impéria Timothy Zahn

Absolutní povinnost pro každého fanouška star wars! Nové lokace, nové postavy, nový příběh. Já osobně jsem zhltnul celou trilogii za pár dní a byla to pro mne neskutečná jízda. Thrawn jako záporák mi sedl a samozřejmě jsem si nemohl neoblíbit líbeznou Maru Jade. naopak se mi do příběhu nehodil temný jedi Joruus Cbaoth, který funguje lépe v mezigalaktické výpravě.
10/10

12.10.2022 5 z 5


Trůn z dračích kostí Trůn z dračích kostí Tad Williams (p)

Nečekal jsem, že mě kniha takhle pohltí, ale stalo se. Simonův příběh jsem zhltal snad za tři dny a jsem zvědav, jak bude pokračovat v dalších knihách.

04.10.2022 5 z 5


Temný příliv II. : Pád Temný příliv II. : Pád Michael A. Stackpole

parádní nářez pro novou republiku. Kyp stále opravdu nesympatická postava, ale tak to nejspíše bylo i zamýšleno.

29.09.2022 5 z 5